Ελάχιστα πιάτα της τοπικής κουζίνας αναβιώνουν μέχρι σήμερα. Τα πιταρούδια (ντοματοκεφτέδες με κρεμμύδι), το σουπιόρυζο (ριζότο με μελάνι σουπιάς), η λακάνη (μοσχάρι κόντρα με σος ντομάτας) οι ταλαγκούτες (τηγανίτες με μέλι και σουσάμι) είναι μερικά από αυτά που υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε στις ταβέρνες. Διαδεδομένο παραδοσιακό γλυκό, το οποίο θα πετύχετε μόνο σε σπίτια και γιορτές, είναι τα μελεκούνια (είδος παστελιού). Ο τοπικός αμπελώνας παραμένει ζωντανός και τα εστιατόρια σας προσφέρουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ντόπια κρασιά. Θα βρείτε επίσης επισκέψιμα οινοποιεία. Ποικιλιακά κυριαρχούν το λευκό Αθήρι (καλύτερο αυτό των ορεινών αμπελώνων) και η Μανδηλαριά με το τοπικό όνομα Αμοργιανό. Δείτε περισσότερα για το κρασί της Ρόδου στο http://www.athinorama.gr/umami/umamipedia/?id=692 Δείτε συνταγές παραδοσιακών πιάτων στα http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=3382 http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=575