Μελβούρνη

Βικτοριανά κτίρια και γυάλινοι ουρανοξύστες, πολυεθνικές γειτονιές και φεστιβαλικά ραντεβού, τεράστια πάρκα και ένα ποτάμι που σε προκαλεί για βαρκάδα. Δέκα must διευθύνσεις στη γόησσα της Αυστραλίας.

Μελβούρνη

TOP 10

Βικτοριανά κτίρια και γυάλινοι ουρανοξύστες, πολυεθνικές γειτονιές και φεστιβαλικά ραντεβού, τεράστια πάρκα και ένα ποτάμι που σε προκαλεί για βαρκάδα. Δέκα must διευθύνσεις στη γόησσα της Αυστραλίας.

Μελβούρνη - εικόνα 1

1 Για θέα

Στο ολοκαίνουργιο Skydeck 88, στο Eureka Tower, το ψηλότερο κτίριο κατοικίας στον κόσμο. Μπαίνεις στο γυάλινο κύβο «The Edge», που αιωρείται τρία μέτρα από το κτίριο και τριακόσια από το έδαφος, και έχεις την πόλη κυριολεκτικά στα πόδια σου.

2 Η απόλυτη βόλτα

Στη νότια όχθη του ποταμού Yarra, από το εμπορικό κέντρο Southgate έως το τεράστιο Crown Casino. Ετοίμασε την πιστωτική σου κάρτα για crash test (Versace, Burberry, Prada), δες σύγχρονη τέχνη στο Australian Centre for Contemporary Art, χάζεψε τους street performers και μείνε για φαγητό και ποτό πλάι στο ποτάμι με θέα στο εντυπωσιακό skyline.

3 Spa time

Με τη σφραγίδα των Leading Spas of the World, το «Chuan Spa» του πεντάστερου ξενοδοχείου «Langham» συνδυάζει τα μυστικά της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής με τις σύγχρονες δυτικές μεθόδους. Και μόνο να κολυμπάς στην πισίνα αγναντεύοντας τους ουρανοξύστες είναι εμπειρία!

4 Σε φόντο πράσινο

Από πάρκα άλλο τίποτα στη Μελβούρνη. Αν πρέπει να δείτε μόνο ένα, ετοιμαστείτε για jogging στους τεράστιους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους και ακολουθήστε τους ήχους του… δάσους στο Rainforest Walk.

5 Για shopaholics

Στα πεζοδρόμια της Collins Street, ανάμεσα σε πολυτελή ξενοδοχεία, ιστορικές γοτθικές εκκλησίες, θέατρα και αρ ντεκό μπιζουδάκια, συνωστίζονται οι ακριβότερες βιτρίνες –Chanel, Tiffany's, Louis Vuitton– αλλά και γνωστές εμπορικές αλυσίδες ρούχων και concept stores. Για πιο cool καταστάσεις, πεταχτείτε στη Little Collins Street.

6 Γκαλερότσαρκα

Στα στούντιο και τις γκαλερί της Flinders Lane έχουν την τιμητική τους οι νέοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες αλλά και η τέχνη των αυτοχθόνων.

7 Greek Quarter vs Chinatown

Όταν πεθυμήσεις μουσακά και σουβλάκι –ή έστω μια κουβέντα στα ελληνικά–, η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική «πόλη» σε περιμένει γύρω από τις οδούς Lonsdale και Russell. Όσοι, πάλι, ψήνονται για πάπια Πεκίνου και κινέζικο χρώμα κατευθείαν στη Little Bourke Street.

8 Με αφορμή φεστιβαλική

Όσοι πιστοί του ντιζάιν προσέλθετε από 5 έως 15/7 στην Πλατεία Federation και στις όχθες του Yarra. Σούπερ χορταστικό και το φεστιβάλ κινηματογράφου με 400 περίπου ταινίες σε 19 ημέρες (25/7-12/8).

9 Γεύσεις στην προκυμαία,

πολυεθνικές και βραβευμένες, θα σας τραβήξουν από τη μύτη στο μοδάτο λιμάνι στο New Quay. Ο γευστικός μπαξές έχει απ' όλα: κεμπάπ και σαγανάκι, steaks και νουντλς.

10 Πού μένω;

Στο καινούργιο, πολύχρωμο και ντιζαϊνάτο «Jasper Hotel» (www.jasperhotel.com.au), δυο βήματα από τη διάσημη υπαίθρια αγορά Queen Victoria Market. Έχει 65 μοντέρνα δωμάτια, εστιατόριο και συνεδριακό κέντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.