Χριστούγεννα so British!

Ο Κώστας Σφαλτός, υποδιευθυντής του «Dorchester», ξεναγεί τον Χάρη Σταυρίδη σε μερικές από τις... πιο αγγλικές συνήθειες στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.

Χριστούγεννα so British!

Ο Κώστας Σφαλτός, υποδιευθυντής του «Dorchester», ξεναγεί τον Χάρη Σταυρίδη σε μερικές από τις... πιο αγγλικές συνήθειες στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.

Χριστούγεννα so British! - εικόνα 1

Οι καλύτερες βόλτες είναι αμέσως μετά το απογευματινό τσάι, δηλαδή γύρω­ στις 5.30, οπότε έχει πέσει ήδη το σκοτάδι και κυριαρχούν τα χριστουγεννιά­τικα φώτα. Ξεκινήστε το πρόγραμμα σας με το εορταστικό απογευματινό τσάι στο «Dorchester». Εκεί οι γονείς μπορούν να αφεθούν σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, βλέποντας τον κόσμο να πηγαινοέρχεται, ενώ τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους δημιουργώντας και διακοσμώντας τα δικά τους gingerbread μπισκότα, με τα οποία θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο λόμπι του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, περπατήστε από το Mayfair μέχρι το Shepherd’s Market, κάνοντας στάσεις στις New και Old Bond Street για χάζι στις βιτρίνες των επώνυμων μπουτίκ.

Χριστούγεννα so British! - εικόνα 2
Κώστας Σφαλτός

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Burlington Arcade, το οποίο άνοιξε το 1819 και διατηρεί μια αναλλοίωτη από το χρόνο «being British» αίσθηση. Είναι πάντα όμορφα διακοσμημένο και γεμάτο με επιλεγμένες βρετανικές εταιρείες­ που ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητα­ και την ποιότητα κατασκευής τους. ­Μετά, πάντα στο Piccadilly, κινηθείτε προ το ναό του St. James. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μια πραγματικά χριστουγεννιάτικη εμπειρία ακούγοντας τα κάλαντα. Μπορείτε ακόμη να πάρετε ένα ταξί για το Charing Cross Pier και να σαλπάρετε κατά μήκος του Embankment μέχρι το Greenwich. Το σκηνικό θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο... Ατελείωτες εναλλαγές μεταξύ κλασικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής, φώτα, γέφυρες, το City – τα πάντα ξεδιπλώνονται μπροστά σας. Το ίδιο το Greenwich αποτελεί ιδανική απόδραση για όσους θέλουν να κάνουν ένα σύντομο διάλειμμα από τη φασαρία του κέντρου. Η βικτοριανή αρχιτεκτονική κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης, το οποίο εκτείνεται μέχρι τα δυτικά του πάρκου και το Royal Naval College. Εκεί θα συναντήσετε στενά δρομάκια, μικρά εστιατόρια και καφέ καθώς και αρκετές μικρές, αλλά ιδιαίτερες μπουτίκ. Επιστρέφοντας στην πόλη, μπορείτε βέβαια να επιλέξετε και μερικές κλασικές αξίες. Μία από αυτές είναι και το Harrods, το οποίο έχει παράδοση με το Christmas Grotto, όπου τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τον Άγιο Βασίλη, να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του και να πάρουν από ένα δώρο. Ενδιαφέρον έχει και το Winter Wonderland στο Hyde Park: εκεί θα βρείτε το μεγαλύτερο ice rink του Λονδίνου αλλά και μια παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.