Aθήνα

Όλο το χρόνο είμαστε μες στην γκρίνια, για τούτο και για κείνο. Που δεν βρίσκουμε πάρκιγκ, για τα πεζοδρόμια τακουνο-παγίδες, και δεν έχει τέλος. Κι όμως η Αθήνα μπορεί, ιδίως τις γιορτές, να γίνει πολύ ευγενική με τους καλεσμένους της – είτε τη ζουν καθημερινά είτε τη χαίρονται ανά διαστήματα. Και έχει τόσα μέρη που σε ανεβάζουν! Εμείς, για να κάνουμε τη διαφορά, να το γιορτάσουμε επί της ουσίας τέλος πάντων, αποφασίσαμε να τη δούμε με άλλο μάτι. Σαν να κλείσαμε μαζί της ραντεβού για βραδινή έξ

Aθήνα

Tα Χριστούγεννα της πάνε. Πολύ!

Όλο το χρόνο είμαστε μες στην γκρίνια, για τούτο και για κείνο. Που δεν βρίσκουμε πάρκιγκ, για τα πεζοδρόμια τακουνο-παγίδες, και δεν έχει τέλος. Κι όμως η Αθήνα μπορεί, ιδίως τις γιορτές, να γίνει πολύ ευγενική με τους καλεσμένους της – είτε τη ζουν καθημερινά είτε τη χαίρονται ανά διαστήματα. Και έχει τόσα μέρη που σε ανεβάζουν! Εμείς, για να κάνουμε τη διαφορά, να το γιορτάσουμε επί της ουσίας τέλος πάντων, αποφασίσαμε να τη δούμε με άλλο μάτι. Σαν να κλείσαμε μαζί της ραντεβού για βραδινή έξοδο, κι έτσι στολισμένη, με τα καλά της –ξαφνικά– μας γυάλισε…

Aθήνα - εικόνα 1

Τα Χριστούγεννα είναι μια αίσθηση, μια μυρωδιά, μερικές εικόνες. Χωρίς λόγο βόλτες στην πόλη, αγορές άσκοπων δώρων. Μερικές παραστάσεις, συναντήσεις με φίλους, θεματικές μαζώξεις, ρομαντικά δείπνα. Στη δική μου πραγματικότητα, δεν είναι ένα υποχρεωτικό κλίμα ευτυχίας και οικογενειακών συγκεντρώσεων.

Τα Χριστούγεννα έχουν γέλιο αλλά και θλίψη, έχουν συντροφικότητα αλλά και μοναξιά. Όλα αυτά πασπαλισμένα με μια μαγική χρυσόσκονη, που προσωπικά έχω πλέον πειστεί ότι κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στην ατμόσφαιρα. Παλιά στις γιορτές εξαφανιζόμουν, ταξίδευα. Τα τελευταία χρόνια όμως η Αθήνα με κέρδισε. Η πόλη εκείνες τις μέρες «σου στέκεται». Έχει χώρο για όλους και για όλα. Δρόμοι πλημμυρισμένοι από κόσμο, υπαίθριες αγορές με πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια που θυμίζουν Hansel και Gretel, happenings, μυρωδιές, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολισμένα λαμπερά καταστήματα, bazaars, μυρωδιές από ψημένα κάστανα, λαμπεροί απ’ τα λαμπιόνια δρόμοι, μπαλόνια, σακούλες με γλυκίσματα σε παιδικά χέρια, αλλά και ξεχωριστές παραστάσεις, εξαιρετικά εστιατόρια, νεανικά στέκια, κεφάτα μπαρ, καλοστημένα ρεβεγιόν, clubbing μέχρι πρωίας.

Εκείνες τις μέρες η πλατεία Συντάγματος μετατρέπεται σε ένα παραμυθένιο χωριό

με δέντρα, συναυλίες, Carousel. Η Ερμού, το Κολωνάκι και το ιστορικό τρίγωνο σφύζουν από κόσμο, ενώ το καινούργιο λαμπερό τετράγωνο του City Link με τα Cartier, Herm+s, καθώς και τα νεοαφιχθέντα Clemente VIII (πρώην Brazilian), και του Zonar’s μας κάνουν να μη ζηλεύουμε το Παρίσι. Το παγοδρόμιο στο Ζάππειο και

το Carousel στην πλατεία Κοτζιά κρατούν τους πιτσιρικάδες χαρούμενους, ενώ οι κινηματογράφοι, τα θέατρα γεμίζουν.

Ακόμα και αν είστε Αθηναίος, νιώστε επισκέπτης. Κλείστε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης ή στην παραλία και μετά με τις ώρες χαζολογήστε στα ξύλινα σπιτάκια της πλατείας Δημαρχείου, φάτε μοσχομυριστά κέικ, πλούσιες σοκολάτες και λαχταριστούς ζεστούς λουκουμάδες ή απολαύστε ένα απογευματινό τσάι. Και αν οι γιορτές σας τρομάζουν όπως εμένα, βγείτε με φίλους, περπατήστε, μαγειρέψτε, περιορίστε τα οικογενειακά γεύματα, πηγαίνετε σινεμά, ακούστε αγέραστες μουσικές στο Μέγαρο και γενικά νιώστε ότι κάνετε διακοπές.

πίνοντας καφέ

Aθήνα - εικόνα 2
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: ίσως ο πιο κομψά στολισμένος δρόμος της πρωτεύουσας

Η μισή χαρά των Χριστουγέννων βρίσκεται στις μυρωδιές από φρεσκoψημένα cookies, βουτυρένια βουτήματα, λιωμένη σοκολάτα, αχνιστό καφέ. Με τις φίλες μου, συναντιό-μαστε τέτοιες μέρες μετά τα ψώνια στο Petit Fleur στην Ομήρου. Ένα μικροσκοπικό caf, που παίζει παλιά τζαζ από βινύλιο, σερβίρει τσάι σε πορσελάνινες κούπες και θυμίζει bistrot στη Μονμάρτη. Μόνη μου πηγαίνω στο CafΣ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, τον Κρίνο, ένα παρακμιακό (πλέον) λουκουματζίδικο με μαρμάρινα τραπεζάκια στην Αιόλου, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, και το Cake, γιατί με κάνει να νιώθω ότι ζω στα παιδικά μου χρόνια. Τα καφέ της πλατείας Συντάγματος έχουν χάζι – αρκεί… να μην έχετε αγοραφοβία. Σε απόλυτη αντίθεση, με τη χαλάρωση ενός μεγαλοαστικού σαλονιού σε τυλίγει το λόμπι του King George – αλλάζεις διάθεση στη στιγμή. Κλασική επιλογή για γνωστά πρόσωπα και όλες τις καινούριες γεύσεις του παγωτού Kayak, το Φίλιον. Δοκιμάστε ένα gran caf, (εσπρέσο όλο καϊμάκι, μια συνταγή από διάσημο caf, της Ρώμης) στο CafΣ Alfiere, ή καθίστε σε ένα από τα καφέ της πλατείας Κολωνακίου για χάζι. Τέτοιες μέρες μού αρέσει πολύ να φέρνω στο Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας τον παππού με τη γιαγιά μου. Σκέφτομαι αυτό που είπε πρόσφατα ένας φίλος: «Μην κοιτάς που η δική μας ζωή είναι γεμάτη. Όταν προσφέρεις ‘‘μια στιγμή’’ σε έναν ηλικιωμένο, του δίνεις ζωή για καιρό».

Η επιτυχία στις γιορτές είναι να μαλακώσεις, να γαληνέψεις. Και όταν η βαβούρα του κέντρου αρχίζει και σε κουράζει, το πιο relax σημείο της Αθήνας, η Βουλιαγμένη, είναι ωραία ιδέα για μίνι αστική εκδρομή. Ιδανική κατάληξη το The Margi, intime και με τη σωστή δόση εξωτισμού, απαντάει στη διάθεση για λίγη ονειροπόληση. Σε απόσταση αναπνοής, o Αστέρας της Βουλιαγμένης προσφέρει την αίσθηση του resort της διπλανής πόρτας. Τι ωραία να ψιλοβρέχει και εσύ να πίνεις καφεδάκι στο λόμπι του Αρίωνα χαζεύοντας από τις τεράστιες τζαμαρίες...

Τελευταία αφήνω την πιο καυτή άφιξη του μήνα. Το αγαπημένο Brazilian, στο City Link, ξανάνοιξε επιτέλους μετά από τόσα χρόνια ως Clemente VIII, ανανεωμένο, σύγχρονο, κομψό: τέλειο για καθημερινό στέκι από το πρωί για καφέ και κρουασάν έως το απόγευμα ή το βράδυ για ένα prosecco με αλμυρές μπουκιές.

κάνοντας shopping

Aθήνα - εικόνα 3
Baraonda, ένα από τα πιο trendy bar-restaurants της Αθήνας

Ας αρχίσουμε από τα αυτονόητα. Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο πεζόδρομος της Βουκουρεστίου από τη Σταδίου έως της Ακαδημίας είναι πλέον ο πιο «καυτός» δρόμος για ψώνια στην Αθήνα. Όπως και όλο το τετράγωνο του City Link. Μέσα σε ένα χρόνο η Αθήνα απέκτησε όσο glam δεν φανταζόταν με τα Cartier, Herm+s, Longchamp, Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton, Tod’s και τόσα άλλα. Απλησίαστα, αλλά με τη λάμψη που χρειάζεται μια πόλη για να λάμπει. Άλλωστε πολλές φορές και μια βόλτα στις βιτρίνες φτάνει. Τέτοιες μέρες μού αρέσει να ψωνίζω άσκοπα δώρα. Στολίδια για το δέντρο, βιβλία, CDs, μαντίλια, ακριβά σαπούνια και λαμπερά σοκολατάκια. Εκτός από τη Sia στην Πινδάρου, υπέροχα στολίδια για το δέντρο θα βρείτε στο Γαϊτανάκι που άνοιξε μόλις πριν μερικές εβδομάδες στην Ακαδημίας, μεταξύ Βουκουρεστίου και Πινδάρου. Περάστε ώρες στον Ελευθερουδάκη χαζεύοντας ταξιδιωτικά βιβλία στον 7ο όροφο, μαγειρικής και κρασιού στον 2ο, παιδικά στον 1ο, και συνεχίστε με μια μους σοκολατίνα και μια lemon pie στο caf, του 6ου ορόφου. Για CD πηγαίνετε στο PMW και στο Metropolis στο τέλος της Πανεπιστημίου και για κλασική μουσική στη Λέσχη του Δίσκου, μέσα στη στοά του κινηματογράφου Όπερα στην Ακαδημίας. Για μεταξωτά μαντίλια και εσάρπες στο Folli Follie, για σαπούνια Jo Malone στο Attica και για σοκολατάκια στο καινούριο Zonar’s στην Πανεπιστημίου.

θεάματα, οπωσδήποτε

Aθήνα - εικόνα 4
Θαλπωρή αστικού σπιτιού, εξωτικοί υπαινιγμοί, χαμηλός φωτισμός και πολλά πολλά κεριά.

Το ξενοδοχείο The Margi στη Βουλιαγμένη ντύνει τις γιορτές με distingu· ζεστασιά

Πέρυσι πέρασα την παραμονή των Χριστουγέννων βλέποντας τη «Νεκρή Νύφη του Τιμ Μπάρτον» στο Αττικόν και τρώγοντας hot-dog στο φουαγιέ του κινηματογράφου. Εκεί ανταλλάξαμε και τα δώρα μας. Ήταν τόσο αντικομφορμιστικό που ήταν υπέροχο.

Μια ταινία στο Αττικόν, από τις παλαιότερες και σίγουρα η ομορφότερη αίθουσα στην Αθήνα, είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες των Χριστουγέννων. Όπως και μια παράσταση στο Μέγαρο. Στη μεγάλη καινούρια αίθουσα ανεβαίνει «Η λίμνη των Κύκνων», ενώ στη μικρή διάφορα κινούμενα σχέδια με ζωντανή μουσική. Στις 26/12 έχει τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς και σκέπτομαι να πάω το βαφτισιμιό μου, για να αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα νωρίς. Για τις γιορτές η Λυρική Σκηνή ανεβάζει τη «Νυχτερίδα» του Στράους – εορταστική και χαρούμενη όπερα. Θα πρότεινα σίγουρα και μια παράσταση στο «Τρένο στο Ρουφ»: σε ένα αυθεντικό βαγόνι του 1924 θα παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση και στη συνέχεια θα δειπνήσετε στο wagon-restaurant, υπό το φως των κεριών και ζωντανής μουσικής από πιάνο και βιολί. Όσο για άλλες παραστάσεις; Δεν θα έχανα το «2» του Παπαϊωάννου στο ανακαινισμένο Παλλάς, ίσως και το «Τσινετσιτά» των Ρέππα-Παπαθανασίου, για να είμαι μέσα στα πράγματα.

athens by night

Aθήνα - εικόνα 5
Galaxy Bar, Hilton

Το βράδυ ξεκινά νωρίς με ένα ποτό στο Tribeca που μαζεύει τον πιο cool και hip κόσμο του Κολωνακίου. Αν σας αρέσουν τα μοδάτα μέρη, ωραία θα περάσετε και στο Central. Το Balthazar παραμένει από πλευράς αισθητικής ένα από τα πολύ όμορφα μπαρ της πόλης, αλλά από πέρυσι όλο το «παιχνίδι» γίνεται στο μπαρ του Baraonda. Μην αμελήσετε να πιείτε ένα ποτό στο Galaxy για να ευχαριστηθείτε την Αθήνα από ψηλά, ενώ μια δυνατή ιδέα είναι και το ολοκαίνουριο TO BAR του Intercontinental.

Για all time classic κέφι και φινέτσα στο Rock ’n’ Roll και έπειτα αυθόρμητη διανυκτέρευση στο Periscope, έτσι για να έχεις τη χαρά να κάνεις 24ωρη μια sleek style έξοδο. Για μουσική με άποψη στο Γκαζάκι και το Bacaro. Από τα ωραιότερα μπαρ της Αθήνας είναι το Jazz Upstairs του Bar Guru Bar, όπου θα πιείτε και τα ωραιότερα κοκτέιλ στην Αθήνα – τις μικρές ώρες Ochre & Brown για να ξυπνήσουμε στην καρδιά της πόλης, μέσα σε σεντόνια από αιγυπτιακό βαμβάκι. Για live παραστάσεις θα πήγαινα και στο Half Note, που φέρνει πολύ ωραία σχήματα. Από τα hot φετινά μαγαζιά του Κολωνακίου είναι το Mafia (πρώην Messiah), ενώ το El Pecado παραμένει το σημείο που θα ακούσετε ωραία μουσική και πιθανότατα θα χορέψετε.

πού να μείνετε

Aθήνα - εικόνα 6
Εστιατόριο St’Astra, στο ξενοδοχείο Park

Astir Palace Resort

Εδώ θα κάνετε πραγματικά διακοπές στην πόλη. (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000)

Athens Hilton Για την Αθήνα, δεν είναι απλώς άλλο ένα ξενοδοχείο, αλλά θεσμός. Το πιο περιζήτητο πρωινό της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο. (Βασ. Σοφίας 46, 210 7281000)

Athens Park Hotel

Πρόσφατα ανακαινισμένο, διαθέτει άνετα κομψά δωμάτια με θέα στο Πεδίο του Άρεως, ενώ βρίσκεται σε σημείο κλειδί. (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, 210 8894500)

Fresh Hotel

Αντιπροσωπεύει το παγκόσμιο trend για μικρά hip hotels στο κέντρο της πόλης. Γλυκό, κουκλίστικο. (Σοφοκλέους 26 & Κλεισθένους 2, Ομόνοια, 210 5248511)

Intercontinental

Άνετα δωμάτια με λευκά μάρμαρα, ωραία θέα και «αποτελεσματική» πολυτέλεια. Πολύ όμορφες executive σουίτες. (Συγγρού 89-93, Κουκάκι, 210 9206000)

King George Palace

Νοσταλγική πολυτέλεια, βασιλική θέα στην Ακρόπολη και ελληνική nouvelle κουζίνα στο εστιατόριο Tudor Hall. (Βασ. Γεωργίου Α, 210 3222210)

The Margi

Άλλη μια κοντινή απόδραση από την πόλη. Ένα ατμοσφαιρικό και πολύ κομψό ξενοδοχείο που θυμίζει μαυριτανικό κάστρο. Μενού και πακέτα διαμονής για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Caf, Tabac και πάρτι της παραμονής με € 65 για finger food και open bar, με πολύ κέφι και χορό. (Λητούς 11, Βουλιαγμένη,

210 8962061)

Ochre & Brown

Μια κομψή, ντιζαϊνάτη ρεσεψιόν ξενοδοχείου σε ένα σημείο της Αθήνας που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο πανομοιότυπα μεζεδοπωλεία και μπαρ. Cosy bar-restaurant, διακριτική πολυτέλεια, φιλική ατμόσφαιρα και μοντέρνο design. (Λεωκορίου 7, Ψυρρή, 210 3312940)

Periscope 21

Ένα μικρό, ήσυχο, μοντέρνο art-hotel με εξαιρετικό σέρβις, σε κεντρικότατο σημείο του Κολωνακίου. Πολύ άνετα δωμάτια και ωραίο πρωινό. (Χάρητος 22, Κολωνάκι 210 7297200, www.periscope.gr)

Semiramis

Με συνεχής βραβεύσεις από την περίοδο που άνοιξε, πρόκειται για ένα ξενοδοχείο-ύμνο στο σύγχρονο design. Ξεχωριστά μενού και πακέτα διαμονής για τις βραδιές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και για το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς. (Χαρ. Τρικούπη 48, Κηφισιά, 210 6284400)

Sofitel

Ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία αεροδρομίου στην Ευρώπη. Ελάτε για ρεβεγιόν στο εστιατόριο του τελευταίου ορόφου με θέα το αεροδρόμιο και κλείστε πτήση για να αναχωρήσετε την επομένη! (Διεθνής Αερολιμένας «Ελ. Βενιζέλος», 210 3544000)

Titania

Πρόσφατα ανακαινισμένο με λογικές τιμές, καλό location και roof garden με υπέροχη θέα της Ακρόπολης. Ζητήστε πληροφορίες για τα ρεβεγιόν στην Brasserie και το Olive Garden. (Πανεπιστημίου 52, Ομόνοια, 210 3300111)

πού να φάτε

Aθήνα - εικόνα 7
Boutique Hermes

Αλάτσι

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη. Ατμόσφαιρα μπιστρό και κρητική κουζίνα. (Βρασίδα 13, Χίλτον, 210 7210501)

Βαρούλκο

Το Βαρούλκο του Λαζάρου ή ο Λαζάρου του Βαρούλκου; (Πειραιώς 80, δίπλα στο ξενοδοχείο Ηριδανός, 210 5228400)

El Bandoneon

Καθαρό δείγμα του είδους «ατμοσφαιρικό εστιατόριο». Μουσική, τάγκο, ζευγάρια να στροβιλίζονται σε ρυθμούς μιλόγκας, πολυέλαιοι, βελούδα. (Βιργ. Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, 210 5224346)

Baraonda

Από τα πιο hot bar-restaurants της πόλης, με το προνόμιο να έχει σεφ τον Μιχάλη Ντουνέτα. (Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 210 6444308)

48 Τhe Restaurant

Ένα από τα εστιατόρια όπου η κουζίνα και η ατμόσφαιρα σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι στο εξωτερικό. (Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 210 6411082 – μενού με € 48 )

GB Corner

Όσο σνομπ και στιλάτο οφείλει να είναι ένα εστιατόριο του στιλ του, αλλά και όσο φιλικό χρειάζεται για να γίνει στέκι. (Ξενοδ. Μεγάλη Βρεταννία, Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστήμιου, 210 3330000)

Cafe Μουσείου Μπενάκη

Συνδυάστε το με επίσκεψη στο μουσείο και δοκιμάστε ελαφριά πιάτα όπως σάντουιτς, σαλάτες. (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, 210 3671000)

Milos

Στο γνωστό εστιατόριο –με αέρα Νέας Υόρκης– μπορείτε να έρθετε και για το μεσημεριανό μενού των € 20.

(Βασ. Σοφίας 46, ξενοδ. Hilton, 210 7244400)

Ratka

Από τα στέκια που δεν ξεφτίζουν στο χρόνο. Ξέρεις ποιους θα δεις, πώς να φερθείς. (Χάρητος 30-32, Κολωνάκι, 210 7290746)

Σπονδή

Το καλύτερο εστιατόριο της αθηναϊκής σκηνής. (Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7520658)

St’Αstra

Κουζίνα με την επιμέλεια του Herv, Pronzato και τετραμελής τζαζ ορχήστρα με θέα όλη την Αθήνα. (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, 210 8832711-19)

coffee society

Alfiere Caffe Σέκερη 5, Κολωνάκι, 210 3602497

Bacaro Σοφοκλέους 1, Αθήνα, 210 3211882

Balthazar Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, 210 6441215

Bar Guru Bar Πλατεία Θεάτρου 10, 2103246530

Γκαζάκι Τριπτολέμου 31, Γκάζι, 210 3460901

CafΣ του Μουσείου Κυκλαδικής τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, 210 7228321

Cake Ηροδότου 13 & Καψάλη, Κολωνάκι, 210 7212253

Central Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, Κολωνάκι, 2107245938, 210 7241059

Clemente VIII City Link, Βουκουρεστίου 3

El Pecado Τουρναβίτου 11 και Σαρρή, Ψυρρή, 210 3244049, 694 2010850

Galaxy Βασ. Σοφίας 46 (Ξεν. Hilton), 210 7281000

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310

Κρίνος Αιόλου 87, 210 3216852

Λυρική Πληροφορίες-αγορές εισιτηρίων: 210 3612461, 210 3643725, 210 3643700 (Ακροπόλ).

Mafia Καρνεάδου 25-29, Κολωνάκι, 210 7294291

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Κρατήσεις στο 210 7282333, www.megaron.gr

Petit Fleur Ομήρου 44, Κολωνάκι, 2103613169

Rock ’n’ Roll Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 210 7217127

Τρένο στο Ρουφ Επί της Κωνσταντινουπόλεως, μεταξύ Ιεράς Οδού και γέφυρας Χαμοστέρνας, 210 5298922

Tribeca Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι, 210 3623541

Φίλιον Σκουφά 34, Κολωνάκι, 210 3612850

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.