Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τα παραδοσιακά πιάτα όπως η παστιτσάδα (χοντρά μακαρόνια με κοκκινιστό κόκορα, μοσχάρι ή και θαλασσινά) και το σοφρίτο (λεπτές φέτες τηγανισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με άσπρη σάλτσα). Όπως επίσης και φρέσκα ψάρια μαγειρεμένα με γνωστές βενετσιάνικες συνταγές, όπως μπουρδέτο, σαβόρο ή μπιάνκο, μπακαλιάρος με αγιάδα (τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά από αμύγδαλα, ψωμί, λάδι και ξίδι), στακοφύσι (ξερός μπακαλιάρος, ο οποίος θεωρούνταν το μπουρδέτο των πλουσίων) και θαλασσινά. Δοκιμάστε επίσης το τοπικό αναψυκτικό τσιτσιμπύρα (χυμός λεμονιού με φυσικό λεμονέλαιο και τζίντζερ) καθώς και τις ντόπιες Corfu Beers από το ζυθοποιείο του Αρίλλα. Η Κέρκυρα διαθέτει και κρασί καλής ποιότητας από διάφορες ποικιλίες, όπως Κακοτρύγης (λευκό), Μοσχάτο (λευκό) και Πετροκόριθο (κόκκινο μπρούσκο). Επιπλέον, εδώ παράγονται σε μικρές ποσότητες αλλαντικά (αναζητήστε οπωσδήποτε το νούμπουλο, ένα είδος προσούτο) και γαλακτοκομικά προϊόντα. Must είναι ακόμη η ξεχωριστή ποικιλία από μίνι κερκυραϊκές φράουλες και το κουμκουάτ, καρπός που έφεραν οι Άγγλοι από την Ιαπωνία και αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του νησιού, ενώ μπορείτε να το βρείτε σε διάφορες μορφές όπως λικέρ και γλυκό του κουταλιού. Τέλος, πάρτε μαζί σας φεύγοντας συκομαΐδες (πίτες φτιαγμένες με σύκα, μούστο, πιπέρι και ούζο) και τις ονομαστές μάντολες.