Ξενοδοχείο Έλαφος

Ο «Έλαφος», το ένα από τα δύο μεσοπολεμικά σαλέ που τόσα χρόνια βλέπαμε να ερημώνουν στο καταπράσινο βουνό του Προφήτη Ηλία της Ρόδου, μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο με αέρα εποχής που μας δίνει ιδέες για εναλλακτικά ορεινά weekends.

Ξενοδοχείο Έλαφος

Αλπικό σαλέ στη Ρόδο

Ο «Έλαφος», το ένα από τα δύο μεσοπολεμικά σαλέ που τόσα χρόνια βλέπαμε να ερημώνουν στο καταπράσινο βουνό του Προφήτη Ηλία της Ρόδου, μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο με αέρα εποχής που μας δίνει ιδέες για εναλλακτικά ορεινά weekends.

Ξενοδοχείο Έλαφος - εικόνα 1

Στον Προφήτη Ηλία, ένα βουνό στην ενδοχώρα της Ρόδου με εντυπωσιακό πλούτο και ποικιλία χλωρίδας, ρήμαζαν για χρόνια ανάμεσα στα πεύκα, σαν έρημα φαντάσματα του παρελθόντος, τρία εξαίσια κτίρια χτισμένα στο Μεσοπόλεμο, επί Ιταλοκρατίας. Μεταξύ αυτών δύο αλπικού στυλ σαλέ που χρησιμοποιούνταν για τη φιλοξενία των Ιταλών αξιωματικών, ο «Έλαφος» και η «Ελαφίνα».

Στην τελευταία μας επίσκεψη στο Νησί των Ιπποτών βρήκαμε τον «Έλαφο» ριζικά ανακαινισμένο να επαναλειτουργεί ως ξενοδοχείο προς τέρψιν όλων και προς τιμήν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανέλαβε με επιτυχία την αποστολή. Η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του παραδοσιακού τιρολέζικου σαλέ, που διατηρήθηκαν ανέπαφες, μπορεί να ξαφνιάζουν λίγο στο μεσογειακό τοπίο, ωστόσο η αντίθεση γοητεύει. Εξωτερικά εντυπωσιάζουν οι κεκλιμένες στέγες, οι σοφίτες, τα ξύλινα μπαλκόνια, τα ξυλόγλυπτα παντζούρια και οι πέτρινες καμάρες. Στις άνετες και ψηλοτάβανες αίθουσες του ισογείου βρίσκονται ο χώρος του πρωινού (μπουφέ), το cafe, το καθιστικό με το τζάκι και τις αυθεντικές πολυθρόνες εποχής και το μεγάλο, καλοστημένο εστιατόριο. Η μαρμάρινη σκάλα οδηγεί στους δύο ορόφους, όπου βρίσκονται τα δωμάτια. Έχουν απλή, ευχάριστη επίπλωση, σύγχρονες ανέσεις και θέα από βουνό μέχρι θάλασσα (ιδίως η γωνιακή σουίτα του πρώτου ορόφου με την πανοραμική βεράντα).

Αν είστε λάτρες της φύσης, πάρτε τα μονοπάτια και «χαθείτε» στο δάσος. Στην επιστροφή, σας περιμένει η σάουνα με την αναζωογονητική της επίδραση.

Το δεύτερο σαλέ του συγκροτήματος, η «Ελαφίνα», βρίσκεται ήδη σε φάση ανακαίνισης-αναστήλωσης και -κρίνοντας από τη δουλειά που έγινε στον «Έλαφο»- το συνολικό αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό. Το ξενοδοχείο μένει ανοιχτό όλο το χρόνο. Κρατήσεις: 22460/22402.

Θάνος Λαμπρόπουλος
tlambropoulos@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.