Νέα από το Μαίναλο

Ο Θάνος Λαμπρόπουλος πέρασε μία εβδομάδα τσεκάροντας τις καινούργιες αφίξεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην ορεινή Αρκαδία, αλλά λοξοδρόμησε και προς τη μεγάλη του αγάπη, τις υπέροχες χωμάτινες διαδρομές στο ελατόδασος του Μαίναλου.

Νέα από το Μαίναλο

Ο Θάνος Λαμπρόπουλος πέρασε μία εβδομάδα τσεκάροντας τις καινούργιες αφίξεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην ορεινή Αρκαδία, αλλά λοξοδρόμησε και προς τη μεγάλη του αγάπη, τις υπέροχες χωμάτινες διαδρομές στο ελατόδασος του Μαίναλου.

Νέα από το Μαίναλο - εικόνα 1
Δημητσάνα

Σε κάθε νέα επίσκεψη η ορεινή Αρκαδία μάς προσφέρει όλο και πιο ψαγμένους ξενώνες. Ακόμη όμως και στο θέμα «γεύση», που για αρκετά χρόνια υστερούσε, κάνει σταθερά βήματα. Το μεγαλύτερο highlight, βέβαια, παραμένει το θεσπέσιο Μαίναλο με τις ανεξάντλητες ορεινές διαδρομές. Ιδού τρεις που μας έκλεψαν την καρδιά:

  • Στα 4 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση της Βυτίνας προς το χιονοδρομικό, ακολουθούμε την πινακίδα προς Άγιο Πέτρο. Η κυκλική διαδρομή θα μας οδηγήσει πάλι στο δρόμο του χιονοδρομικού.
  • Ξεκινάμε από τις Λάκες Ρούχη (περίπου στο ένα τρίτο της διαδρομής Βυτίνα-χιονοδρομι­κό), για να καταλήξουμε στο οροπέδιο της Αλωνίσταινας.
  • Λίγο μετά το Λιμποβίσι, κοντά στη θέση Αρκουδόρεμα, κατηφορίζουμε μέχρι τον επαρχιακό πριν από την Πιάνα κι από κει μπαίνου­με στο χωματόδρομο μέχρι το Χρυσοβίτσι.
    Νέα από το Μαίναλο - εικόνα 2
    «Θεονύμφη»

    «Θεονύμφη», Δημητσάνα

    Σ’ ένα γοητευτικό καλντερίμι, ένα ανακαινισμένο πέτρινο σπίτι μεταμορφώθηκε σε ξενώνα με άποψη και αφαιρετική αισθητική, χωρίς όμως ν’ αποκλείει τις σύγχρονες ευκολίες, όπως το… ασανσέρ. Από την ίδια ομάδα που λειτουργεί τον ξενώνα Καζάκου. (2795029215)

    «Έναστρον», Δημητσάνα

    Μικρός πέτρινος ξενώνας δίπλα στο δημαρχείο. Τρία υπεράνετα οροφοδωμάτια όλα κι όλα, αλλά με ζηλευτό εξοπλισμό (π.χ. ενδοδαπέδια θέρμανση). Το έργο του Τσόκλη στο lobby δίνει στίγμα ποιότητας κι αισθητικής από την πρώτη ματιά. (2795031684)

    Νέα από το Μαίναλο - εικόνα 3
    «Vitina Mountain View»

    «Vitina Mountain View», Βυτίνα

    Βρίσκεται στην ανηφόρα για το χιονοδρομικό και από τα μπαλκόνια του αγναντεύεις την ελατοτριγυρισμένη Βυτίνα. Άνετο και σύγχρονο στην αλάνθαστη συνταγή «ξύλο, πέτρα και ζεστές αποχρώσεις». Διαθέτει 12 δωμάτια, άνετο lobby, εστιατόριο και καφέ. (2795029029)

    «Ζέρζοβα», Παναγία

    Στις παρυφές του δυτικού Μαίναλου, στο μικροσκοπικό χωριουδάκι Παναγιά, ο Γιάννης και η γυναίκα του Βαγγελιώ μαγειρεύουν θαυμάσια, χρησιμοποιούν προϊόντα της περιοχής, φτιάχνουν δικιά τους φέτα και τσίπουρο. Επιπλέον, ο Γιάννης είναι το πρώτο κλαρίνο της περιοχής! (2795031753)

    «Οι Νοστιμιές των Γιαγιάδων», Ψάρι

    Η Αρκαδιανή είναι ένας πολύ προσεγμένος δημοτικός πολυχώρος, αφιερωμένος στην ντόπια σπιτική μαγειρική. Διαθέτει και εστιατόριο όπου καταευχαριστήθηκα κοτόπουλο με χυλοπίτες και μυζήθρα αγναντεύοντας την κοιλάδα της Μεγαλόπολης. (2791027161)

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    "YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

    Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    15/07/2024

    Μία art απόδραση στην Ύδρα

    Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

    5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

    Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

    Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

    Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

    Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

    Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

    Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

    Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

    Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.