Καλαμάτα best of

Με το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ν’ αποτελεί την ιδανική αφορμή για ένα weekend που συνδυάζει τις διακοπές με τον πολιτισμό, η Βένια Βέργου κάνει focus στα πιο δυνατά σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για ένα trip-αστραπή.

Καλαμάτα best of

Με το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ν’ αποτελεί την ιδανική αφορμή για ένα weekend που συνδυάζει τις

διακοπές με τον πολιτισμό, η Βένια Βέργου κάνει focus στα πιο δυνατά σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για ένα trip-αστραπή.

Καλαμάτα best of - εικόνα 1

Classical e-Filoxenia

Ιστορικό comeback

Το μεγάλο καμάρι της πόλης και σήμα κατατεθέν της από τη δεκαετία του '60 μπήκε δυναμικά σε έναν καινούργιο κύκλο ζωής μετά την τελευταία, ριζική ανακαίνισή του. Ολοκληρωτικά φρεσκαρισμένο το λόμπι με τις mix & match επιλογές στην επίπλωση, επικοινωνεί θεματικά με το χαρακτηριστικό δέντρο της μεσσηνιακής γης από την επένδυση με ξύλο ελιάς που έχουν οι επιβλητικές κολόνες του. Δωμάτια standard, superior και suites σε ενιαίο κτίριο (σε σχήμα Π), όλα με θέα στους υπέροχους κήπους και το βουνό. Νέα προσθήκη αποτελεί και το Olive Spa του ξενοδοχείου, που είναι και το πρώτο στη Μεσσηνία. Το κομμάτι της παραλίας μπροστά στο ξενοδοχείο είναι για πολλούς το καλύτερο της πόλης.

Παραλία Καλαμάτας, 2721023166, www.classicalhotels.com.

Η Κουζίνα του Κούμανη Ατμοσφαιρικό μπιστρό

Από τα πιο ατμοσφαιρικά εστιατόρια της πόλης, με μια αισθητική που θυμίζει μπιστρό (φιλόξενο ξυλόγλυπτο μπαρ δίπλα στα τραπέζια, ένα παλιό ποδήλατο που σε καλωσορίζει στην είσοδο κ.λπ.). Το φαγητό συνοδεύεται από σωστές μουσικές επιλογές και περιλαμβάνει ντόπιες γεύσεις (μανιάτικη πατατοσαλάτα με καπνιστή ρέγκα, καγιανά με αγκινάρες και γαρίδες, κόκορας μπαρδουνιώτικος με μανιάτικες χυλοπίτες κ.ά.).

Ναβαρίνου 79, 2721087533.

Καλαμάτα best of - εικόνα 2
«Μυλόπετρα»

Μυλόπετρα

Ecο στέκι

Από τα πιο αγαπημένα στέκια στην είσοδο της Παλιάς Πόλης, δίπλα στην πλατεία με την ιστορική εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο θα δοκιμάσετε ωραίες αλλά και βιολογικές γεύσεις, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο ενημερωμένα deli της Καλαμάτας, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.

Μπενάκη 6, 2721098950.

Μικρή & Μεγάλη Μαντίνεια Η καλύτερη βόλτα για μπάνιο

Αν η θαυμάσια παραλία της Καλαμάτας παραείναι οικογενειακή για τα γούστα σας, οδηγήστε μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια και παρκάρετε μπροστά στο beach bar «Hobo». Είναι με διαφορά το πιο funky beach bar στα περίχωρα, με εξαιρετικό, νεανικό vibe και τέλειες μουσικές επιλογές που σε φτιάχνουν ενώ κολυμπάς στα νερά αυτής της υπέροχης βοτσαλένιας παραλίας. Στο «Hobo» σερβίρουν και πολύ ωραία πιάτα, κυρίως σαλάτες και σάντουιτς, και φυσικά άψογα κοκτέιλ. Αν όμως θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό για να χορτάσετε την πείνα σας, ανηφορίστε μετά

το μπάνιο στην ορεινή πετρόχτιστη Μεγάλη Μαντίνεια. Εκεί, στην καρδιά του χωριού, θα απολαύσετε την πολύ καλή κουζίνα της Λουίζας στην ταβέρνα «Αναβρυτή» (περισσότερο γνωστή ως ταβέρνα Κωστέα). Η θέα από την περιποιημένη της βεράντα κάτω στον μεσσηνιακό κόλπο είναι ειδυλλιακή, με το ηλιοβασίλεμα να κλέβει την παράσταση. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί Ευρωπαίοι και Έλληνες αρχιτέκτονες έχουν επενδύσει εκεί ανακαινίζοντας πολλά από τα παλιά μανιάτικα σπίτια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.