Αμφίκλεια Παρνασσού

Πόσο διαφορετικοί μπορεί να είναι δύο ξενώνες ισάριθμων δωματίων στην Αμφίκλεια, ένα χωριό-off-mainstream ορμητήριο για εκδρομές στον Παρνασσό; Χωρίς να διαφέρουν σε τυπικά χαρακτηριστικά, οι μικρές λεπτομέρειές τους είναι πολύ σημαντικές τον υποψιασμένο επισκέπτη ώστε να επιλέξει ποιος του ταιριάζει καλύτερα.

Αμφίκλεια Παρνασσού

Πόσο διαφορετικοί μπορεί να είναι δύο ξενώνες ισάριθμων δωματίων στην Αμφίκλεια, ένα χωριό-off-mainstream ορμητήριο για εκδρομές στον Παρνασσό; Χωρίς να διαφέρουν σε τυπικά χαρακτηριστικά, οι μικρές λεπτομέρειές τους είναι πολύ σημαντικές τον υποψιασμένο επισκέπτη ώστε να επιλέξει ποιος του ταιριάζει καλύτερα. Τα κουκλίστικα δωμάτια και η ρομαντική ατμόσφαιρα στο "Αρχοντικό Δαδί" κερδίζει πόντους στις αποδράσεις για δύο, ενώ τα μεγάλα σαλόνια και η άνεση των χώρων στον "Ξενώνα Κυριακή" φιλοξενεί ιδανικά τις ανάγκες των οικογενειών με μικρά παιδιά που δεν θέλουν να ενοχλούν τους υπόλοιπους ή τις φασαριόζικες παρέες. Ωστόσο, εκεί που δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους δύο ξενώνες είναι στο μεράκι, τη σπιτική φιλοξενία και τη γνώση της περιοχής - από το όντως παραδοσιακό πρωινό ως τις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορούν να σας οργανώσουν.

Ξενώνας Κυριακή, 22340/29011, www.xenonaskiriaki.gr Αρχοντικό Δαδί, 22340/29040-41, 6974458581, www.xenonasdadi.gr

ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΟ Η ΘΕΣΗ: Πανέμορφο πέτρινο σπίτι του 19ου αιώνα στην παλιά συνοικία του χωριού. Η ΥΠΟΔΟΧΗ: Φιλικό, ευγενικό καλωσόρισμα στο ζεστό καθιστικό, απ' όπου δύσκολα σηκώνεσαι. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ: Παρέες και οικογένειες που αναζητούν άνεση, ζεστή φιλοξενία και ατμόσφαιρα. ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Οκτώ συνολικά, διαφέρουν διακοσμητικά, είναι άνετα, με μίνιμαλ country ύφος και ρομαντικές πινελιές. ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ: Ντόπιες λιχουδιές (π.χ., τυρόπιτα με τραχανά) σε όμορφη σάλα. HIGHLIGHTS: Η θέα, η άνεση και η λειτουργικότητα, με σαλόνια σε κάθε όροφο, που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν στο εξοχικό σου. ΤΙΜΕΣ: από € 85

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΑΔΙ

Αμφίκλεια Παρνασσού - εικόνα 1

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ Η ΘΕΣΗ: Προνομιακή, στην κορυφή του χωριού με υπέροχη θέα σε όλο τον κάμπο. Η ΥΠΟΔΟΧΗ: Να κεράσουμε τοπικό λικέρ ή γλυκό του κουταλιού; ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ: Ζευγάρια που λατρεύουν το ρομαντικό ύφος των δωματίων. ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Κουκλίστικα, με jacuzzi στη σοφίτα, αλλά και δίχωρα διαμερίσματα με τζάκι για περισσότερα από δύο άτομα. ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ: Ιδιαίτερα προσεγμένο, με σπιτικές πινελιές. HIGHLIGHTS: Η ατμόσφαιρα του ίδιου του κτιρίου, το μεράκι, η σπιτική φιλοξενία από νέους ανθρώπους. ΤΙΜΕΣ: από € 80

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.