Ξενώνας Αμανίτα

Ένας νέος ξενώνας στην Τσαγκαράδα μας ξεναγεί στην αυθεντική γοητεία του Πηλίου οργανώνοντας βόλτες για μανιτάρια στο δάσος, μέρες μαγειρικής και κεφάτες βραδιές με τσίπουρο πλάι στο τζάκι.

Ξενώνας Αμανίτα

Πήλιο με θέμα

Ένας νέος ξενώνας στην Τσαγκαράδα μας ξεναγεί στην αυθεντική γοητεία του Πηλίου οργανώνοντας βόλτες για μανιτάρια στο δάσος, μέρες μαγειρικής και κεφάτες βραδιές με τσίπουρο πλάι στο τζάκι.

Ξενώνας Αμανίτα - εικόνα 1

Το «Αμανίτα», που άνοιξε μόλις τον Αύγουστο στα ερείπια ενός πηλιορείτικου αρχοντικού του 19ου αιώνα, δεν είναι μία ακόμα πρόταση διαμονής. Είναι ένας ξενώνας-εργαστήριο με γουστόζικα δωμάτια, ανοιχτό ορίζοντα στις Σποράδες και στο βουνό των Κενταύρων και το κυριότερο με «ανήσυχους» ιδιοκτήτες. Γιατί όταν ο Φιλάρετος Ψημμένος και η Μαριάννα Ζαχαράτου αποφάσισαν να μπουν στη γλυκιά «περιπέτεια» του «Αμανίτα», σκέφτηκαν να δώσουν μια άλλη νότα στη φιλοξενία οργανώνοντας θεματικά Σαββατοκύριακα. Τον Οκτώβριο έβγαιναν στο δάσος για μανιτάρια, ενώ για τις 10-12/11 προτείνουν να μαγειρέψουμε μαζί εδέσματα με αγριογούρουνο και να πούμε ιστορίες με κρασί γύρω από το τζάκι. Στις 24-26/11 στην κουζίνα θα έχουν την τιμητική τους οι πίτες, η βραστή γίδα και τα γλυκά. Οι μερακλήδες μη χάσετε την απόσταξη τσίπουρου το τριήμερο 1 με 3/12 και από τις 8 έως τις 10/12 μετά τις βόλτες στο δάσος, σηκώστε τα μανίκια σας για να φτιάξετε λουκάνικα και χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Πού θα σας φιλοξενήσουν; Σε επτά δωμάτια που κατανέμονται σ' ένα τρίπατο πέτρινο αρχοντικό και το παράσπιτό του. Και στα δύο «παίζουν» διακοσμητικά η πέτρα, το ξύλο, τα νοσταλγικά σιδερένια κρεβάτια, αλλά και τα τζάκια (εκτός από τα δύο δίκλινα). Στο κυρίως κτίριο υπάρχουν ακόμα δύο σουίτες των δύο δωματίων, ένα τρίκλινο και δύο κοινόχρηστα καθιστικά, αλλά όσοι αναζητούν έξτρα αυτονομία ας τσεκάρουν τα δύο δίχωρα δωμάτια με κουζίνα στο παράσπιτο. Αν τους το ζητήσετε μάλιστα, μπορούν να τα εφοδιάσουν με προμήθειες (κρασί, τυριά, αυγά κ.λπ.). Για τους πιο… αραχτούς, πάντως, σερβίρουν έτσι κι αλλιώς σπιτικό πρωινό με ζυμωτό ψωμί, μαρμελάδες, πίτες και ομελέτες με αρωματικά χόρτα στα δύο σαλόνια και κατόπιν συνεννοήσεως και φαγητό.

Επικοινωνήστε μαζί τους: 2108991484, 69458878672, www.amanita.gr.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.