Τορίνο

Πρωτεύουσα design για το 2008, Μέκκα της σοκολάτας αλλά και πύλη για τις ιταλικές Άλπεις, το Τορίνο συνδυάζει εκπληκτικές αφορμές για winter holidays.

Τορίνο

Πρωτεύουσα design για το 2008, Μέκκα της σοκολάτας αλλά και πύλη για τις ιταλικές Άλπεις, το Τορίνο συνδυάζει εκπληκτικές αφορμές για winter holidays.

Τορίνο - εικόνα 1

Εγκαινιάζοντας τον νέο διεθνή θεσμό Πρωτεύουσα Design, το Τορίνο κάνει πράξη τον περίφημο επαναπροσδιορισμό του τουριστικού προϊόντος. Από μια μάλλον άχρωμη ιταλική πόλη εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε προορισμό για θεματικό τουρισμό. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2006 πυροδότησαν τα βουνά του Piemonte με κινητικότητα, νέα resorts και εγκαταστάσεις, η περίφημη ski area της Cervinia δεν είναι μακριά, ενώ για το 2008 έχουν ετοιμαστεί διάφορες art & design εκδηλώσεις (δείτε αναλυτικά στο www.torinoworlddesigncapital.it). Κέντρο των εκδηλώσεων το Turn Tower, το νέο στέκι της design κοινότητας της πόλης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει που ακόμη και οι εκθέσεις design αντλούν έμπνευση από την παράδοση της πόλης, όπως το συμπόσιο για την αισθητική της σοκολάτας. Για τους bon viveur ταξιδευτές Τορίνο σημαίνει πάνω απ' όλα σοκολάτα. Χειροποίητα gianduiotti –οι φίνες μπουκίτσες που γεννήθηκαν εδώ σε δύσκολους καιρούς και κατέκτησαν όλο τον κόσμο-, πραλίνες, τρούφες, ρόφημα al bicerin με καφέ και γάλα, κέικ… Η γλυκιά λίστα στην πρωτεύουσα του Piemonte είναι βασανιστικά προκλητική.

Δρόμοι της σοκολάτας

Τορίνο - εικόνα 2

Στα γραφεία του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης θα βρεις δωρεάν έναν κατατοπιστικό οδηγό αφιερωμένο στους «δρόμους της σοκολάτας», που συμπεριλαμβάνει όλα τα ιστορικά καφέ-ζαχαροπλαστεία σημειωμένα σε χάρτες, ενώ με € 10 ή € 15 μπορείς ν' αγοράσεις και το choco-pass για ισάριθμες σοκολατο-γευσιγνωσίες σ' ένα διάστημα 24 ή 48 ωρών αντίστοιχα. Σας φαίνονται πολλές; Πιστέψτε με, οι παλιές σοκολατερί του ιστορικού κέντρου είναι εμπειρία που δεν χορταίνεις εύκολα, τόσο για τα γλυκίσματα όσο και για το… περιτύλιγμα. Υπέροχα ρετρό, με ψηλοτάβανες σάλες, τα καφέ-ζαχαροπλαστεία κρατούν ζωντανές τις μνήμες μιας άλλης εποχής, τότε που το Τορίνο ήταν πρωτεύουσα της Ιταλίας και το «Caffe Torino» στην Piazza San Carlo σημείο ραντεβού για βασιλείς και διπλωμάτες. Τα τραπεζάκια του είναι στέκι ακόμα και σήμερα, όπως και το γειτονικό «Caffe San Carlo» ή το «Confettetia Avvignano» της Piazza Carlo Felice, για γλυκό, αλλά και μεσημεριανά σνακ. Στην ίδια γειτονιά βρίσκεται και το «Roma gia Talmone», με απίστευτα μεγάλη ποικιλία σε σαντουιτσάκια, ενώ επιβάλλεται ένα πέρασμα και από το «Mamycao» στην Piazza Solferino και το «Al Bicerin» στην Piazza della Consolata.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.