Σελένη Suites

Το Σελένη είναι ένα ξενοδοχείο που σε τραβάει να μείνεις μέσα και να το απολαύσεις, να καθίσεις στο δωμάτιο σου χαζεύοντας τις φλόγες στη ξυλόσομπα, να κάνεις τζακούζι με θέα τα έλατα...

Σελένη Suites

Το Σελένη είναι ένα ξενοδοχείο που σε τραβάει να μείνεις μέσα και να το απολαύσεις, να καθίσεις στο δωμάτιο σου χαζεύοντας τις φλόγες στη ξυλόσομπα, να κάνεις τζακούζι με θέα τα έλατα...

Σελένη Suites - εικόνα 1

Σχεδόν σε όλη την εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως συναντάμε έργα οδοποιίας. Και όμως ο δρόμος "φεύγει", η απόσταση είναι τόσο μικρή ώστε πριν καλά προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε το ταξίδι, έχουμε στρίψει στον κόμβο της Νεστάνης και σύντομα συναντάμε τα πρώτα έλατα του Μαινάλου. Απέναντι από την πρώτη είσοδο της Βυτίνας μια μικρή πινακίδα μας προειδοποιεί ότι φεύγει ο χωματόδρομος που οδηγεί στο Σελένη Suites. Καλοστρωμένος ο δρόμος, αλλά καθώς είναι και νύχτα πολύ σύντομα αρχίζεις να αδημονείς. Που είναι το boutique hotel; Και τότε εμφανίζεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Έχοντας ακούσει στο γραφείο ότι πρόκειται για μια μονάδα μόλις 30 δωματίων (για την ακρίβεια 21 junior suites, 4 executive, 1 presidential και 4 διαμερίσματα), ξαφνιάστηκα αντικρίζοντας την έκταση στην οποία απλώνεται -ένα οικόπεδο 26 στρεμμάτων σε μια μαλακή υπώρεια του Μαίναλου που ατενίζει το χωριό της Βυτίνας και πιο πέρα τις κορυφές της Μαδάρας και τα ελατοδάση των Μαγουλιάνων. Στον τίτλο του ξενοδοχείου υπάρχει η επισήμανση boutique deluxe hotel. Δεν διαφωνούμε ότι μια μονάδα 30 δωματίων είναι μικρή, αλλά αυτό που μου ήρθε στο μυαλό καθώς άνοιγα τη μεγάλη ανθρακί πόρτα και προχωρούσα προς το τρέντυ χώρο της ρεσεψιόν με τον χαμηλό πάγκο, ειδικά σχεδιαμένο για το χώρο σκεφτόμουνα ότι εδώ έχουμε ένα καθαρόαιμο mountain resort με απλόχωρους κοινόχρηστους χώρους.

Σελένη Suites - εικόνα 2

Βασική διακοσμητική επιλογή ήταν το ξενοδοχείο να έχει design χαρακτήρα. Μετά από τόση πέτρα, τόσο ξύλο, τόσο νεορομαντικό καγκελάκι, η επιλογή αυτή είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Πολύ περισσότερο που ο σχεδιασμός εδώ δεν είναι μόνο μια παράθεση από Le Corbusier, Ron Arad, Maurer, αλλά ζήτημα ουσίας: ένας τρόπος για να απολαύσεις όσο το δυνατόν την ορεινή ομορφιά. Το κτίριο είναι ήσυχο χωρίς κάποια δραματική αρχιτεκτονική έξαρση. Ψηλά ταβάνια και τεράστια του παράθυρα, που ξεκινάν από πολύ χαμηλά δημιουργούν χώρους που σε κάθε στιγμή που σε κάθε στιγμή της παραμονής σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις το ορεινό πανόραμα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι ευρύχωροι και με μια αίσθηση ήσυχης γεωμετρίας με μικρές σοφιστικέ λεπτομέρειες, όπως οι θεατρικοί φωτισμοί στους διαδρόμους των δωματίων. Τα ίδια στοιχεία χαρακτηρίζουν και τα δωμάτια. Εμείς μείναμε στη σουίτα 109. Τα 70 τετραγωνικά μέτρα της ήταν χωρισμένα σε ένα σαλόνι με μία μίνιμαλ ξυλόσομπα από μαύρο μαντέμι, ένα μεγάλο μπάνιο με μπανιέρα τζακούζι και το υπνοδωμάτιο, πίσω από το διπλό κρεβάτι του οποίου ένα χαμηλό χώρισμα έκρυβε το μίνι μπαρ και το δεύτερο, "πιο απλό μπάνιο" με την ντουσιέρα. Μεγάλα σανίδια από ανοιχτόχρωμο ξύλο περασμένο με μια υπόλευκη μπογιά που αφήνει μια αμυδρά αδρή αίσθηση, λιτά στιβαρά έπιπλα από ξανθό ξύλο, ένα υπέρδιπλο κρεβάτι της Ypnos Spring Strom με ψηλό κεφαλάρι ντυμένο με γκρι ύφασμα, αλλά και μια μίνιμαλ μπερζέρα των Charles & Ray Eames δημιουργούν ένα σύνολο πολύ cozy, ότι πρέπει για βουνό αλλά που ταυτόχρονα σε εντυπωσιάζει κιόλας -γιατί κακά τα ψέματα, όλοι εμείς που μας αρέσει να καταναλώνουμε ξενοδοχεία περιμένουμε από αυτά να κάνουν κάτι που θα μας εντυπωσιάσουν, που θα μας δώσουν λαβή να μιλήσουμε για αυτά στην παρέα μας... Στις παροχές του δωματίου υπολογίστε ακόμη μια φιγουράτη εσπρεσιέρα Illy, LG τηλεοράσεις (μία στο δωμάτιο και μία στο σαλόνι), μπουρνούζια - παντοφλίτσες και καλλυντικά της Molton Brown στο μεγάλο μπάνιο (στο μικρό βρήκαμε μια σειρά από καλλυντικά Κορρέ). Το σύνολο ολοκληρωνόταν από μια τεράστια βεράντα με θέα "Βυτίνα πιάτο".

Το Σελένη είναι ένα ξενοδοχείο που σε τραβάει να μείνεις μέσα και να το απολαύσεις, να καθίσεις στο δωμάτιο σου χαζεύοντας τις φλόγες στη ξυλόσομπα, να κάνεις τζακούζι με θέα τα έλατα (το μπάνιο έχει παράθυρο γι' αυτό ακριβώς το λόγο), να πας στο αίθριο με τα ανάκλιντρα Le Corbusier για να διαβάσεις και να απολαύσεις τη βροχή και το χιόνι, απολύτως όμως προφυλαγμένος, να καθίσεις στη μεγάλη μπάρα του μπαρ και να πιεις ένα ποτό ή να παίξεις μια παρτίδα μπιλιάρδο στον ειδικό χώρο.

Βυτίνα, Αρκαδίας, 2795031750, www.selenisuites.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.