Ένα οδοιπορικό κρητικών γεύσεων παρουσιάζει η Numo Hotels & Resorts. Από τον Πάνορμο μέχρι την Ιεράπετρα, οι χαρακτηριστικές συνταγές της Κρήτης είναι πανταχού παρούσες.
Στο Royal Senses, Curio Collection by Hilton στον Πάνορμο Ρεθύμνου συναντά κανείς γωνίες κρητικής γεύσεις. Στο εστιατόριο "Mitato" οι κρητικές γεύσεις είναι πανταχού παρούσες. Από γιουβέτσι τσιγαριαστό αρνί, που ετοιμάζεται με ρύζι όπως ακριβώς στους κρητικούς γάμους και από το must-try παραδοσιακό κρητικό αρνί Αντικριστό που μαγειρεύεται αργά πάνω από την ανοιχτή φωτιά, παίρνοντας κεντρική θέση στις γαστρονομικές δημιουργίες.
Ο σεφ, Πέτρος Παπαβασιλείου, συνδυάζει επιδέξια τα πιο παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, όπως τυρομάλαμα και καπνιστό χοιρινό απάκι, ενώ αναδεικνύει παλιές κρητικές συνταγές, όπως η πίτα με σταμναγκάθι και με άγρια χόρτα, η λαδόπιτα με κόκορα και η σπιτική σκιουφιχτά με ορτύκι.
Μοιραστείτε τα πιάτα με τους αγαπημένους σας και απολαύστε το μείγμα των παλιών συνταγών με τις σύγχρονες τεχνικές, ενισχυμένο με παραδοσιακά βότανα από το αγρόκτημά μας. Για τους γλυκατζήδες, η απόλυτη απόλαυση είναι ο αποδομημένος μπακλαβάς με κρέμα φιστικιού, η τάρτα περγαμόντου ή το νοσταλγικό ρυζόγαλο για ένα ταξίδι στο χρόνο.
Μια έξτρα ξεχωριστή πινελιά στα πιάτα - προσεκτικά επιμελημένα dressings, όπως ρακί με μέλι ή βινεγκρέτ λεμονοβεργίνας μαζί με σάλτσες βοτάνων, πέστο ρίγανης και τουρσί τρυφερά κοτσάνια θαλάσσιου μάραθου, που φυτρώνει άγρια στις ακτές του κρητικού πελάγους.
Την ίδια στιγμή, μπορεί κανείς να απολαύσει την ουσία της Κρήτης στο "Cretamos", το γαστρονομικό διαμάντι του The Royal Senses, που γιορτάζει τις πλούσιες γεύσεις του νησιού με φινέτσα. Επιμελημένο από τον βραβευμένο με Michelin σεφ, Παύλο Κυριάκη, κάθε πιάτο είναι ένα αριστούργημα της κρητικής κουζίνας, που απογειώνεται σε νέα ύψη. Πρόσφατα βραβευμένο με την περίφημη διάκριση "Top Notch" στο Toques D'Or, το "Cretamos" υπόσχεται μια απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία που ενθουσιάζει τις αισθήσεις και γοητεύει τον ουρανίσκο.
Συνεχίζοντας το γευστικό ταξίδι στην Κρήτη, στην νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα υπάρχει μνημειώδης συλλογή από φρέσκα λαχανικά, φρούτα και αμέτρητα παραδοσιακά προϊόντα που έχουν ρίζες στα βάθη των αιώνων. Με βάση την πληθώρα αυτή, το Numo Ierapetra, Curio Collection by Hilton δημιουργεί κάθε μέρα το δικό του οδοιπορικό ξεχωριστών γεύσεων.
Νωρίς το πρωί, ο Executive Chef του ξενοδοχείου Νίκος Κουρκούτας, συναντά τους ψαράδες της περιοχής και διαλέγει τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά για την μεσημεριανή κουζίνα του ξενοδοχείου. Λίγο αργότερα, το πρωινό στο κεντρικό εστιατόριο "Tamarisk" αποτελεί μια επίκληση στην κρητική γαστρονομία προσφέροντας καλτσούνια, ξηροτήγανα, ποικιλία τοπικών ελιών και τυριών, ντάκους, μέλι κερήθρα λαχανικά και φρούτα από ντόπιους παραγωγούς παρουσιάζοντας έτσι μια πανδαισία γεύσεων.
Την ώρα του μεσημεριανού, το γεύμα ξεκινάει με ένα πιάτο με παξιμάδια χαρουπιού, κρητικό λάδι και πάστα ελιάς. Ένα τριώδιο υλικών το οποίο μυρίζει Κρήτη, μυρίζει Ελλάδα. Ενώ μετά την δύση του ηλίου, ακούγοντας τον παφλασμό της θάλασσας, οι πελάτες του Numo Ierapetra έχουν να επιλέξουν από μια ποικιλία κρητικών εδεσμάτων όπως χοχλιούς μπουρμπουριστούς, συκώτι σαβόρε, αρνί με τοπικά βότανα και χόρτα τα οποία συνοδεύονται από τοπικούς οίνους.
Όποιο εστιατόριο του ομίλου Numo Hotels & Resorts επιλέξει κανείς, θα ανακαλύψει μια ωδή στην κρητική γαστρονομική κουλτούρα με μια νέα, μοντέρνα και φρέσκια ματιά της Λεβεντογέννας.
numohotels.com, FB: NUMO Hotels & Resorts, IG: @numohotels