Το παππουδικό

Άνοιξε τις πόρτες του το περασμένο καλοκαίρι, τον Αύγουστο του 2008, και κέντρισε κατευθείαν το βλέμμα μας. Ο Θάνος Λαμπρόπουλος επιστρέφει από το ξενοδοχείο «Το παππουδικό» στη Μάνη με… άριστες εντυπώσεις!

Το παππουδικό

Άνοιξε τις πόρτες του το περασμένο καλοκαί­ρι, τον Αύγουστο του 2008, και κέντρισε κατευθείαν το βλέμμα μας. Ο Θάνος Λαμπρόπουλος επιστρέφει από το ξενοδοχείο «Το παππουδικό» στη Μάνη με… άριστες εντυπώσεις!

Το παππουδικό - εικόνα 1

Ο πύργος του συγκροτήματος δεσπόζει από μακριά. Χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα κι είναι ένας από τους τρεις ψηλότερους της Μάνης. Η αποκατάστασή του καθώς και των υπόλοιπων κτιρίων πήρε πέντε χρόνια. Το απο­τέλεσμα όμως δικαιώνει τους αργούς ρυθμούς.

Το ξενοδοχείο συνδυάζει αρχιτεκτονική αυθεντικότητα και πολυτελή εξοπλισμό. Κορυφαία εμπειρία διαμονής, αν και όχι για όλους λόγω των απότομων σκαλοπατιών, τα δωμάτια του πολεμόπυργου, ο οποίος διατηρεί όλα τα αυθεντικά του στοιχεία και μπορεί να φιλοξενήσει 2 έως 3 άτομα. Δωμάτια υπάρχουν ακόμη στο κτίριο «Καμάρες», που επίσης χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα. Πολύ ιδιαίτερο όμως είναι το «Μεγαλιθικό», ένα ανεξάρτητο σπίτι με ανώγι και κατώγι, κατασκευασμένο από ογκώδεις λίθους και διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 5 άτομα. Τέλος, υπάρχει ακόμη ένα κτίριο, νεόκτιστο με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η διακόσμηση των δωματίων έχει γίνει με αντίκες των αρχών του 20ού αιώνα. Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι η προ­σοχή στις λεπτομέρειες του εξοπλισμού: οι μίνι κουζίνες Alba σε κάθε δω­μάτιο, τα σερβίτσια Rosenthal, το σετ σίδερο/σιδερώστρα στην ντουλάπα αν θελήσετε να πατήσετε κάτι μόνοι σας (κατά τ’ άλλα υπάρχει κανονικό laundry service), πέρα φυσικά από τα πιο αναμενόμενα (τηλεόραση LCD με σύνδεση Nova, αυτόνομη θέρμανση, air condition κ.λπ.). Τα στρώματα των κρεβατιών, χειροποίητα και με ανεξάρτητα ελατήρια, αποτελούν ποίημα «αφρατοσύνης».

Στο δωμάτιο, θα βρείτε κατά την άφιξή σας το καλάθι της πυργοδέσποινας με διάφορα τοπικά καλούδια, λαλάγγια, παξιμάδια, αλλά και διαφορά είδη καφέδων. Το πρωινό επίσης δίνει έμφαση στα παραδοσιακά προϊόντα της Μάνης: πίτες αναβατές αντί για ψωμί και ντόπιες ελιές είναι μόνο μερικά από αυτά. Τελευταία, αλλά καθόλου ασήμαντη παράμετρος η καθαριότητα δωματίου, που γίνεται δύο φορές την ημέρα.

Πληροφορίες: 2733051050, www.topappoudiko.gr.

Tip: Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον πετρόκτιστο διατηρητέο οικισμό Ομαλές, ένα χιλιόμετρο έξω από την Αρεόπολη. Από το χωριό ξεκινούν παλιά μονοπάτια που οδηγούν στα σπήλαια του Διρού, μήκους μόλις 2 χλμ. – θαυμάσια ιδέα για πεζοπορία. Ακόμη, το ψαροχώρι Λιμένι απέχει 4 χλμ. από δω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Διήμερο στη Νεμέα με οινική αφορμή

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με τις "Μεγάλες μέρες της Νεμέας" που επιστρέφουν για εικοστή χρονιά κι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση στη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

4 άγνωστες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να ανακαλύψετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε τέσσερις μοναδικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις.

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.