Επιβλητικές βουνοκορφές που σας προκαλούν να τις κατακτήσετε, αλπικές λίμνες, ποτάμια ιδανικά για...
Μπορεί η Ήπειρος να είναι πιο γνωστή για τους ορεινούς προορισμούς της, αλλά το παραθαλάσσιο μέτωπο...
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι. Αν και το τελευταίο δεν μπορούμε να σας το υποσχεθούμε.
Κλείνει σε μοναδικό πακέτο τη μαγεία της λιμνοθάλασσας, το ηπειρώτικο ορεινό τοπίο, βυζαντινά αξιοθέατα και τοπική γαστρονομία, συνθέτοντας το πακέτο μιας απόδρασης γεμάτης εκπλήξεις.
Με τα μανιτάρια να δίνουν τον τόνο στα εστιατόρια αλλά και στους ξενώνες, ο αγαπημένος ορεινός προορισμός της Ηπείρου είναι αυτήν την εποχή στα καλύτερά του.
Κάστανα, μανιτάρια, ελιές μπαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, με τη συγκομιδή τους να θυμίζει γιορτή και να εμπνέει ωραίες αγροτουριστικές εκδρομές. Διαλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα ραντεβού. Σηκώστε μανίκια!
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι γιορτές με αφορμή τη συγκομιδή των προϊόντων του φθινοπώρου και τα καζανέματα μας βάζουν σε mood για ταξίδι. Συγκεντρώσαμε διαφορετικά ραντεβού ανά την Ελλάδα.
H Αλεξάνδρα Ανθίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των Οίνων Βορείου Ελλάδος, μας ξεναγεί στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
Βρεθήκαμε ένα Σαββατοκύριακο στο καταπράσινο ορεινό resort που ζει εποχή άνθισης και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό.
Είναι η εποχή που τα ταξίδια μας γίνονται σε υψηλό υψόμετρο, έχουν λευκό φόντο και η όρεξη τραβάει τις πιο καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ.
Από την 9η Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα μέχρι την παραδοσιακή φουφού για κάστανα και τα διάσημα ρακοκάζανα που μας περιμένουν από άκρη σε άκρη της χώρας, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι γεμάτοι με προτάσεις για γευστικές αποδράσεις.
Ο Βαλσάμης Δουκάκης έφτασε πιο γρήγορα από ποτέ στα Τζουμέρκα, άνοιξε κουβέντα με τους ουρανούς πάνω από τα Αθαμανικά Όρη και υποσχέθηκε να επιστρέψει για ράφτινγκ στον Άραχθο υπό το φως μιας καλοκαιρινής πανσελήνου.
Από την Κρήτη έως τη Φλώρινα το φθινόπωρο χτυπά φέτος πιο αγροτουριστικά από ποτέ. Ακολουθήστε τις προ(σ)κλήσεις του για κάστανα στην ορεινή Ναυπακτία και στην Άρνα Λακωνίας, για μανιτάρια στον Ασπροπόταμο, για τσίπουρο στο Ζαγόρι και ζυμωτό ψωμί στον Όλυμπο και τον Παρνασσό, γίνετε «αστρονόμοι» στην Εύβοια και «καπετάνιοι» στις σπηλιές της Μάνης... Οι αφορμές είναι πολλές και ξεχωριστές - για κάθε χόμπι και διάθεση.
Σε ποια δωμάτια ονειρευόμαστε να βρεθούμε μόλις πέσει το πρώτο χιόνι; Ποιες διαδρομές θα κάνουμε το επόμενο σαββατοκύριακο; Ποιες ρουστίκ γεύσεις μάς έχουν λείψει; Τι καινούργιο περιμένουμε ανυπόμονα το φετινό χειμώνα; Οι συντάκτες του «α» καταγράφουν, αναπολούν και σταχυολογούν τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες των weekends που έρχονται.
Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 46 χωριά! Από τις δημοφιλέστερες προτάσεις για ανοιξιάτικα weekends στην Ελλάδα, τα Ζαγοροχώρια αποτελούν προορισμό για όλους: από τους φανατικούς roomies ως τους λάτρεις της φύσης κι από τους off-road αναχωρητές ως τους ταξιδιώτες που αναζητούν χαλάρωση κι ατμόσφαιρα. Η Μαρία Κρύου τα γνωρίζει όσο κανείς και σας δίνει το know-how για να επιλέξετε εκείνο που σας ταιριάζει και να σχεδιάσετε το δικό σας tailor-made weekend.
Μας ξυπνά με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι και μηλόπιτες, μας κανακεύει με μανιταρολιχουδιές, χορταίνει τις κουβέντες με ψητά κάστανα στο τζάκι και το βράδυ μάς ζεσταίνει με φρέσκο τσίπουρο. Από τη Λακωνία ως την Ξάνθη και από το Πήλιο ως το Ζαγόρι, το φθινόπωρο μας προσκαλεί να μαζέψουμε μήλα και μανιτάρια, να χορέψουμε γύρω από τα ρακοκάζανα, ν' απολαύσουμε αυθεντικές γεύσεις. Σας βρήκαμε τις καλύτερες προσκλήσεις για γκουρμέ αποδράσεις.
Μπορεί το ένα μας μάτι να κοιτάει προς τα βουνά, το άλλο όμως είναι στραμμένο εντελώς downtown. Προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες για φθινοπωρινά city breaks στις πιο ανερχόμενες και ατμοσφαιρικές πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι καλύτεροι μήνες για θεματικά weekends που συνδυάζουν φύση και γεύση. Βγαίνουμε στο δάσος αναζητώντας κάστανα και μανιτάρια και στήνουμε γλέντι με φρέσκα τσίπουρα κατευθείαν απ’ το καζάνι.