Τα Πεδινά στα (π)άνω τους!

Δύο νέοι ξενώνες έρχονται τα Χριστούγεννα να συμπληρώσουν το ενδιαφέρον ψηφιδωτό αποκέντρωσης που εξελίσσεται με ψαγμένες επενδύσεις στο ζαγορίσιο χωριό. Πάνω που ψάχναμε προορισμό για τις γιορτές…

Τα Πεδινά στα (π)άνω τους!

Δύο νέοι ξενώνες έρχονται τα Χριστούγεννα να συμπληρώσουν το ενδιαφέρον ψηφιδωτό αποκέντρωσης που εξελίσσεται με ψαγμένες επενδύσεις στο ζαγορίσιο χωριό. Πάνω που ψάχναμε προορισμό για τις γιορτές…

Τα Πεδινά στα (π)άνω τους! - εικόνα 1
"Moνοπάτια"

«Φέτος το χειμώνα θα μείνουμε επιπλέον 15 άτομα στα Άνω Πεδινά», μου είπε περιχαρής στο τηλέφωνο ο Γιάννης Αυλωνίτης και –απ’ ό,τι φαίνεται– η παρέα των 30-40άρηδων που άφησαν την τελευταία τριετία την πόλη για να ασχοληθούν με τον τουρισμό στην καρδιά του Ζαγορίου έχει… ρεύμα. Ο Γιάννης δεν διευθύνει πλέον το όμορφο ξενοδοχείο «Πρίμουλα». Πήρε μετεγγραφή στα «Μονοπάτια» (2653071116), μια πρωτοβουλία την οποία παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια να αναγεννά πέτρα πέτρα ένα σύνολο αγροτικής αρχιτεκτονικής μνήμης. Γιατί το συγκρότημα δεν απλώνεται μόνο σε παλιά αρχοντικά, αλλά ανηφορίζει στο λόφο του Προφήτη Ηλία, μετατρέποντας οκτώ λιθόκτιστα αλώνια στη «ρομαντική φωλιά μας στη βουνοπλαγιά»! Την ανάπλαση επιμελήθηκε αρχιτεκτονικά ο Δ. Διαμαντόπουλος -θα τον ξέρετε ίσως από τη διαμόρφωση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η διάθεση ήταν τα 15 δωμάτια (δίκλινα και σουίτες στα αρχοντικά και μονόχωρα cottages στα αλώνια) να αποπνέουν μια μοντέρνα γήινη αίσθηση που αφήνει «την αρχιτεκτονική του χώρου να μιλήσει». Με έκταση από 24 έως 80 τ.μ., είναι ποιοτικά εξοπλισμένα, ενώ η θέα ποικίλλει, εφόσον το συγκρότημα διαθέτει πάνω από 80 παράθυρα. «Το καμάρι μας, πάντως, είναι το εστιατόριο. Στεγάζεται σε κτίριο του 1830, από τα καλύτερα στο Ζαγόρι, και διαθέτει τέσσερις σάλες στον όροφο – μία εκ των οποίων πριβέ, φωτισμένη από τον Γιώργο Φατσέα με έναν “έναστρο ουρανό” από 1.000 φωτάκια. Στο ισόγειο βρίσκεται το μπαρ και ο χώρος οινογνωσίας. Θέλουμε το εστιατόριο να γίνει σημείο αναφοράς αξιοποιώντας τα υλικά της ευρύτερης περιοχής και πρώτες ύλες από τη φάρμα και τις καλλιέργειες που αναπτύσσουμε». Νέα τζάκια, ωστόσο, θα καπνίζουν και στην αντίπερα όχθη του ανηφορικού κεντρικού δρόμου του χωριού. Το «Πύρρειον Suites Hospitality» (6972258545) είναι «παιδί» του –ντόπιου, αλλά ξενιτεμένου στις χιονοδρομικές πίστες στα Τρία Πέντε Πηγάδια– γυμναστή Κώστα Τράκη και αναπτύσσεται σε δύο νεόκτιστα πέτρινα κτίρια. Το μπροστινό φιλοξενεί τους κοινόχρηστους χώρους (εστιατόριο, μπαρ) και πέντε δωμάτια, ενώ το πίσω άλλα πέντε δωμάτια, ανάμεσά τους και δύο σουίτες (η μία διαθέτει υδρομασάζ και η άλλη ξύλινη μπανιέρα). Την εικαστική επιμέλεια υπογράφει ο Μ. Παπαδογιάννης, δίνοντας στα δωμάτια τη χρωματική παλέτα και ονομασίες από γλυκά του κουταλιού. Εσείς τι προτιμάτε: περγαμόντο, κυδώνι ή σταφυλάκι;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.