Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα

Λέμε Καλάβρυτα και σκεφτόμαστε χιόνι, αλλά το πρόγραμμα του «Helmos Hotel» για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου κάνει σλάλομ στις γεύσεις της περιοχής.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα

Λέμε Καλάβρυτα και σκεφτόμαστε χιόνι, αλλά το πρόγραμμα του «Helmos Hotel» για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου κάνει σλάλομ στις γεύσεις της περιοχής.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 1

Οι κομψές σουίτες του «Helmos Hotel» σε καλούν να μείνεις στο κρεβάτι, αλλά το πλήρες πρόγραμμα μας ξεσηκώνει-οινογνωσία στο οινοποιείο βιολογικών κρασιών Τετράμυθος (υπέροχο το να δοκιμάζεις τα κρασιά με μπουκίτσες από ντόπια αλλαντικά και θέα στη χαράδρα του Βουραϊκού), επισκέψεις σε δύο μικρές βιοτεχνίες παραγωγής ροδοζάχαρης και γιαουρτιού αλλά και μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής από δύο βέρες Καλαβρυτινές. Εμπνευστής αυτού του προγράμματος είναι ο νεαρός και δραστήριος ιδιοκτήτης-διευθυντής του ξενοδοχείου Helmos, Μάριος Κουνέλης. Σκιέρ ο ίδιος έφτασε στην ορεινή κωμόπολη αρχικά επειδή η οικογενειακή επιχείρηση στην οποία δραστηριοποιείται είχε αναλάβει κάποιες κατασκευές. Ποντάρισε στη δυναμική του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά θεώρησε ότι το τουριστικό προϊόν των Καλαβρύτων δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο εκεί. Έτσι, άρχισε να γνωρίζει τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής αλλά και να διοργανώνει γαστριμαργικές βραδιές με γνωστούς γαστρο-ειδικούς. Ο Μάριος Κουνέλης πιστεύει πραγματικά ότι τα Καλάβρυτα μπορούν να έχουν τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. «Πρέπει να έρθετε το καλοκαίρι», μας λέει με ενθουσιασμό. «Ψηλά στο οροπέδιο είναι τόσο δροσερά και η θάλασσα απέχει περίπου μίση ώρα με το αμάξι…» INFO

HOTEL HELMOS, Πλατεία Ελευθερίας 1, www.hotelhelmos.gr, 2692029222.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 2

Φέτα

Οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) και ο Μενεγάτος.

Ροδοζάχαρη

Και μόνο η μυρωδιά στη μονάδα παραγωγής ροδοζάχαρης του Μπαλαλά, στο Σκεπαστό είναι μεθυστική.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 3

Κρασί

Ξεχωρίζουν ο Τετράμυθος που είναι επισκέψιμο, αλλά και το οινοποιείο του Ρούβαλη στον Σελινούντα Αιγίου.

Γιαούρτι

Σούπερ το αγελαδινό γιαούρτι της λιλιπούτειας βιοτεχνίας Κατσικόπουλου στο Σκεπαστό Καλαβρύτων.

Μέλι

Δάση ελάτων και πευκοδάση αποτελούν τα βοσκοτόπια για τα μελίσσια του Κουτρουμπή στο χωριό Κραστικοί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.