Οίτη

Κοντινή, άγνωστη στους πολλούς, καταπράσινη, γεμάτη πηγές, η Οίτη προσφέρεται για τα πρώτα φυσιολατρικά weekends-αστραπή αλλά και για low budget διακοπές τον Σεπτέμβρη για τους όλο και περισσότερους οπαδούς του βουνού.

Οίτη

Κοντινή, άγνωστη στους πολλούς, καταπράσινη, γεμάτη πηγές, η Οίτη προσφέρεται για τα πρώτα φυσιολατρικά weekends-αστραπή αλλά και για low budget διακοπές τον Σεπτέμβρη για τους όλο και περισσότερους οπαδούς του βουνού.

Οίτη - εικόνα 1

Ο ορεινός όγκος της Οίτης που ορθώνεται πάνω απ' την κοιλάδα του Σπερχειού είναι εκπληκτικής ομορφιάς και ποικιλομορφίας, αλλά δυστυχώς άγνωστος στον πολύ κόσμο, παρά τη μικρή απόσταση που τον χωρίζει από την Αθήνα. Η διάσχιση της Οίτης από τη Σπερχειάδα έως την Παύλιανη υπόσχεται ένα γεμάτο φυσιολατρικό trip με 4Χ4 διαδρομές στο δάσος, χαλαρή πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης και οικολογικού ενδιαφέροντος ξεναγήσεις.

Όσο αφήνουμε πίσω μας τη Σπερχειάδα τόσο πιο όμορφη διαγράφεται στο βάθος η κοιλάδα του Σπερχειού, που οι πηγές της Οίτης τής χαρίζουν ένα υπέροχο πράσινο χρώμα. Κάνουμε απαραίτητα στάση στη Μονή Αγάθωνος του 14ου αιώνα, ένα μοναστήρι όπου λειτουργεί εκτροφείο θηραμάτων, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του βουνού και βοήθησε στη δημιουργία του σημαντικότατου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που είναι χτισμένο λίγο πριν από το μοναστήρι. Φεύγοντας, μη σνομπάρετε τις γιαγιάδες που πουλάνε τους καρπούς των κήπων τους έξω από το μοναστήρι.

Μετά το χωριό Καστανιά, το δάσος ελάτης αρχίζει να πυκνώνει κι ο δρόμος γίνεται χωμάτινος μέχρι λίγο πριν από την Παύλιανη. Οι πεζοπόροι θα λατρέψουν τον 30.000 στρεμμάτων Εθνικό Δρυμό της Οίτης, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.200 είδη φυτών.

Στην Υπάτη, σημειώστε και το Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας που άνοιξε φέτος στο κτίριο των «Καποδιστριακών Στρατώνων» του 1836. Η εταιρεία Nature in Action, που εδρεύει στη Λαμία, πραγματοποιεί οργανωμένα φυσιολατρικά σαββατοκύριακα στην Οίτη με πεζοπορίες, επίσκεψη στην ιστορική Μονή Αγάθωνος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, περιήγηση στο Αισθητικό Πλατανόδασος Σπερχειού κ.ά. Το πακέτο με τις δραστηριότητες και τη διαμονή κοστίζει € 90 το άτομο. Πληροφορίες: 22310/38007, www.natureinaction.gr.

INFO Διαμονή: Στη Σπερχειάδα, στο συμπαθητικό ξενώνα «Γόργιανη» (22360/44800). Στην Άνω Παύλιανη, στον «Ξενώνα της Κατερίνας» (22310/83009) και στην είσοδο της Κάτω Παύλιανης στο «Πέτρινο» (22310/83111). Φαγητό: Παϊδάκια προβατίνας στην ταβέρνα «Φλαμουριά» στην Άνω Καλλιθέα (22360/23959). Μαστόρικα ψημένα κρέατα στην ψησταριά του Κώστα Μανίτα στη Σπερχειάδα (22360/44600). Συμπαθητικά στην ταβέρνα της Λίτσας στην Παύλιανη (22310/83039) και στη μοναδική ταβέρνα της Καστανιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας: Πρέσπες

Ο οδηγός μας περιλαμβάνει προορισμούς που υπόσχονται αξέχαστες χειμερινές αποδράσεις, με τις Πρέσπες να ξεχωρίζουν ως μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν ήσυχο προορισμό γεμάτο φυσική ομορφιά, ιστορική κληρονομιά και αυθεντική παράδοση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/12/2024

Γκίνης Ανδρέας: Οραματιστής πίσω από τη Vivestia, την πλατφόρμα εκμίσθωσης πολυτελών καταλυμάτων με τεχνολογία VR Tours

Η Vivestia φέρνει την επανάσταση στον τουρισμό, συνδυάζοντας την τεχνολογία VR με τη διαχείριση πολυτελών καταλυμάτων, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τον προορισμό των διακοπών μας.

Ξεπερνούν τα 5 δισ. ετησίως οι τουριστικές επενδύσεις

Οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση, φτάνοντας τα 5,1 δισ. ευρώ το 2023, διπλασιάζοντας την προ-pandemic επίδοση, ενώ οι προβλέψεις για το 2024 κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ εσόδων, αγγίζοντας τα 22 δισ. ευρώ.

Τα Aria Hotels παρουσιάζουν το "Ventus di Milo" στη Μήλο

Ένα πολυτελές καταφύγιο που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αυθεντικότητα με τη σύγχρονη αισθητική, ενώ παράλληλα πρωτοπορούν με βιώσιμες λύσεις για τον τουρισμό του μέλλοντος.

Στα Τρίκαλα για γίδα, κεμπάπια και τσίπουρα

Ακολουθήσαμε τους ντόπιους και χαρτογραφήσαμε την περιοχή από τα Τρίκαλα ως το Περτούλι, για βουνίσια κουζίνα, μεζέδες κι αποστάγματα.