Η Μήλος απέχει μόλις 4 ώρες με τη Minoan Lines

Minoan Lines

Για πολλούς από εμάς δεν είναι καλοκαίρι αν δεν μπούμε σε πλοίο για να ταξιδέψουμε σε κάποιο ελληνικό νησί. Ωστόσο το ταξίδι αλλάζει όταν φέρει την υπογραφή της Minoan Lines, μια εταιρία που έχει ταυτιστεί όσο καμία άλλη με το δρομολόγιο από τον Πειραιά προς το Ηράκλειο της Κρήτης. Μετράει ήδη μισό αιώνα ζωής ένα από τα  πλέον παραδοσιακά δρομολόγια της ελληνικής ακτοπλοΐας, επομένως η ανανέωση που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη του προορισμού της Μήλου, φέτος ολοκληρώνεται με την καθημερινή σύνδεση του Πειραιά με τη Μήλο σε μόλις 4 ώρες! Ωστόσο, το παραδοσιακό δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο με διάρκεια 9 ωρών, δεν επηρεάζεται από την ενδιάμεση στάση στη Μήλο.

Κάπως έτσι, τόσο οι επιβάτες με προορισμό τη Μήλο όσο και αυτοί που ταξιδεύουν για το Ηράκλειο, εξασφαλίζουν ένα άνετο και σύντομο ταξίδι για κάθε budget με την σημαίνουσα υπογραφή της Minoan Lines. Πως όμως η επέκταση των υπηρεσιών της Minoan Lines με τις καθημερινές προσεγγίσεις στο μαγευτικό νησί της Μήλου επηρεάζει τη ζωή των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών; Θα τα ανακαλύψουμε όλα με το που επιβιβαστούμε από την Πύλη Ε2 στο KNOSSOS PALACE με προορισμό την Μήλο. Σε 4 μόλις ωρίτσες ίσα που προλαβαίνουμε να εξερευνήσουμε το πλοίο.

Minoan Lines

Βίρα τις άγκυρες αλά Μινωικά

Αυτό το σκίρτημα της λαχτάρας που έχουμε πριν επιβιβαστούμε στο πλοίο, κάτι που σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών, έρχεται να αντικατασταθεί με έναν wow factor. Μετά το ταχύτατο -και γεμάτο χαμόγελα- check in στο KNOSSOS PALACE, εισερχόμενοι στο πλοίο και προχωρώντας αντικρύζουμε το επιβλητικό lounge bar με μπλε ρουά αποχρώσεις και χρυσές λεπτομέρειες να εκπέμπουν μια φινετσάτη ατμόσφαιρα. Κάτι που χαρακτηρίζει όλους του χώρους του πλοίου βέβαια. Το ευγενικό προσωπικό μας κατευθύνει στις Business θέσεις και αφού μας βοηθήσουν να τοποθετήσουμε τις αποσκευές μας, μας καθοδηγούν στην θέση μας. Η κάθε διάθεση για "business” με το laptop που περιμένει στωικά μαζί με κάμποσα deadlines εξανεμίζεται. Οι πειρασμοί είναι πολλοί: η ατομική οθόνη ακριβώς μπροστά από το κάθισμα, η αναπαυτική ανάκληση του καθίσματος με το υποπόδιο που ευνοεί την χαλάρωση και η κουβέντα με τους συνταξιδιώτες καταδίκασε την όποια προσπάθεια για πειθαρχημένη εργασία. 

Minoan Lines

Σαν να μην έφτανε αυτό, πέφτει και η ιδέα να κάνουμε βόλτα στις boutique του πλοίου, οπότε το μυαλό (πέρα από το σώμα κυριολεκτικά) ταξιδεύει. Από ψάθινα καπέλα, ρούχα και μαγιό, μέχρι βιβλία και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, οι boutique των πλοίων των Minoan Lines σε κομβικά σημεία μπορεί να γίνουν η πηγή για όλα όσα ξέχασες να προμηθευτείς για τις διακοπές σου. Ή απλά για εκείνα που δεν τα χρειάζεσαι ακριβώς, αλλά η στρεσαρισμένη από την πόλη ψυχή σου τα ποθεί σαν πρόλογο για την διακοπική ανεμελιά που έρχεται. Όσο λοιπόν ο χρόνος περνάει εξίσου ευχάριστα στις boutique αλλά και στα μπαρ, με ποτό ή καφέ, τόσο η επικοινωνία και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο συνεχίζονται ανελλιπώς με το αναβαθμισμένο WiFi On Board από όλα τα σημεία του πλοίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μιας και για την επιστροφή, έχουμε κλείσει Deluxe καμπίνα, ρίχνουμε μια ματιά σαν spoiler για αυτό που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Θυμίζοντας περισσότερο τις ανέσεις και τις παροχές ενός καλού ξενοδοχείου και λιγότερο τυπική καμπίνα πλοίου, ήδη αντικρίζοντας την σε διαπερνά ένα γενναιόδωρο κύμα χαλάρωσης. Cozy σαλονάκι με μεγάλη τηλεόραση, άνετο κρεβάτι, και ευρύχωρο μπάνιο, όλα ντυμένα με ζεστές πινελιές και γοητευτικά χρώματα αποτελούν την τριλογία της πολυτελούς διαμονής εν πλω.

Minoan Lines

Κρητική κουζίνα εν πλω

Κάποια στιγμή παρατηρούμε, όλο τον κόσμο σχεδόν σαν συγχρονισμένο να κατευθύνεται  προς την πλώρη του πλοίου. Προφανώς ακολουθούμε το κόσμο αλλά και τις εξαίσιες μυρωδιές που δραπετεύουν από τα εστιατόρια του πλοίου, self service και à la carte. Κάπου εδώ η Minoan Lines προτείνει μια τολμηρή και ταυτόχρονα τόσο συνεπή στο προφίλ της κίνηση, καθώς μας συστήνει το κρητικό μενού 12 πιάτων που υπογράφει η μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη, που μάλιστα έχει πιστοποιηθεί με το σήμα ποιότητας "Κρητική Κουζίνα" της Περιφέρειας Κρήτης.

Minoan lines

Πολλά από τα κλασικά του ανεξάντλητου εδεσματολογίου της κρητικής κουζίνας αναβιώνουν με μαστοριά όπως η φίνα μαραθόπιτα, τα περιποιημένα ντολμαδάκια, το αργομαγειρεμένο κατσικάκι με σταμναγκάθι, ο κοκκινιστός κόκορας με σκιουφιχτά και η πεντανόστιμη σφακιανή πίτα. Εξάλλου, η εμπειρία μου λέει πως η Κρήτη περνάει πάντα από το στομάχι και τα à la carte εστιατόρια της Minoan lines αποδίδουν την Μεγαλόνησο με γευστική γενναιοδωρία ποντάροντας στις επιλεγμένες πρώτες ύλες και την ανόθευτη νοστιμιά. Ωστόσο, αν είστε aficionados των κλασικών, όπως είναι τα μακαρόνια με κιμά και το κοτόπουλο φούρνου, δεν θα απογοητευτείτε. Σημείο ενδιαφέροντος η καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών με αρκετές ετικέτες, κυρίως από την Κρήτη μαζί με την περίφημη ρακή.

Minoan Lines

Στην Μήλο 365 μέρες το χρόνο

Τα τελευταία χρόνια, τα πλοία των Μινωικών Γραμμών προσέγγιζαν το νησί της Μήλου τα καλοκαίρια, πλέον όμως το εξυπηρετούν 365 μέρες τον χρόνο. Ένα από τα πιο γοητευτικά -και εσωστρεφή- νησιά των Κυκλάδων πλέον προσφέρεται για σύντομες αποδράσεις λίγων ημερών ώστε οι επισκέπτες να επιδοθούν σε σαφάρι των μυθικών της παραλιών. Ως σταθερή επισκέπτρια του νησιού, δεν σταματώ να υποστηρίζω ότι η Μήλος αποτελεί ένα συλλεκτικό κομμάτι γης του Αιγαίου που κάτω από τη λάβα,  τα πολύτιμα πετρώματα, τα άγρια βράχια και τα ασύλληπτα νερά της βρίσκεται η μοναδική της γοητεία.

Milos

Εκτός, λοιπόν, από όλους τους ταξιδιώτες που θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε "οινοπνευματί νερά" και να διασχίσουν σεληνιακά τοπία για αποδράσεις λίγων ή περισσότερων ημερών, το συγκεκριμένο δρομολόγιο προσφέρει μια μεγάλη διευκόλυνση και για τους κάτοικους της Μήλου που πλέον μπορούν να πραγματοποιήσουν μονοήμερα ταξίδια στην Αθήνα και να διεκπεραιώσουν έτσι τις υποθέσεις τους, Παράλληλα ιατρικά περιστατικά εξυπηρετούνται, καθώς ο χρόνος της διακομιδής στον Πειραιά ανέρχεται πλέον σε τέσσερις ώρες, όσος χρειάζεται δηλαδή για τη διακομιδή στο νοσοκομείο της Σύρου. Με αυτό τον τρόπο η Minoan lines δεν φροντίζει μόνο για τους ταξιδιώτες αλλά εξίσου και για τις τοπικές κοινωνίες και στις ανάγκες τους, ιδιαίτερα εκείνες που χρήζουν μεγαλύτερης βοήθειας.

Περισσότερες πληροφορίες για δρομολόγια στο minoan.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Zagori Mountain Running 2024: Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος επιστρέφει

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει 7 πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

"Radisson Blu Park": Τέχνη και πολυτέλεια στην Αθήνα

Στην all day εμπειρία του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνει το "10 Urban Roof" και ένα εστιατόριο με a la carte menu, προστίθεται φέτος το καλοκαίρι και η έκθεση με έργα του αναγνωρισμένου εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ταξίδι στη Γερμανία: Στον Πυρετό του ΕURO 2024

Φέτος το καλοκαίρι, δέκα γερμανικές πόλεις συντονίζονται στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, φέρνοντας στο επίκεντρο όχι μόνο την μπάλα, αλλά και τον πολιτισμό.

Ολοκληρώθηκαν τρία προγράμματα του Cycladic Identity σε Κέα και Πάρο

Πρόκειται για τη νέα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδική Τέχνης, που έχει στόχο την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Μια σινεφίλ βραδιά "Πριν τα Μεσάνυχτα" και το πρώτο W Cocktail Festival στρέφουν τους προβολείς στη Navarino Agora της Costa Navarino

Signature cocktails από κορυφαίους mixologists και μία ειδική προβολή επιβεβαιώνουν το πολιτιστικό και γαστρονομικό αποτύπωμα του πολυχώρου της Navarino Agora.

"Vision Omonia": Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Vision Greece στην καρδιά της Αθήνας

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο μοντέρνου σχεδιασμού, τέχνης και φιλοξενίας.

Η Ρόδος του Δημήτρη Κονταράτου

Ο Ροδίτης σεφ και ιδιοκτήτης του μαγειρικού "τεχνουργείου", όπως το αποκαλεί, "Λακάνη", μάς ξεναγεί στα στέκια του "νησιού των ιπποτών", που ξεχωρίζει και αγαπά.