Τhe Met Hotel

Το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Chandris ανεβάζει τον πήχη της διαμονής στη Θεσσαλονίκη, προτείνοντας ένα άκρως ντιζαϊνάτο και φιλικό ταυτόχρονα metropolitan περιβάλλον, που λείπει ακόμη και από την Aθήνα.

Τhe Met Hotel

Το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Chandris ανεβάζει τον πήχη της διαμονής στη Θεσσαλονίκη, προτείνοντας ένα άκρως ντιζαϊνάτο και φιλικό ταυτόχρονα metropolitan περιβάλλον, που λείπει ακόμη και από την Aθήνα. Κείμενο Δέσποινα Ζευκιλή

Τhe Met Hotel - εικόνα 1
H μοντέρνα πρόσοψη κάνει αίσθηση σε μια μάλλον υποβαθμισμένη ακόμη περιοχή της Θεσσαλονίκης

Aν η μοντέρνα αρχιτεκτονική της πρόσοψης κάνει αίσ­θηση στην άχαρη, αναπτυσσόμενη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα Jumbo και τους γερανούς του λιμανιού, με το που μπαίνεις στο χώρο της ρεσεψιόν με το εντυπωσιακό αίθριο –σε στιλ κλειστής πλατείας γύρω από την οποία αναπτύσσεται το ξενοδοχείο– μεταφέρεσαι αυτομάτως σε ένα uber chic μητροπολιτικό περιβάλλον που θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο. Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Τάσου Ζέππου που έχει υπογράψει μερικά από τα γνωστότερα ελληνικά ξενοδοχεία, έχει κάνει εδώ μια από τις καλύτερες δουλειές του. Το έντονο κοντράστ ανάμεσα στο κυρίαρχο μαύρο χρώμα με το ανοιχτόχρωμο ξύλο και το λευκό μάρμαρο ή corian δημιουργεί ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα, το οποίο όμως, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για design hotel, δεν είναι καθόλου ψυχρό, αλλά αντίθετα πολύ ζεστό και φιλόξενο. Έπιπλα της Molteni και άλλων γνωστών εταιρειών δημιουργούν χώρους με έντονο το lounge στοιχείο, οι οποίοι απογειώνονται χάρη στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συλλογή έργων τέχνης της οικογένειας, την οποία επιμελήθηκε η Χριστίνα Χανδρή.

Τhe Met Hotel - εικόνα 2
Το μίνιμαλ μπαρ με την ταπετσαρία από φύλλο χρυσού

Γενικά με αυτό το ξενοδοχείο η οικογένεια Χανδρή δημιουργεί ένα εντελώς νέο προϊόν για τα δεδομένα της, ένα city hotel νέας γενιάς, με τις απαραίτητες δόσεις hip και design που ξεφεύγουν από τον πιο mainstream χαρακτήρα των υπόλοιπων city και resort μονάδων της. Γιατί σε ποιο άλλο ξενοδοχείο στην Ελλάδα μπορείς να πιεις το ποτό σου δίπλα στο μίνιμαλ τζάκι χαζεύοντας ένα βίντεο του Bill Viola, ή να ξαπλώσεις στα day beds στην αυλή με το ξύλινο ντεκ και τις περσίδες με ναυτικές αναφορές (που κλείνουν το μάτι στο λιμάνι, αλλά και στη ναυτιλιακή παράδοση της οικογένειας) δίπλα στην πειραγμένη Porsche του Erwin Wurm; Στην πρόσφατη ξενάγησή μου στους χώρους, δεν προλάβαινα να σημειώνω ενδιαφέρουσες γωνιές – ακόμη και τα συνήθως βαρετά meeting rooms (το ξενοδοχείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον corporate τομέα, με πολυμορφικούς χώρους χωρητικότητας 1.200 ατόμων και υπόγειο πάρκινγκ 250 θέσεων) έκρυβαν εκπλήξεις, όπως το κατάλευκο Sirocco σε στιλ μοντέρνου laboratory cabinet.

Τhe Met Hotel - εικόνα 3
Οι κοινόχρηστοι χώροι χαρακτηρίζονται από lounge ύφος με επώνυμα ιταλικά έπιπλα

Πέρα από την εμπειρία της φιλοξενίας, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο εστιατόριο Chan, που υπολογίζεται να έχει ανοίξει μες στις γιορτές με την επιμέλεια του Oliver Peyton, γνωστού Λονδρέζου εστιάτορα και TV persona του BBC (που από το Atlantic Grill ως το Mash γνωρίζει καλά πώς να δημιουργεί εστιατόρια-places to be). Πρόκειται για ένα χώρο με έντονο club χαρακτήρα, όπου κάθεσαι σε γκρι τσόχινα φουτουριστικά σεπαρέ με λαχανί λεπτομέρειες και απολαμβάνεις (τι άλλο;) σύγχρονη ασιατική κουζίνα. Το μενού συμπληρώνεται από το all day εστιατόριο Avenue 48 και το μπαρ με τη μοδάτη ταπετσαρία από χρυσό 22 καρατίων. Το ξενοδοχείο διαθέτει και ένα μικρό spa, με μια ευχάριστα minimal chic πισίνα υδροθεραπειών σε ένα φωτεινό αίθριο (η χρήση της όπως και του χαμάμ και του γυμναστηρίου είναι δωρεάν για τους πελάτες), θεραπείες με τα προϊόντα AR 457 που εισάγει η Τζένη Μπαλατσινού και personal training.

Τhe Met Hotel - εικόνα 4
Όλα τα μπάνια επικοινωνούν οπτικά με τα δωμάτια με συρόμενες πόρτες

Τα δωμάτια είναι τριών τύπων (superior, deluxe και executive), με τις διαφορές να εστιάζονται κατά κύριο λόγο στο μέγεθος. Σε γενικές γραμμές είναι άνετα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλα, με ευχάριστα μοντέρνο ντιζάιν, επαρκείς παροχές, πινελιές πολυτέλειας και μεγάλα μπάνια με το corian να κυριαρχεί. Όλα τα μπάνια επικοινωνούν οπτικά με το δωμάτιο μέσω τζαμιού, έχουν όμως και συρόμενη πόρτα για να απομονώνονται. Υπάρχουν και δύο τύπων σουίτες (μονόχωρες και δίχωρες) και η προεδρική The Med. Για τους ενοίκους τους, όπως και των executive rooms, έχει φτιαχτεί ειδικό VIP lounge στον 6ο όροφο, όπου μπορούν να πάρουν το πρωινό τους, κάποιο σνακ ή να διαβάσουν την εφημερίδα τους. Προς το παρόν το ξενοδοχείο είναι smoking friendly με δυνατότητα δωματίων για καπνιστές. Στους διαδρόμους των δωματίων είναι γραμμένη με τη μορφή κειμένου τυπωμένου στους τοίχους η ιστορία της Θεσσαλονίκης. Ανεβαίνοντας στο roof garden (προς το παρόν λειτουργεί μόνο η θερμαινόμενη πισίνα, αλλά το καλοκαίρι θα υπάρχει all day bar), η θέα είναι 360 μοιρών: νιώθεις σαν να μπαίνεις μες στο τοπίο στην ομίχλη, με τους γερανούς του λιμανιού να δημιουργούν την απόλυτη urban καρτ ποστάλ. Οι σκιές μας, καθώς περπατάμε στο αδιαφανές γυάλινο πάτωμα της εισόδου του roof garden, καθρεφτίζονται στο ταβάνι της αίθουσας υποδοχής του ισογείου αλά Μουσείο Ακρόπολης…

Ιnfo

Τhe Met Hotel - εικόνα 5
Ο χαλαρωτικός χώρος της πισίνας υδροθεραπείας στο spa

Προφίλ Πεντάστερο city hotel με 212 δωμάτια και σουίτες, με design και art προφίλ. Ατού Η αρχιτεκτονική και το interior design, πολύ μοντέρνα και πολύ ζεστά ταυτόχρονα. Η σχέση ποιότητας/τιμής. Καλύτερο δωμάτιο Τα executive rooms, τα οποία παρέχουν και πρόσβαση στο VIP lounge, τα δωμάτια των επάνω ορόφων με πανοραμική θέα στο λιμάνι, και βέβαια οι executive σουίτες και η προεδρική The Met. Επιφύλαξη Η τοποθεσία, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, αν και αναπτυσσόμενη, δίνει ακόμη την αίσθηση μιας υποβαθμισμένης βιομηχανικής περιοχής. Τιμή Aπό 140 ευρώ Βαθμολογία 18/20

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.