Παράδεισος των τοπικών προϊόντων και με πολλές μικρές οικοτεχνίες, τα Κύθηρα θα σας βάλουν στον πειρασμό να γεμίσετε το πορτμπαγκάζ. Φημίζονται για τα λαδοπαξίμαδα, το θυμαρίσιο μέλι, τα τοπικά γλυκά (αμυγδαλωτά, μελούνια, σκαρσελάκια, παστιτσέτα κ.ά.) και τη φατουράδα (λικέρ με κανελογαρίφαλα αλλά και φρούτα). Στις ταβέρνες θα βρείτε αρκετά τοπικά πιάτα, όπως κολοκυθανθούς γεμιστούς, ξινόχοντρο (σταρένιος τραχανάς με κατσικίσιο γάλα) με μελιτζάνες, τηγανητά λουβία ή πλαγιομάνους συμπόρου (κουκιά), καλτσούνι (πίτα με χόρτα και φρέσκο τυρί) κ.ά.