Οι βασικοί κανόνες του lifestyle παιχνιδιού στο Βορρά έχουν πάντα ενδιαφέρον. Καλό φαγητό, όμορφοι χώροι και πρόσωπα, νέα στέκια, όλα δημιουργούν το σκηνικό μιας Θεσσαλονίκης με ατέλειωτες πτυχές. Καταγράψαμε τις καλύτερες νέες αλλά και αγαπημένες συνήθειες των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών, για να συνθέσουμε τον απόλυτο χάρτη της πόλης.
η τοποθέτηση των ρούχων, ευτυχώς, προσεγμένη. Μπορεί να μην είναι στο κέντρο, αλλά μια επίσκεψη αξίζει.
ξενοδοχείο Hyatt, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον απαιτητικό ταξιδιώτη…
ο «δύσκολος» Dimitri from Paris αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, καταλαβαίνει ότι ο χώρος δεν είναι καθόλου «στημένος». Φυσικά, το ίδιο το «Macedonia Palace», και λόγω θέσης αλλά και υπηρεσιών, με θέα είτε την πόλη είτε τη θάλασσα, φιγουράρει πάντα στις πρώτες θέσεις της λίστας των ταξιδιωτών.
ελληνική κουζίνα αλλά ελαφρώς «πειραγμένες» γεύσεις για να δώσουν μια νέα, ελκυστική ώθηση στο όλο concept του παραδοσιακού φαγητού. Όμορφοι θαμώνες, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις, πάντα με έμφαση στα θαλασσινά.
το Interni, με το χειμερινό που έκλεψε ένα όμορφο κομμάτι από το Moda Bagno για να αποκτήσει σάρκα και οστά. Το δίλημμα πάντως μεταξύ των μαγαζιών δεν υφίσταται. Πηγαίνεις και στα δύο!
κανείς κάτι παραπάνω;
Φήμες και νέα openings
Ο Μύλος ανανεώνεται με τη δημιουργία καινούριων χώρων, όπως ένα κλαμπ από την ομάδα του «Elvis» αλλά και ενός concept με 7 σουίτες για απαιτητικούς. Ακούγεται ότι η εταιρεία «Λεμονής» αγόρασε νεοκλασικό κτίριο για να γίνει boutique «Tod’s». Στο χώρο του Back to Base υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί εστιατόριο. Η ομάδα του επιχειρηματία Ηλία Βιολίδη βρήκε στο «Casa La Femme» για να στεγάσει το νέο του club. Νέο bar ετοιμάζεται πυρετωδώς στα Λαδάδικα, με αρκετούς να επιθυμούν revival της παλιάς δόξας της περιοχής. To Parapoli ανακαινίζεται, με όλους του χώρους πλέον να λειτουργούν ως εστιατόριο, ενώ συζητιέται το ενδεχόμενο να υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη κουζίνας! Τα «οπωσδήποτε» της Χαλκιδικής
Λάβετέ τα σοβαρά υπόψη, αν ανεβείτε για weekend στη Θεσσαλονίκη!
ΜαρίναΈχει κερδίσει μια θέση στη λίστα των Καλύτερων Εστιατορίων Ελληνικής Κουζίνας στους «Χρυσούς Σκούφους», και όχι άδικα. Φημίζεται για το φρέσκο ψάρι του και τους θαλασσινούς μεζέδες με άποψη, ενώ το service του στηρίζεται στη γνώση και την αμεσότητα. Σε βολική απόσταση από την πόλη, είναι ανοιχτό χειμώνα και καλοκαίρι.
(Ποτείδαια Χαλκιδικής, 23730 41570, 23730 41825)
Eagles PalaceΑποτελεί μέλος των «Small Luxury Hotels» και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τόσο λόγω ονειρεμένης τοποθεσίας, όσο και των προσφερόμενων υπηρεσιών, που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα καλύτερα resort στο εξωτερικό. Κέντρο ομορφιάς, σάουνα, ελικοδρόμιο, παιδότοπος είναι μερικά από τα ατελείωτα facilities, ενώ οι σουίτες διαθέτουν και ιδιωτικές πισίνες. Το εστιατόριό του έχει βραβευθεί κατά το παρελθόν με αστέρι Michelin, ενώ το spa του αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης. Από τις πλέον ενδεδειγμένες επιλογές. (Ουρανούπολη, 23770 31047)
Danai Beach ResortΈνα ακόμη μέλος των «Small Luxury Hotels», που απευθύνεται στους λάτρεις του design και της υψηλής γαστρονομίας. Όλες οι σουίτες έχουν το δικό τους ύφος και στιλ, με μερικές από αυτές να προσφέρουν και ιδιωτική πισίνα, ενώ τα διάφορα εστιατόρια ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητά τους. (Nικήτη, 23750 22310)
Porto Carras Grand ResortΠροορισμός από μόνο του, το Porto Carras έχει αποτελέσει συνώνυμο της φιλοξενίας στη Χαλκιδική. Μεγάλη ιδιωτική μαρίνα, διάφορα θεματικά ξενοδοχεία, αλλά και μια βίλα ονόματι Γαλήνη, που αξίζει να δείτε από κοντά. (Σιθωνία,23750 71381)
EkiesΣύγχρονο στην αισθητική ξενοδοχείο, που προσφέρεται για χαλαρωτικές αποδράσεις. Καθαρές γραμμές, ανάλαφρη ατμόσφαιρα, έξυπνο και μοντέρνο concept για τον ψαγμένο ταξιδιώτη. (Βουρβουρού Χαλκιδικής, 23750 9100)
Διευθύνσεις
Αγορά: Καποδιστρίου 5, 2310 532428
Apallou: Μητροπόλεως 51 & Καρόλου Ντηλ, 2310 228889
Azzuro: Θ. Σοφούλη 86, 2310 419858
Αχινός: Ερμού 26, 2310 281566
Back to Base: Λεωφ. Νίκης 62, 2310 221220
Βήτα: Γ΄ Σεπτεμβρίου 2, 2310 869695
Bio Bio: Μ. Ιωσήφ 6, 2310 240580
Cloud Level 9: Μακεδονία Παλάς, Λεωφ. Μεγάλου
Αλεξάνδρου 2, 2310 897197
Collections Hugo Boss: Μητροπολίτου Ιωσήφ 7,
2310 232425
Daily Deli: Εδέσσης 7, 2310533462 / Ζεύξιδος 4, 2310286869
Daios: Λεωφ. Νίκης 59, 2310 250200
Decadence: Ανδρέου Γεωργίου 21, 2310 522940
Elvis: Λεωφ. Νίκης 21, 2310 227905
Entryfish: Παύλου Μελά 3, 2310 230031
7 Θάλασσες: Λεωφ. Νίκης 3, 2310 233173
Εσπερίδες: Σοφούλη 36, 2310 425655
Ζύθος Ντορέ: Τσιρογιάννη 7, 2310 279010
Fena Fresh: Π. Μελά 8, 2310 257447
Fred&Ginger: Les Lazaristes, Κολοκοτρώνη 16,
2310 647400
Garτon Brasserie: Λεωφ. Νίκης & Αγίας Σοφίας 2,
2310 253033
Goldfish: Βογατσικού 3, 2310 233709
Interni: Μεγ. Αλεξάνδρου 6, 2310 888865
Intervista: Τσιμισκή 74, 2310 230906
Kάβα Μέθη: Εθνικής Αντιστάσεως 65, 2310 482401
Kitchen: Αποθήκη Β, Λιμάνι, 2310 502241
Μανδραγόρας: Μητροπόλεως 98, 2310 285372
Meat Me: Ερμού 24-26, στοά Μοδιάνο, 2310 222644
Mediterranean Cosmos: 2310 472621
Μπιτ Παζάρ: Προσφυγικής Αγοράς 32, 2310 278097
Ντερλικατέσεν: Κούσκουρα 8, 2310 256426
Οινοτόπι: Γρ. Παλαμά 8 Π. Μελά, 2310 233001
Ορίζοντες: Electra Palace (Πλ. Αριστοτέλους 9,
2310 294000)
Olimpion: Πλ. Αριστοτέλους 10, 2310 278920
Omilos: Μεγ. Αλεξάνδρου 12, 2310 888200
Pollock: Λεωφ. Νίκης 55, 2310 281681
Shark: Αργοναυτών 2 & Σοφούλη, 2310 431444
Spoilt: Τσιμισκή 16, 2310 257758
Style Fax: Π. Κορομηλά 19, 2310 240938
The bar: Νικ. Φωκά 3, 2310 243219
Times: Τσιμισκή 1, 2310 224300
Tre Marie: Π. Π. Γερμανού, 2310 240061
Whisky Shop: Μητροπόλεως 125, 2310 239633 /
Β. Όλγας 117, 2310 866 343
Χαμόδρακας: Mανώλη Γαγύλη 13, 2310 447943
Χατζής: Βενιζέλου 50, 2310 279058
Χιονίδης: Π. Μελά 32, 2310 268534
Από τον Χάρη Σταυρίδη
Φωτό Βαγγέλης Πατεράκης