Παππουδικό

Η Δέσποινα Ζευκιλή κάνει focus σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία της Μάνης.

Παππουδικό

Η Δέσποινα Ζευκιλή κάνει focus σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία της Μάνης.

Παππουδικό - εικόνα 1

Συνδυάζοντας το ιδιαίτερο σέρβις με τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός εξαιρετικά αναπαλαιωμένου μικρού πέτρινου συγκροτήματος (αυθεντικό δείγμα μανιάτικης αρχιτεκτονικής), το «Παππουδικό» ανεβάζει τον πήχη της διαμονής στη Μάνη. Η αύρα πολυτέλειας και η αίσθηση εποχής κυριαρχούν στους κοινόχρηστους χώρους και στα επτά πολυτελή διαμερίσματα, όπου είναι εμφανή το καλό γούστο και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Η θέση του συγκροτήματος στον παραδοσιακό οικισμό Κριαλιάνικα, σε απόσταση αναπνοής από την Αρεόπολη, προσφέρεται για όσους αναζητούν πριβέ ατμόσφαιρα κι εύκολη πρόσβαση στο κέντρο των γεγονότων. Στα συν το πρωινό, σπιτικό και πλούσιο, ο πλήρης παιδικός εξοπλισμός καθώς και διάφορα facilities, όπως τα laptops on request. (Κριαλιάνικα, Ομαλές, Μάνη, 2733051050, www.topappoudiko.gr.)

Το περιβάλλον

Παππουδικό - εικόνα 2

Ένα μοναδικό πέτρινο συγκρότημα σε διατηρητέο οικισμό, μόλις 1 χλμ. από την Αρεόπολη. Το παιχνίδι με τα διαφορετικά επίπεδα και η σύνθεση των κτιρίων που περιβάλλονται από πέτρινες αυλές και λιθόκτιστες σκάλες δίνουν την αίσθηση ότι το «Παππουδικό» αποτελεί από μόνο του ένα αυτόνομο παραδοσιακό μανιάτικο χωριό.

Τα δωμάτια

Παππουδικό - εικόνα 3

Το συγκρότημα αποτελείται από αυτόνομα διαμερίσματα, όπου η σύγχρονη τεχνολογία συνδυάζεται άψογα με τις ποιοτικές επιλογές στην επίπλωση. Άλλα διαμερίσματα σου δίνουν την αίσθηση της ρομαντικής φωλιάς για δύο, ενώ άλλα μπορούν να χωρέσουν άνετα μια οικογένεια πέντε ατόμων. Ορισμένα διαθέτουν και βεράντα ή ταράτσα.

Ο πολεμόπυργος

Παππουδικό - εικόνα 4

Σύμβολο του «Παππουδικού» ο τριώροφος πολεμόπυργος με τις χαρακτηριστικές ζεματίστρες, ο οποίος δεσπόζει στην περιοχή. Με δική του κουζίνα, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα και σε βάζει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Εσωτερικά, η πρόσβαση από τον έναν όροφο στον άλλο γίνεται με σκάλες «καταρράκτη».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Διήμερο στη Νεμέα με οινική αφορμή

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με τις "Μεγάλες μέρες της Νεμέας" που επιστρέφουν για εικοστή χρονιά κι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση στη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

4 άγνωστες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να ανακαλύψετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε τέσσερις μοναδικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις.

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.