Green trip στη Βάλια Κάλντα

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για ένα καταπράσινο ταξίδι στην Βάλια Κάλντα.

Green trip στη Βάλια Κάλντα
  • Γιατί τώρα; Διότι τα πάντα είναι πράσινα και το Αρκουδόρεμα κυλάει με δύναμη, ενισχυμένο από τα χιόνια που λιώνουν, όμως οι θερμοκρασίες είναι λογικές, οπότε θα ανέβουμε χωρίς πολύ ιδρώτα μέχρι τις Φλέγγες, τις αλπικές λίμνες.
  • Θα μείνουμε στην «Αερόπη». Καινούργιος ξενώνας, με λιτή διακόσμηση και οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο γραφικότερο χωριό των Γρεβενών, το Σπήλαιο, και μάλιστα στο ψηλότερο σημείο του, γεγονός που εξασφαλίζει στα δωμάτια εξαιρετική θέα – πιο προνομιούχα τα επτά μπροστινά (2462080800, τιμή δίκλινου € 55 με πρωινό).
  • Θα περπατήσουμε στο σηματοδοτημένο κι επισκευασμένο μονοπάτι που οδηγεί στο γεφύρι της Πορτίτσας. Όλο κατηφόρα και στο τέλος το υπέροχο θέαμα του γεφυριού που φυλάει το στόμιο του στενού φαραγγιού.
  • Θα φάμε στην «Αετοφωλιά της Πίνδου» (2462082273). Ταβέρνα-περίπτωση, σε μια πλαγιά του Όρλιακα μέσα στα έλατα και τα πεύκα, η οποία σερβίρει πεντανόστιμα κρέατα. Ανοιχτά μόνο σαββατοκύριακα και γιορτές.
  • Θα αγοράσουμε την τελευταία έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών για τη Βάλια Κάλντα, γραμμένη από τον γνώστη Απόστολο Διανέλλο, που δίνει δεκάδες πληροφορίες για την περιοχή και βοηθάει να καταλάβουμε το οικολογικό της μεγαλείο.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    "Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

    Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    15/07/2024

    "YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

    Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

    Μία art απόδραση στην Ύδρα

    Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

    5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

    Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

    Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

    Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

    Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

    Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

    Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.