Ένας αληθινός εξωτικός παράδεισος. Ο Μαυρίκιος είναι ένα μεγάλο νησί (2.040 τ.χλμ.), με έντονο ανάγλυφο στην ενδοχώρα, σταυροδρόμι όπου συναντήθηκαν διάφορες κουλτούρες, οι οποίες αντανακλώνται σήμερα στην αρχιτεκτονική, τη μουσική, την τέχνη, τη γαστρονομία. Οι ινδουιστές αποτελούν το ήμισυ του πληθυσμού, ενώ περίπου το ένα πέμπτο είναι μουσουλμάνοι – θρησκείες που ασπάζονταν οι σκλάβοι που δούλευαν στις φυτείες του ζαχαροκάλαμου την εποχή που το νησί ήταν βρετανική αποικία. Μαζί με Κρεολούς (απόγονοι Αφρικανών σκλάβων), Κινέζους και Γάλλους επίγονους συναπαρτίζουν το πολυπολιτισμικό μωσαϊκό αυτού του ηφαιστειογενούς νησιού-έθνος που βρίσκεται 2.000 χλμ. πέρα από τη νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής. Κοραλλιογενείς ύφαλοι που σχηματίζουν λιμνοθάλασσες με κρυστάλλινα νερά κοσμούν τις ακτές του Μαυρίκιου, ενώ τα ξενοδοχεία και τα resorts του δικαιώνουν τον όρο luxury destination. Το ψάρεμα σε ανοιχτή θάλασσα (deep sea fishing) αποτελεί μέγα τοπικό «πάθος» – από τον Νοέμβρη ως τον Απρίλιο όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία οργανώνουν με δικό τους σκάφος εξορμήσεις προς αναζήτηση καρχαριών, κιτρινόπτερου τόνου, μπαρακούντα. Για τους πιο φιλειρηνικούς τύπους, το νησί επιφυλάσσει αξέχαστες spa εμπειρίες. Πέρα από το ριλάξ, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να εξερευνήσετε την ενδοχώρα, με 4x4 εννοείται, αφού το οδικό δίκτυο είναι συχνά «της περιπέτειας»… Ενδιαφέρον επίσης και το shopping: το νησί έχει παράδοση στα πλεκτά και τα υφάσματα, ενώ θα βρείτε ακόμα ρούχα σε ανταγωνιστικές τιμές, κεντήματα, ημιπολύτιμους λίθους και λίθινα διακοσμητικά αντικείμενα.
Πότε να πάτε : Το κλίμα είναι τροπικό και ο καιρός ευμετάβλητος. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο θα συναντήσετε κυκλώνες. Οι δικοί τους καλοκαιρινοί μήνες, από τον Οκτώβριο μέχρι το Πάσχα, έχουν ζέστη και υγρασία – είναι η εποχή του game fishing. Αν πάτε χειμώνα (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) οι θερμοκρασίες και η υγρασία πέφτουν – όπως και οι τιμές.
Από την Αυστρία και την Γερμανία μέχρι το Μεξικό, την Κύπρο και την Ιταλία, 8 ξενοδοχεία-μέλη των Design Hotels συνδυάζουν το ντιζάιν με τη χαλάρωση.