Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα

Λέμε Καλάβρυτα και σκεφτόμαστε χιόνι, αλλά το πρόγραμμα του «Helmos Hotel» για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου κάνει σλάλομ στις γεύσεις της περιοχής.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα

Λέμε Καλάβρυτα και σκεφτόμαστε χιόνι, αλλά το πρόγραμμα του «Helmos Hotel» για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου κάνει σλάλομ στις γεύσεις της περιοχής.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 1

Οι κομψές σουίτες του «Helmos Hotel» σε καλούν να μείνεις στο κρεβάτι, αλλά το πλήρες πρόγραμμα μας ξεσηκώνει-οινογνωσία στο οινοποιείο βιολογικών κρασιών Τετράμυθος (υπέροχο το να δοκιμάζεις τα κρασιά με μπουκίτσες από ντόπια αλλαντικά και θέα στη χαράδρα του Βουραϊκού), επισκέψεις σε δύο μικρές βιοτεχνίες παραγωγής ροδοζάχαρης και γιαουρτιού αλλά και μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής από δύο βέρες Καλαβρυτινές. Εμπνευστής αυτού του προγράμματος είναι ο νεαρός και δραστήριος ιδιοκτήτης-διευθυντής του ξενοδοχείου Helmos, Μάριος Κουνέλης. Σκιέρ ο ίδιος έφτασε στην ορεινή κωμόπολη αρχικά επειδή η οικογενειακή επιχείρηση στην οποία δραστηριοποιείται είχε αναλάβει κάποιες κατασκευές. Ποντάρισε στη δυναμική του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά θεώρησε ότι το τουριστικό προϊόν των Καλαβρύτων δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο εκεί. Έτσι, άρχισε να γνωρίζει τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής αλλά και να διοργανώνει γαστριμαργικές βραδιές με γνωστούς γαστρο-ειδικούς. Ο Μάριος Κουνέλης πιστεύει πραγματικά ότι τα Καλάβρυτα μπορούν να έχουν τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. «Πρέπει να έρθετε το καλοκαίρι», μας λέει με ενθουσιασμό. «Ψηλά στο οροπέδιο είναι τόσο δροσερά και η θάλασσα απέχει περίπου μίση ώρα με το αμάξι…» INFO

HOTEL HELMOS, Πλατεία Ελευθερίας 1, www.hotelhelmos.gr, 2692029222.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 2

Φέτα

Οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) και ο Μενεγάτος.

Ροδοζάχαρη

Και μόνο η μυρωδιά στη μονάδα παραγωγής ροδοζάχαρης του Μπαλαλά, στο Σκεπαστό είναι μεθυστική.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 3

Κρασί

Ξεχωρίζουν ο Τετράμυθος που είναι επισκέψιμο, αλλά και το οινοποιείο του Ρούβαλη στον Σελινούντα Αιγίου.

Γιαούρτι

Σούπερ το αγελαδινό γιαούρτι της λιλιπούτειας βιοτεχνίας Κατσικόπουλου στο Σκεπαστό Καλαβρύτων.

Μέλι

Δάση ελάτων και πευκοδάση αποτελούν τα βοσκοτόπια για τα μελίσσια του Κουτρουμπή στο χωριό Κραστικοί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η παραδοσιακή κρητική διατροφή είχε την τιμητική της στο ξενοδοχείο Amirandes της Grecotel

Τι κρατάμε από το ετήσιο συνέδριο "Κρητικός τρόπος ζωής – Μεσογειακή παράδοση και σύγχρονες εφαρμογές" που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Amirandes της Grecotel, στην Κρήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
21/11/2024

"Γκιομπεκλί Τεπέ": Έκθεση στο Κολοσσαίο για ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στον κόσμο

Μια καθηλωτική εμπειρία που αφορά τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Πώς εξελίχθηκε η τουριστική περίοδος στις Κυκλάδες το τρίτο τρίμηνο του 2024

Η φετινή τουριστική περίοδος στις Κυκλάδες ανέδειξε σημαντικές αυξομειώσεις στα έσοδα των κλάδων καταλυμάτων και εστίασης.

Αράχοβα: Ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2025

Η Αράχοβα, δημοφιλής χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα, αναδείχθηκε ανάμεσα στους 14 κορυφαίους στην Ευρώπη για το 2025, σύμφωνα με το περιοδικό TimeOut.

Αυτές είναι οι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου

Τα αποτελέσματα της 37ης Ετήσιας Έρευνας του κοινού του Condé Nast Traveler καλύπτουν περιοχές από τον Καναδά μέχρι τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ανακαλύπτοντας την Κεντρική Ευρώπη: Βιέννη, Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα σε μια μαγευτική περιήγηση

Πήγαμε σε τρεις από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης και ζήσαμε ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία, τέχνη και αξέχαστες στιγμές.

Ανταπόκριση απ’ τη World Travel Market 2024: Προορισμοί και τάσεις

Η πιο πετυχημένη WTM έως τώρα συγκέντρωσε και πάλι στο Λονδίνο μεγάλους παίχτες της βιομηχανίας του ταξιδιού για συζητήσεις με κριτική σκέψη και ανεβασμένη διάθεση.