Πίτες, χόρτα και κρεατικά χαρακτηρίζουν την παραδοσιακή κεφαλονίτικη κουζίνα, με συνταγές που ενδεχομένως δεν θα βρείτε αλλού. Αναζητήστε στις ταβέρνες του νησιού τη χαρακτηριστική μπακαλιαρόπιτα, γίδα σοφιγάδο (κοκκινιστή με πατάτες), τσιγαρίδια (σέσκουλο, σπανάκι και μυρωδικά με ρύζι) και σάλτσα λαγού (κουνέλι που μπαίνει στο ξίδι, τηγανίζεται και μαγειρεύεται με σκόρδο και λεμόνι). Οι Κεφαλονίτες αγαπούν επίσης την καυτερή σκορδαλιά (με πατάτα) και τα βραστά κολοκυθάκια, τα οποία όμως εδώ θα τα ζητήσετε ως μωρόπουλα! Και, φυσικά, δεν θα φύγετε από το νησί χωρίς να πάρετε μαζί σας κάποια από τις παραδοσιακές γεύσεις του: μάντολες (τα χαρακτηριστικά κεφαλονίτικα καβουρδισμένα αμύγδαλα με επικάλυψη ζάχαρης), κρασί Ρομπόλα ή θυμαρίσιο μέλι.