Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός - εικόνα 1
  • «Aneton on the Verandah», Σπέτσες

    Το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Ποσειδώνιον», το οποίο φέτος πέρασε στο management των Grace Hotels, αποτελεί προορισμό τη φετινή άνοιξη ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί. Στην ατμοσφαιρική σάλα και σε μία από τις πιο αρχοντικές βεράντες του Αργοσαρωνικού, απολαμβάνουμε ένα μενού που βλέπει την Ελλάδα υπό ένα σύγχρονο πρίσμα, με έμφαση στα ντόπια προϊόντα, σχεδιασμένο από τον γνωστό σεφ του «Άνετον» Βασίλη Καλλίδη. Μερικά πιάτα για να πάρετε μια γεύση: φρέσκα καλαμάρια τηγανητά με κρούστα από καλαμποκάλευρο και πέστο από σπετσιώτικα λεμόνια, καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας (από το καΐκι τους) με λαδολέμονο και καβουρδισμένο σουσάμι, πρόβειο χαλούμι ψητό με φρέσκο κόλιαντρο, ρόδι, πορτοκάλι και κρεμμυδάκι από το μποστάνι τους, παγωτό παρφέ με σπετσιώτικα αμυγδαλωτά και καραμελωμένα αμύγδαλα (2298074553).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 2
    Βασίλης Τσαγκάρης

  • «Ορλώφ», Σπέτσες

    Ανανεωμένο θα ανοίξει φέτος το γνωστό εστιατόριο «Ορλώφ» στο Παλιό Λιμάνι, αφού ο Βασίλης Τσαγκάρης (παλιότερα σεφ στο «Oil Resto») ανέλαβε την κουζίνα του. Στη βεράντα και στο ζεστό εσωτερικό του παραδοσιακού κτιρίου-σήμα κατατεθέν των Σπετσών, το οποίο στέγαζε άλλοτε το πρώτο Λιμεναρχείο του νησιού, θα δοκιμάσετε μεγάλη ποικιλία μεζέδων, πιάτα με θαλασσινά (π.χ. τηγανιά θαλασσινών και σφυρίδας με φρέσκια ντομάτα, λαχανικά και καυτερή πιπεριά) ή κρέας (φιλέτο κοτόπουλο ψημένο σε φύλλα λεμονιάς και ρύζι με κουκουνάρι, λουίζα και σταφίδες), ζυμαρικά και ριζότο (π.χ. με κολοκύθι, δυόσμο, lime και γραβιέρα). Γλυκό τελείωμα με μαλακή σοκολατόπιτα και παγωτό βανίλια, μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο κ.ά. Κι ένα νέο από το χώρο του clubbing: το «Guzel» ετοιμάζεται κι αυτό για Σπέτσες, καθώς ανοίγει στο χώρο του παλιού «Papagayo» την 1η Μαΐου (2298075255).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 3

  • «Castello», Ύδρα

    Το bar-restaurant στο Καμίνι της Ύδρας, με το εντυπωσιακό setting σε πολλαπλά επίπεδα στην παραλία, το οποίο αποτέλεσε το talk of the island το περσινό καλοκαίρι, ετοιμάζεται δυναμικά για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν κάνοντας opening στις 14/5 – τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 22/5 με guest DJ τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι γνωστοί DJs. Το φετινό μενού, πάντα υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη και του Νίκου Φωτιάδη, θα προτείνει πιο casual και value for money μεσημεριανές γεύσεις συνοδεία ούζου ή μπίρας, ενώ το βράδυ το σκηνικό θα γίνεται πιο γκουρμέ και πιο ατμοσφαιρικό με διάφορα θεματικά events (stand up comedy, body painting, boudouir nights κ.ά.) και signature cocktails από τον βραβευμένο μπάρμαν Κώστα Σκάρπο. Το «Castello» θα συμμετέχει με τον Μπαξεβάνη και στο νέο Φεστιβάλ Υδραίικης Κουζίνας που ετοιμάζεται στο νησί (2298054101, 2298052201).

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

    Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
    16/05/2024

    Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

    Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

    Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

    Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

    Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

    Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

    Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

    Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

    Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

    Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

    Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

    Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.