Η εποχή είναι ιδανική για θεματικές δραστηριότητες που σε φέρνουν σε επαφή με τη φύση και το «Hotel Helmos Kalavrita», πιστό στο ραντεβού του με τους λάτρεις των creative holidays, έχει σχεδιάσει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα θεματικά σαββατοκύριακα για όλο τον Ιούνιο.
τα λίγα χρόνια της λειτουργίας του το «Hotel Helmos Kalavrita», σε ένα κτίριο της εποχής του Μεσοπολέμου πλήρως ανακαινισμένο, έχει καθιερωθεί στην ταξιδιωτική μας συνείδηση, όχι μόνο ως μια αξιόλογη βάση διαμονής στα Καλάβρυτα που ξεφεύγει από το ρουστίκ, αλλά και ως αφορμή για θεματικά σαββατοκύριακα με έμφαση στη γαστρονομία καθώς και σε διάφορα άλλα activities. Ο φετινός Ιούνιος, πάντως, είναι αφιερωμένος στη γεύση και το κρασί. Γνωστοί patissiers, οινολόγοι και συγγραφείς βιβλίων γεύσης μας προσκαλούν σε μια διαφορετική γνωριμία με τα Καλάβρυτα μέσα από γευσιγνωσίες, μαγειρέματα και γευστικές επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία και τυροκομεία. Ο Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος και παραγωγός του κρασιού Ασπρολίθι, παρουσιάζει τα κρασιά της περιοχής με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, wine tasting και επισκέψεις στην αμπελουργική ζώνη της διαδρομής Καλάβρυτα-Αίγιο και στο πρότυπο οινοποιείο του Οινοφόρου (1-3/6). Η Σιμόνη Καφίρη, συγγραφέας του Βιβλίου «Με αμύγδαλα, Καρύδια και Μέλι – Ανθολόγιο ελληνικών γλυκών», μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μελιού φτιάχνοντας μπακλαβάδες και μελόπιτες (8-10/6). Η Έυη Βουτσινά εστιάζει στα ελληνικά τυριά μέσα από συνταγές και επισκέψεις σε τυροκομείο (15-17/6), ενώ ο Στέλιος Παρλιάρος μας μυεί στις γλυκές του αλχημείες (22-24/6). Το κόστος του κάθε σεμιναρίου είναι € 250 το άτομο και περιλαμβάνει, εκτός από τις δραστηριότητες, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο για δύο βράδια. INFO
Πληροφορίες: κ. Κουνέλης (6937248777), κρατήσεις: κ. Τσάφου και κ. Ζαφειροπούλου (26920/29222).