Μπορεί στο δημαρχείο της Σκοπέλου να επιμένουν να διατηρούν τις αφίσες που προαναγγέλλουν την περσινή προβολή του Mamma mia
σ’ έναν κινηματογράφο ο οποίος δεν λειτουργεί πια, στον τομέα της εστίασης και της διαμονής, όμως, το νησί παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανανεωμένο. Ο Θάνος Λαμπρόπουλος αναμεταδίδει.
Ξενοδοχειακό lifting
Φρεσκαρισμένο κι ανανεωμένο, με θαυμάσιο καινούργιο λόμπι και νέα μεγάλη πισίνα υποδέχτηκε το καλοκαίρι το Skopelos Village (2424023011). Είναι χτισμένο μπροστά στη θάλασσα, σε απόσταση περιπάτου από το λιμάνι, διαθέτει μεγάλες σουίτες και οικογενειακές μεζονέτες απλωμένες σε φροντισμένους κήπους. Φέτος η κουζίνα του εστιατορίου «Αγιολί» σημειώνει αξιόλογες επιδόσεις σε δημιουργικές μεσογειακές γεύσεις, μετά τη συνεργασία της δραστήριας ιδιοκτήτριας κ. Βογιατζόγλου με τον σεφ Απόστολο Δήμου. Highlight της διαμονής αποτελεί ένα δείπνο στη βεράντα με θέα στη φωτισμένη πόλη της Σκοπέλου στον απέναντι λόφο.
Στο Adrina Beach (2424023371), το όμορφο –και πνιγμένο στο πράσινο– ξενοδοχείο έξω από τον Πάνορμο, με την «ιδιωτική» αμμουδιά, τα δωμάτια και τα μπάνια ανακαινίστηκαν, ενώ το ξύλινο ντεκ στο ανανεωμένο εστιατόριο και στην πισίνα αναβάθμισε την όλη εικόνα. Σημειώστε τέλος τον πάντα ιδιαίτερο ξενώνα Ο Στολιός (2424023345) με ρομαντικό ύφος και πολύ ωραία θέα.
Νέες γευστικές αφίξεις
Τη δημιουργική κ. Άννα Αϊβάζογλου τη γνωρίσαμε από τη θητεία της στο «Pοrto Valitsa» της Χαλκιδικής. Τώρα όμως άνοιξε το δικό της εστιατόριο στη Σκόπελο, το Anna’s Restaurant (2424024734). Κάθεσαι στη συμπαθέστατη αυλή με το φοίνικα κι αφήνεις τον ουρανίσκο να απολαύσει γεύσεις ήπιες, απαλές, ισορροπημένες: σκοπελίτικη τυρόπιτα με φράουλες και αμύγδαλα, σαλάτα γλώσσα μαριναρισμένη με σος εσπεριδοειδών, σκαλοπίνια χοιρινά με προσούτο και φασκόμηλο, πέρκα με φινόκιο και σάλτσα αστακού.
Σε λοφοπλαγιά πριν από τον Πάνορμο, με τη ματιά να ταξιδεύει μέχρι τα βουνά της Εύβοιας και τη Σκιάθο, ο Σταμάτης και η Κατερίνα Περίση δημιούργησαν το Δίτροπο (2424024812), ένα γοητευτικό σύνολο από πέτρα και ξύλο. Αποτελείται από cafe, εστιατόριο, παρασκευαστήριο και μαγαζί με προϊόντα δικά τους και άλλων παραγωγών του νησιού. Ιδού το σκηνικό: στον ορίζοντα σιγοσβήνει το πορφυρό χρώμα του δειλινού, στη μεγάλη βεράντα μάς περιμένει ένα τραπέζι μ’ ένα προκλητικό κατσικάκι στη γάστρα κι έναν αυθάδη ροφό στιφάδο, ενώ μέχρι αργά το βράδυ έντεχνες μελωδίες από ένα μικρό μουσικό σύνολο συμπληρώνουν την εικόνα. Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται και τρεις σουίτες σε ανεξάρτητα κτίσματα, οι οποίες του χρόνου προγραμματίζεται να αυξηθούν.
Στον Μώλο, απ’ την άλλη, στην καλύτερη ταβέρνα επάνω στο αδιάφορο γευστικά λιμάνι, η νέα γενιά δεν αρκέστηκε στις ανακαινίσεις χώρων και εξοπλισμών, αλλά προχώρησε σε καινοτομίες και στην κουζίνα. Ο Παναγιώτης διατηρεί τις παραδοσιακές γεύσεις του πατέρα του, επανδρώνει την κουζίνα με νέο μάγειρα κι εμπλουτίζει το μενού του. Συνοδεύει το λαδοτύρι σαγανάκι με φρούτα του δάσους, σβήνει σε τσίπουρο το κουνέλι, προτείνει χτένια γεμιστά και τυλίγει σε φύλλο το αρνάκι με φέτα και σπανάκι.
Πολυχώρος-έκπληξη
Οι παλιές εγκαταστάσεις (αποθήκες και ελαιοτριβεία) του Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών στο λιμάνι της Σκοπέλου φιλοξενούν πια το πιο ενδιαφέρον bar-restaurant του νησιού, το Bardon Bar. Ευάερο, πέτρινο, με άνετους χώρους και φίνα μεταβιομηχανική αισθητική, χωρίς να χάνει το ιστορικό αρχιτεκτονικό του ύφος. Οι προοπτικές θέλουν το φιλόδοξο project να ολοκληρώνεται σύντομα με τη δημιουργία χώρου εκθέσεων και συναυλιών, μικρών εμπορικών καταστημάτων κι ενός επιπλέον εστιατορίου.