Καλάβρυτα με θέμα

Η εποχή είναι ιδανική για θεματικές δραστηριότητες που σε φέρνουν σε επαφή με τη φύση και το «Hotel Helmos Kalavrita», πιστό στο ραντεβού του με τους λάτρεις των creative holidays, έχει σχεδιάσει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα θεματικά σαββατοκύριακα για όλο τον Ιούνιο.

Καλάβρυτα με θέμα

Η εποχή είναι ιδανική για θεματικές δραστηριότητες που σε φέρνουν σε επαφή με τη φύση και το «Hotel Helmos Kalavrita», πιστό στο ραντεβού του με τους λάτρεις των creative holidays, έχει σχεδιάσει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα θεματικά σαββατοκύριακα για όλο τον Ιούνιο.

Καλάβρυτα με θέμα - εικόνα 1

τα λίγα χρόνια της λειτουργίας του το «Hotel Helmos Kalavrita», σε ένα κτίριο της εποχής του Μεσοπολέμου πλήρως ανακαινισμένο, έχει καθιερωθεί στην ταξιδιωτική μας συνείδηση, όχι μόνο ως μια αξιόλογη βάση διαμονής στα Καλάβρυτα που ξεφεύγει από το ρουστίκ, αλλά και ως αφορμή για θεματικά σαββατοκύριακα με έμφαση στη γαστρονομία καθώς και σε διάφορα άλλα activities. Ο φετινός Ιούνιος, πάντως, είναι αφιερωμένος στη γεύση και το κρασί. Γνωστοί patissiers, οινολόγοι και συγγραφείς βιβλίων γεύσης μας προσκαλούν σε μια διαφορετική γνωριμία με τα Καλάβρυτα μέσα από γευσιγνωσίες, μαγειρέματα και γευστικές επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία και τυροκομεία. Ο Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος και παραγωγός του κρασιού Ασπρολίθι, παρουσιάζει τα κρασιά της περιοχής με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, wine tasting και επισκέψεις στην αμπελουργική ζώνη της διαδρομής Καλάβρυτα-Αίγιο και στο πρότυπο οινοποιείο του Οινοφόρου (1-3/6). Η Σιμόνη Καφίρη, συγγραφέας του Βιβλίου «Με αμύγδαλα, Καρύδια και Μέλι – Ανθολόγιο ελληνικών γλυκών», μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μελιού φτιάχνοντας μπακλαβάδες και μελόπιτες (8-10/6). Η Έυη Βουτσινά εστιάζει στα ελληνικά τυριά μέσα από συνταγές και επισκέψεις σε τυροκομείο (15-17/6), ενώ ο Στέλιος Παρλιάρος μας μυεί στις γλυκές του αλχημείες (22-24/6). Το κόστος του κάθε σεμιναρίου είναι € 250 το άτομο και περιλαμβάνει, εκτός από τις δραστηριότητες, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο για δύο βράδια. INFO

Πληροφορίες: κ. Κουνέλης (6937248777), κρατήσεις: κ. Τσάφου και κ. Ζαφειροπούλου (26920/29222).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.