Gourmet φθινόπωρο στην ελληνική φύση

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι καλύτεροι μήνες για θεματικά weekends που συνδυάζουν φύση και γεύση. Βγαίνουμε στο δάσος αναζητώντας κάστανα και μανιτάρια και στήνουμε γλέντι με φρέσκα τσίπουρα κατευθείαν απ’ το καζάνι.

Gourmet φθινόπωρο στην ελληνική φύση

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι καλύτεροι μήνες για θεματικά weekends που συνδυάζουν φύση και γεύση. Βγαίνουμε στο δάσος αναζητώντας κάστανα και μανιτάρια και στήνουμε γλέντι με φρέσκα τσίπουρα

κατευθείαν απ’ το καζάνι.

Gourmet φθινόπωρο στην ελληνική φύση - εικόνα 1
Πήλιο

Πήλιο Για μανιταρόφιλους

Ορκισμένη φυσιολάτρισσα η «Αμανίτα» –ο ιδιαίτερος ξενώνας της οικογένειας Ψημένου δηλαδή– και οι φίλοι της, συνεχίζουν ακάθεκτοι τα περπατήματά τους στο δάσος της Τσαγκαράδας και του Μουρεσίου προς άγραν λαχταριστών μανιταριών. Τα επόμενα ραντεβού για «κυνήγι» και γευσιγνωσία είναι στις 17-19/10 και 24-28/10.

INFO 2426049707, www.amanita.gr

Άρνα Λακωνίας Κάστανα και παραμύθια

Οι πελώριες καστανιές στο κτήμα του ξενώνα «Γεωδή» φόρεσαν ξανά τα πορτοκαλοκίτρινα και περιμένουν να μας χαρίσουν τους καρπούς τους στις 18 και 19/10 και στις 1 και 2/11. Μετά από τη… συγκομιδή, προβλέπεται ψήσιμο στο τζάκι με τσίπουρο και παραμύθια με κάστανα που θα σας διηγηθεί ο φιλόλογος λυκειάρχης κος Δικαιάκος.

INFO 2731020703, www.geodi.gr

Gourmet φθινόπωρο στην ελληνική φύση - εικόνα 2
Villa Rustica

Villa Rustica Αμπελοφιλοσοφώντας με τσίπουρα

Το καζάνι στο αποστακτήριο του ξενώνα «Villa Rustica Αγρέπαυλις», στην άκρη της Κόνιτσας, ετοιμάζεται ν’ ανάψει και όλο τον Νοέμβριο θα μας περιμένει για να μάθουμε τη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου, να τα πούμε και να τα πιούμε πλάι στο τζάκι. Αν σε χτυπήσει το ποτό, δυο βήματα πιο πέρα είναι τα ξύλινα σπιτάκια τους.

INFO 2655024910, www.villarustica.gr

Κόνιτσα Καζάνια και ηπειρώτικα

Βέρο λαϊκό γλέντι στήνει η τουριστική λέσχη Konitsa Net από τις 14 έως τις 16/11. Με ρακοκάζανο στο κέντρο «Πλατανάκια», ζωντανά ηπειρώτικα από τους Χαλκιάδες και μεζέδες από το κατάστημα «Μαρμελωδία». Στην τιμή του πακέτου για το τριήμερο (€ 110-130 για δύο νύχτες με ημιδιατροφή και τσίπουρα free) συμπεριλαμβάνεται και πεζοπορία στη μονή Στομίου.

INFO 2655023777, www.konitsanet.eu

Gourmet φθινόπωρο στην ελληνική φύση - εικόνα 3
Καπέσοβο Ζαγορίου

Καπέσοβο Ζαγορίου Τα τσίπουρα του Θουκυδίδη

Ένα ζεστό ζαγορίσιο αρχοντικό του 1875 με ταμπλαδωτά ταβάνια, ρετρό έπιπλα και πολύχρωμα χαλιά είναι έτσι κι αλλιώς καλή αφορμή για να μείνεις στο Καπέσοβο. Πόσο μάλλον όταν είναι ο ξενώνας «Θουκυδίδης» που ανήκει στη δραστήρια οικογένεια του γλυκοπωλείου «Η Στέρνα» και όλο τον Νοέμβριο μάς τάζει τσίπουρα και μεζεδάκια γύρω από το οικογενειακό καζάνι.

INFO 6979983798, www.thoukididis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.