Δεν είναι τυχαίο το ότι η Αντίπαρος τα τελευταία χρόνια προσελκύει ένα σοφιστικέ εναλλακτικό κοινό. Χωρίς πολλές προτάσεις εξόδου, προσφέρει επιλογές με μεράκι και προσωπικότητα που ξεφεύγουν από το μαζικό. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, όταν ο συνεργάτης μας, Θάνος Λαμπρόπουλος, επισκέφτηκε το νησί για την έρευνα της νέας έκδοσης του «Alpha Guide 100% Διακοπές», τον περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα «Κάππαρη». Η πρώην σεφ του Beau Brummel, Σοφία Χατζηελευθερίου, άνοιξε στη Χώρα ένα cafe-restaurant με ενδιαφέρουσες προτάσεις για κάθε ώρα και διάθεση. Στην καλαίσθητη βεράντα πάνω στον κεντρικό δρόμο θα δοκιμάσετε ενδιαφέροντα πιάτα με ντόπια προϊόντα και λάδι δικής τους παραγωγής, φρέσκα ζυμαρικά, αλλά και πρωινό με σπιτικές μαρμελάδες και -ορισμένες φορές- ζυμωτό ψωμί (22840/61616). Σημειώστε επίσης το «Τσιπουράδικο» (2284061736) στο λιμάνι, «παιδί» του Νίκου Μαριάνου που άφησε τη θέση του εμπορικού διευθυντή μιας μεγάλης εταιρείας και… βρήκε την υγειά του στην Αντίπαρο. Εκτός από τους ψαρομεζέδες, δοκιμάσαμε νοστιμότατα κολοκυθάκια από το μποστάνι του. Στις πάντα αξιόλογες προτάσεις σημειώστε τα διαμερίσματα του ξενώνα «Ωλίαρος» στον κόλπο του Αϊ-Γιώργη (22840/25304-5) που οργανώνει και εκδρομές με καγιάκ, την ψαροταβέρνα του καπετάν-Πιπίνου στην ίδια περιοχή και βέβαια τα σπιτικά γλυκά και τις κρέπες της Βίκυς στο cafe-bar «Ναυάγιο», στο κεντρικό στενό της Χώρας.
Ανταπόκριση από την Αντίπαρο
Δεν είναι τυχαίο το ότι η Αντίπαρος τα τελευταία χρόνια προσελκύει ένα σοφιστικέ εναλλακτικό κοινό. Χωρίς πολλές προτάσεις εξόδου, προσφέρει επιλογές με μεράκι και προσωπικότητα που ξεφεύγουν από το μαζικό.