Εκδρομή στα Γεράνεια

700 ποικιλίες τριανταφυλλιών απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ανθίζουν στο ροδόκηπο του Κέντρου Ελληνισμού του Ιδρύματος Δαμιανού, στο Σχίνο Λουτρακίου. Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ένα ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης προσφέρει την ιδανική συνθήκη για μια ρομαντική απόδραση.

Εκδρομή στα Γεράνεια

O κήπος με τις τριανταφυλλιές

700 ποικιλίες τριανταφυλλιών απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ανθίζουν στο ροδόκηπο του Κέντρου Ελληνισμού του Ιδρύματος Δαμιανού, στο Σχίνο Λουτρακίου. Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ένα ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης προσφέρει την ιδανική συνθήκη για μια ρομαντική απόδραση.

Εκδρομή στα Γεράνεια - εικόνα 1

Σε μια καταπράσινη πλαγιά στις υπώρειες των Γερανείων ορέων, στο Σχίνο Λουτρακίου, ο Κύπριος Δαμιανός Κωνσταντίνου δημιούργησε το 1999 το Κέντρο Ελληνισμού του Ιδρύματος Δαμιανού για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Μέσα σ' ένα υπέροχο πευκόδασος που αγναντεύει τον Κορινθιακό και τις Αλκυονίδες νήσους, έστησε ένα μικρό χωριό, που δίνει αφορμή για εκδρομή με πολιτιστικό αλλά και φυσιολατρικό χαρακτήρα. Κλου του πάρκου ο τεράστιος, ελικοειδής ροδόκηπος, φιλοξενεί 700 (!) ποικιλίες τριανταφυλλιάς απ' όλο τον κόσμο. Απλώνεται σε μια έκταση 4 στρεμμάτων και έχει δημιουργηθεί με βάση το αρχιτεκτονικό πρότυπο του περίφημου ροδόκηπου του Μπέλφαστ. Την ημέρα του Αγ. Πνεύματος, γεωπόνος θα σας δείξει ρόδα της Κνωσού, τριαντάφυλλα που υμνούν στα ποιήματά τους ο Ανακρέων και η Σαπφώ, ποικιλίες από την Περσία, την Ινδία και τη σπάνια κινέζικη R. Chinensis Viridiflora με τα πράσινα άνθη και θα σας ενημερώσει για τη δραστηριότητα του Ελληνικού Συνδέσμου Φίλων της Τριανταφυλλιάς! Στο αποστακτήριο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς παρασκευάζεται το ροδόνερο και φυσικά θα μπορέσετε να αγοράσετε ένα μπουκαλάκι για άρωμα ή για να το χρησιμοποιήσετε στα γλυκά σας. Στο «πάρκο» λειτουργεί επίσης ο Κήπος Ελληνικής Παιδείας (εκθεσιακός χώρος που μέσα από χάρτες και φωτογραφίες μας ταξιδεύει στην αρχαία ελληνική Ιστορία), ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων. Για τις δύσκολες μεσημεριανές ώρες αναζητήστε δροσιά πλάι στη λιμνούλα, στο παρεκκλήσι του Αγ. Παντελεήμονα, στον ανεμόμυλο ή βάλτε το μαγιό και κατεβείτε στην παραλία για βουτιές.

Το Κέντρο Ελληνισμού λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. - 7 μ.μ. Τη Δευτέρα 16/6 η είσοδος είναι ελεύθερη και υπάρχει πρόγραμμα ξεναγήσεων. Τον υπόλοιπο χρόνο λειτουργεί με εισιτήριο € 4,5 για τους ενήλικες και € 3 για παιδιά και νέους έως 18 ετών. Πώς θα πάτε

Από Αθήνα, θα χρειαστείτε περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο. Ακολουθείτε την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην πρώτη έξοδο στρίβετε δεξιά για Μέγαρα, συνεχίζοντας κατόπιν με κατεύθυνση προς Αλεποχώρι. Από εκεί πινακίδες θα σας οδηγήσουν στο Σχίνο. Αν έρχεστε από το Λουτράκι, ακολουθείτε την ημίωρη διαδρομή Περαχώρα-Πίσσια-Σχίνος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.