Helona Resort

Η Ελένη Κούκη περνάει δύο μέρες στο νέο πεντάστερο και value for money «Helona Resort» και στοχάζεται πάνω στην έννοια της ξενοδοχειακής πολυτέλειας, αγναντεύοντας από την ιδιωτική της πισίνα τη Νίσυρο.

Helona Resort

Η Ελένη Κούκη περνάει δύο μέρες στο νέο πεντάστερο και value for money «Helona Resort» και στοχάζεται πάνω στην έννοια της ξενοδοχειακής πολυτέλειας, αγναντεύοντας από την ιδιωτική της πισίνα τη Νίσυρο.

Helona Resort - εικόνα 1

Τo κρεβάτι μου είναι ρυθμισμένο σε τέτοιο ύψος, ώστε ακόμη και ξαπλωμένη να βλέπω τη θάλασσα και στο βάθος τη Νίσυρο και τη νησίδα Γυαλί. Βρισκόμαστε στη Νότια Κω, σε μια μεγάλη αμμουδιά αρκετών χιλιομέτρων, κοντά στον οικισμό Καρδάμαινα. Το «Helona Resort» λειτούργησε για πρώτη φορά πριν από μερικές εβδομάδες, στις αρχές Ιουνίου, είναι το τέταρτο ξενοδοχείο της οικογένειας των Lakitira Hotels και διαθέτει 256 δωμάτια, που κατανέμονται αρμονικά σε μια ήπια πλαγιά. Τα κυβόμορφα κτίρια με το φυσικό κεραμιδί επίχρισμα έχουν ένα «χειροποίητο» φινίρισμα και οι μικροί τρούλοι, σαν κουμπέδες οθωμανικών χαμάμ, δίνουν έναν τόνο ανατολίτικης σκηνογραφίας. Πολύ σημαντικό στη δια­μόρφωση της τελικής εικόνας του «Helona Resort» είναι, επίσης, το νερό. Στις ιδιωτικές πισίνες το σύστημα υπερχείλισης δημιουργεί μικρούς καταρράκτες κατά μήκος των δρομίσκων του συγκροτήματος, ενώ χάρη στον ειδικό φωτισμό τους αλλάζουν χρώματα τη νύχτα και είναι ορατές από παντού, δημιουργώντας μια αιθέρια εικόνα υδάτινων αναβαθμών. Τα δωμάτια διαθέτουν ψηλό υπέρδιπλο κρεβάτι με ποιοτικό στρώμα και ψηλό κεφαλάρι, είναι επιπλωμένα με σκούρα ξύλινα έπιπλα σε λιτές γραμμές κι εξοπλισμένα με TFT τηλεόραση 32 ιντσών, μελετημένο φωτισμό από πολλαπλές εστίες και μεγάλη ξύλινη ντουλάπα με σύστημα αυτόματου φωτισμού. Τα μπάνια με μπανιέρα αλλά και καμπίνα ντους, ο μεγάλος πάγκος για το νιπτήρα και η σαφώς διαχωρισμένη εσοχή του WC είναι παραπάνω από ικανοποιητικά – ωραία λεπτομέρεια το σετ καλλυντικών με βάση το ελαιόλαδο. Θα θέλαμε όμως πιο μεγάλες και αφράτες τις πετσέτες μας και ίσως λίγη περισσότερη μελέτη στους χρωματικούς συνδυασμούς των δωματίων.

Υπάρχουν δύο κεντρικές πισίνες, μία μπροστά από το lobby, στο ψηλότερο σημείο του ξενοδοχείου, και μία στο πιο χαμηλό, δίπλα στο a la carte εστιατόριο και σε μικρή απόσταση από την παραλία. Οι εγκαταστάσεις της μονάδας συμπληρώνονται από spa με εσωτερική πισίνα. Το πρωινό έχει την ποικιλία που θα περίμενες από ένα ξενοδοχείο του είδους, αλλά όχι κάποια ιδιαίτερη πρόταση.

INFO

Τιμές από 11 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου € 136 το στάνταρ δίκλινο με πρωινό και € 156 για δωμάτιο με sharing pool και πρωινό. Πληροφορίες: 2242045041, www.helona-resort.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.