3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι

Countrystyle Πήλιο ή αγροτουρισμός στα Τζουμέρκα; Τρεις νέες διευθύνσεις διαμονής μάς βάζουν στον πειρασμό να γράψουμε αγαπημένες κι εναλλακτικές διαδρομές στη χειμωνιάτικη φύση.

3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι

Countrystyle Πήλιο ή αγροτουρισμός στα Τζουμέρκα; Τρεις νέες διευθύνσεις διαμονής μάς βάζουν στον πειρασμό να γράψουμε αγαπημένες κι εναλλακτικές διαδρομές στη χειμωνιάτικη φύση.

Αρχοντικό Εμμανουηλίδη

3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι - εικόνα 1

Cocooning στο Πόζαρ

Τέρμα Ελλάδας τα λουτρά Πόζαρ στην Πέλλα, κάνουν την καρδιά μας να φτερουγίζει κάθε που ονειρευόμαστε spa στο θερμό καταρράκτη στο κατάφυτο φαράγγι (υπάρχει φυσικά και σύγχρονο ιαματικό κέντρο). Ανάμεσα στους νέους ξενώνες που ξεφυτρώνουν στο Λουτράκι ξεχωρίσαμε το «Αρχοντικό Εμμανουηλίδη». Φτιαγμένο με πέτρα και ξύλο στο στιλ των παραδοσιακών μακεδονίτικων αρχοντικών, διαθέτει πέντε δίχωρες σουίτες με γλυκιά ατμόσφαιρα χάρη στα κρεβάτια με ουρανό, τα φλοράλ σκεπάσματα και τις αντίκες. Όλες διαθέτουν καθιστικό με τζάκι κι κουζίνα, αν και οι οικοδεσπότες θα φροντίσουν να ξυπνήσετε μ’ ένα σπιτικό χωριάτικο πρωινό. Να μην έχουμε δυνάμεις για το σκι στο Καϊμάκτσαλαν μετά; Τιμή: € 150. 2384091605, www.archemman.gr.

Θέασις

3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι - εικόνα 2

Το μικρό σπίτι στα Τζουμέρκα

Ιδιαίτερη αγροτουριστική φάση σε μια πανέμορφη κοιλάδα στο δάσος, στα Συγγενά Κτιστάδων. Όσο χαζεύω τη γύρω φύση τόσο καταλαβαίνω γιατί ο Νίκος και η Βασιλική άφησαν την πόλη για να μετοικήσουν στα Τζουμέρκα, σ’ έναν οικισμό κοντά στον Άραχθο, στο εντυπωσιακό γεφύρι της Πλάκας, αλλά και σε όμορφα χωριά, όπως το Συράκο και οι Καλαρίτες. Τα τέσσερα μονόχωρα αυτόνομα σπιτάκια στο κτήμα τους (χωρητικότητας 2-5 ατόμων) έχουν σχεδιαστεί από ξύλο και πέτρα, με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής, έχουν κυκλικό σχήμα και κωνικές στέγες με γυάλινη οροφή – για να κοιτάτε τ’ αστέρια. Υπάρχει και τηλεσκόπιο για αστροπαρατηρήσεις, ενώ από την άνοιξη ετοιμαστείτε για δραστηριότητες στα μελίσσια τους. Τιμή: € 90. 6948682910, www.tzoumerka-theasis.gr.

Minelska Resort

3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι - εικόνα 3

Το άλλο Πήλιο

Το όνομα παραπέμπει στο ισλανδικό «αγάπη μου», το στιλ που επιμελήθηκε ο ιδιοκτήτης designer Θανάσης Καραγιώτας θυμίζει γαλλικό countrystyle, αλλά το κέλυφος, δύο πέτρινα αρχοντικά του 1886, είναι βέρο πηλιορείτικο. Στα Καλά Νερά, μπροστά στη θάλασσα, αυτός ο boutique all suite ξενώνας αποδεικνύεται παντός καιρού. Για γαλάζια θέα ποντάρετε στο ρομαντικό «Korall» με το κρεμαστό τζάκι ή στη λευκή κομψότητα του «Skari», για κάτι πιο «χειμωνιάτικο» στα δωμάτια του ισογείου ή στις μεγαλύτερες σουίτες «Brinja» και «Lilja» με τα χουχουλιάρικα καθιστικά. Σε κανένα δεν θα σας λείψουν η αναμμένη φωτιά, το υδρομασάζ (στο ντους), το Internet, τα αναπαυτικά υπέρδιπλα κρεβάτια. Τιμή: € 140-160. 2423022990, www.minelska.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Διήμερο στη Νεμέα με οινική αφορμή

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με τις "Μεγάλες μέρες της Νεμέας" που επιστρέφουν για εικοστή χρονιά κι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση στη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

4 άγνωστες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να ανακαλύψετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε τέσσερις μοναδικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις.

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.