Check in Κροατία

Αν υπήρχε τουριστικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός για το καλοκαίρι, θα ήταν στα φαβορί. O Δημήτρης Βγενής-Φαλλιέρος επιλέγει τέσσερα ξενοδοχεία διαφορετικού στιλ που το δικαιολογούν απόλυτα!

Check in Κροατία

Αν υπήρχε τουριστικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός για το καλοκαίρι, θα ήταν στα φαβορί. O Δημήτρης Βγενής-Φαλλιέρος επιλέγει τέσσερα ξενοδοχεία διαφορετικού στιλ που το δικαιολογούν απόλυτα!

Luxury

Check in Κροατία - εικόνα 1

Le Meridien Lav Τοποθεσία: Στην Podstrana του ιστορικού Split - σκέψου δαλματικές ακτές, και παραθαλάσσιο θέρετρο απ' όπου φεύγουν τα καραβάκια για τα νησιά. Ατμόσφαιρα: Meridien - χωρίς σχόλια. Φυγή σ' έναν κόσμο απαλών γραμμών κι ανάλαφρη πολυτέλεια σε hip τόνους. Ποιοι πάνε: Όσοι τα θέλουν όλα στο πιάτο -θάλασσα, spa, σκι, τένις- αλλά και οι σκαφάτοι (έχει μαρίνα που χωράει 60 γιοτ). Δωμάτια: Απαλά υφάσματα, chic pinstripe αισθητική, καλός εξοπλισμός κι ωραία θέα στα μεγαλύτερα ίσως δωμάτια της περιοχής. Εστιατόρια: Casual το "7 Pals Bar & Grill" με health και spa μενού πάνω στην παραλία. Πιο comme il faut το "Spalatum". Highlights: Τα 800 μ. ιδιωτικής παραλίας, οι κήποι (φιλοτεχνημένοι από τον βραβευμένο Jim Nicolay) και η θέα στα γύρω νησιά. Info

+385(0)21500500, www.starwoodhotels.com/lemeridien. Από € 175

Design

Check in Κροατία - εικόνα 2

Riva, Hvar Yacht Harbour Hotel Τοποθεσία: Προνομιακό πόστο στο Χβάρ, για ένα ξενοδοχείο-σήμα κατατεθέν του νησιού! Ατμόσφαιρα: Lounge έπιπλα, κοκτέιλ κι ο ήλιος να δύει σ' ένα κυβιστικό περιβάλλον μπροστά στην προκυμαία. Ποιοι πάνε: Όσοι λατρεύουν το design - κυρίως όταν αυτό συνδυάζεται με καλοκαιρινή dolce vita. Δωμάτια: Η Μπριζίτ Μπαρντό κι άλλες σέξι περσόνες στο κεφαλάρι φλερτάρουν με το κόκκινο σε 54 uplifting δωμάτια. Εστιατόρια: Φρέσκα και ντόπια προϊόντα συνδυάζονται στα μεσογειακά πιάτα του "Roots". Highlights: Το πρώτο και μοναδικό κροατικό μέλος των Small Luxury Hotels of the World. Info

+385(0)21750100, www.slh.com/rivahotel. Από € 147

Spa

Check in Κροατία - εικόνα 3

Dubrovnik Palace Τοποθεσία: Λίγο έξω από την Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ, που θεωρείται το μαργαριτάρι της Αδριατικής. Ατμόσφαιρα: Το μέρος αποπνέει "αναζωογόνηση". Γύρω γύρω δέντρα, πισίνες και μπροστά η θάλασσα. Ποιοι πάνε: Όσοι θέλουν να κακομάθουν λίγο περισσότερο τον εαυτό τους με δόσεις καλού spa. Δωμάτια: Όλα έχουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Διακόσμηση σε γήινους τόνους και στιλάτο σκηνικό. Εστιατόρια: Πάρτε μια γεύση: καρπάτσιο τόνου με βασιλικό και σορμπέ σαμπάνιας. Ηighlights: Έχει τη φήμη του καλύτερου και μεγαλύτερου spa στην Κροατία - και την επιβεβαιώνει με βραβείο Croatia's Leading Spa Resort. Info

+385(0)20430287, www.dubrovnikpalace.hr. Από € 234

Budget

Check in Κροατία - εικόνα 4

Astoria Τοποθεσία: Λένε ότι η Istria είναι η νέα Τοσκάνη. Εκεί βρίσκεται το "Astoria Design", στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Opatija. Ατμόσφαιρα: Elegant απλότητα, σ' ένα φωτεινό κι εξωστρεφές ξενοδοχείο με βεράντα με ωραία θέα. Ποιοι πάνε: Θα συναντηθείτε με στιλάτους, όμορφους νέους - τους τραβάει σαν μαγνήτης η Opatija. Δωμάτια: Μοντέρνο, αφαιρετικό ύφος σ' ένα ευχάριστο σύνολο. Διαλέξτε ένα με θέα θάλασσα. Εστιατόρια: Ένα εστιατόριο με highlights τα πιάτα με μαύρη τρούφα, που είναι και η ντόπια παραγωγή της περιοχής. Highlights: Η low cost φιλοσοφία του και το γυάλινο μπαρ στο λόμπι. Η περαντζάδα στη θάλασσα μπροστά στα πόδια σας. Info

+385(0)51706350, www.hotel-astoria.hr/en/home. Από € 90

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.