Το διαμάντι της συμπρωτεύουσας, που αγναντεύει το γαλάζιο του Θερμαϊκού από τη μεγαλόπρεπη βεράντα του και τις μεγάλες τζαμαρίες της άνετης σάλας του χρυσοσκουφάτου "Salonika", ετοιμάζει μια σειρά από απολαυστικές προτάσεις για μετά την υποδοχή του Αγίου Φωτός και την Κυριακή της Λαμπρής.
Η φινετσάτη κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου, με τις βαθιά παραδοσιακές ρίζες είναι μια ευχάριστη γαστρονομική αναδρομή που αποπνέει τη θαλπωρή του σπιτικού τραπεζιού και των οικογενειακών μαζώξεων. Σε μια πασχαλινή λοιπόν απόδραση που αναβιώνει τις ελληνικές παραδόσεις, το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου (€ 80/άτομο), στο Αναστάσιμο δείπνο θα τσουγκρίσετε τα κόκκινα αυγά και θα γευτείτε με την παρέα δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά πιάτα όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, κοκορέτσι και τσιγεροσαρμαδάκια από τη σούβλα και τον ξυλόφουρνό τους, ψητές νουαζέτες από αρνάκι στα κάρβουνα με δενδρολίβανο και κρέμα καπνιστής μελιτζάνας με ταχίνι, λίγο πριν φτάσει στο τραπέζι το σοκολατένιο αυγό.
Την Κυριακή του Πάσχα (€ 100/άτομο), ο σεφ και η ομάδα του θα ετοιμάσουν έναν πλούσιο μπουφέ που θα τα έχει όλα: από φρέσκες σαλάτες με ποικιλία από dressings, ποικιλία τυριών και αλλαντικών και πατροπαράδοτη μαγειρίτσα μέχρι σουβλιστό αρνάκι, κατσικάκι και κοκορέτσι. Στα κάρβουνα θα ψήνονται μοσχαρίσια φιλετάκια που θα συνοδεύονται με φίνες σάλτσες, σουτζουκάκια σχάρας, παϊδάκια κοτόπουλου, χοιρινά μπριζολάκια και χωριάτικα λουκάνικα ενώ δεν θα λείψουν οι σπιτικές αλμυρές και γλυκές πίτες και σπεσιαλιτέ όπως τα σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα, τα τζιγεροσαρμαδάκια με γιαούρτι, και οι μελιτζάνες παππουτσάκια. Πλούσιες και οι προτάσεις για το γλυκό φινάλε, που περιλαμβάνουν από παραδοσιακά ελληνικά γλυκά μέχρι black forest, τάρτες με εσπεριδοειδή, "αμαρτωλή” τούρτα σοκολάτας, βελούδινες μους και φυσικά πασχαλινά σοκολατένια αυγά.
Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, 231 089 7197, FB: Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, IG: makedonia_palace_hotel