Πότε να πάτε : Θα σας μείνει αξέχαστη όποτε κι αν την επισκεφθείτε. Το φθινόπωρο και την άνοιξη ο καιρός είναι γλυκός και προσφέρεται για περιπάτους στα πάρκα και στις γειτονιές. Το καλοκαίρι η ζέστη μπορεί να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστη, όμως οι υπαίθριες συναυλίες, τα φεστιβάλ και οι χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων θα σας αποζημιώσουν. Το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι συνήθως χαμηλές, αλλά τα cozy cafes, τα υπέροχα μουσεία και οι εξαιρετικές γκαλερί θα σας προσφέρουν το ιδανικό καταφύγιο. Χιονισμένη θα σας εντυπωσιάσει επίσης, ειδικά τα Χριστούγεννα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρουσίασε το Έτος Γαστρονομίας στη Νέα Υόρκη

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «κέρασε» σαλατούρι, παριανή φουσκωτή και γιουβέτσι μπρούσκο στο εμβληματικό James Beard Foundation, παρουσία του «α», ανοίγοντας τις δράσεις της ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg

Περπατάμε στην άλλοτε φτωχή περιοχή του Μπρούκλιν, η οποία στη νέα εποχή της είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ενδιαφέροντα στέκια και hip ατμόσφαιρα.

meatpacking district

Αυτή η συνοικία δεν είναι για τουρίστες, αν και έχει όλα όσα περιμένεις –υπερστιλάτα καταστήματα, γκαλερί, μοδάτα εστιατόρια, τους πιο relaxed όμορφους ανθρώπους της πόλης– συν ένα: αιματοβαμμένους κρεοπώλες! Η παλιά κρεαταγορά της πόλης έχει μεταμορφωθεί στην πιο hip γειτονιά του Μανχάταν, χωρίς να χάσει το αυθεντικό της άρωμα. Την περπατήσαμε και σας δίνουμε τις διευθύνσεις των insiders, για να ζήσετε τη Νέα Υόρκη ως το μεδούλι…

what’s your bar code?

Κάτι απίστευτα –sui generis– μπαρ του πλανήτη, όπου θα πιείτε βότκα, θα κάνετε μασάζ, μανικιούρ και μπουγάδα, θα απαγγείλετε ποιήματα και θα διαλέξετε γατοτροφή…

The swinging 4

Ως πόλεις δεν χρειάζονται συστάσεις. Επειδή τα προεόρτια απαιτούν κρατήσεις, υπογραμμίζουμε τα ανυπέρβλητα κλασικά, αλλά και τα τελευταίας εσοδείας up & high σημεία σε αγαπημένες πρωτεύουσες του πλανήτη.

Νέα Υόρκη: Let the dinner begin!

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δαγκώνει... το μήλο με τη μητρόπολη των τάσεων δοκιμάζοντας από τις γκουρμέ καντίνες μέχρι τις δημιουργίες των πιο ταλαντούχων σεφ που χαράζουν νέα γαστρονομικά μονοπάτια.  

Γκουρμέ καντίνες

Μπορεί να ξεκίνησαν από τις αμερικανικές μητροπόλεις, αλλά η Ευρώπη δεν άργησε να ακολουθήσει. Διευρύνοντας τη γευστική τους παλέτα, χρησιμοποιώντας έξυπνα τη δύναμη των social media, κερδίζοντας βραβεία, δημοσιότητα και κοινό, οι νέου τύπου καντίνες είναι από τις δυνατότερες γευστικές τάσεις των ’00s.