Μια πρωτότυπη επίσκεψη στο λονδρέζικο Van Gogh House

Το σπίτι όπου έμενε ο ιστορικός ζωγράφος παρουσιάζει ένα πρότζεκτ που εμβαθύνει στην αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Van Gogh House Front Elevation, Photography by Tom Parsons © Van Gogh House

Το Van Gogh House στο Λονδίνο, το σπίτι όπου ο διάσημος ζωγράφος έμενε τη διετία 1873-1874, παρουσιάζει έως 15/12 το "Cycles", μια στοχαστική ομαδική έκθεση και ένα παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διερευνούν φυσικούς και μηχανικούς ρυθμούς και διαδικασίες που αλληλεπιδρούν με το συγκεκριμένο κτίριο.

Οι καλλιτέχνες Clara Hastrup, Vibeke Mascini, Inés Cámara Leret προσκλήθηκαν να περάσουν χρόνο στο σπίτι και να δημιουργήσουν νέα έργα ανταποκρινόμενα στο θέμα του τίτλου, το σπίτι, τους υπάρχοντες χώρους και τα αντικείμενα του. Οι καλλιτέχνες έλαβαν υπόψη ακόμα και τα ηλεκτρικά καλώδια, τις ρουτίνες καθαρισμού, τα συστήματα θέρμανσης και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που δημιουργούνται.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην οικία μάς παροτρύνουν να εξετάσουμε πώς στο ίδιο το κτίριο, και ίσως σε όλα τα κτίρια, δημιουργούνται αλληλένδετες, ισορροπημένες συνθήκες. Είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε πώς οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν με το σπίτι και πώς εντοπίζουν τα όρια μεταξύ της τεχνολογίας, των ιστορικών αφηγήσεων και της φύσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Κρήτη: Σημαντική πρόοδος στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελλίου στην Κρήτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο εργοτάξιο του έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2024

3 προορισμοί στην Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για μια φθινοπωρινή απόδραση σε προορισμούς που συνδυάζουν φυσική ομορφιά, ιστορία και δραστηριότητες στη φύση.

Το πρόγραμμα του Navarino Challenge 2024: Αθλητισμός και ευεξία στη Μεσσηνία

Η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού επιστρέφει για 12η χρονιά, προσφέροντας πάνω από 60 αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει".

Four Seasons, προσεχώς και στη Μύκονο

Το δημοφιλές ξενοδοχειακό brand, σε συνεργασία με την AGC Equity Partners, ετοιμάζουν ένα νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Νησί των Ανέμων και το Καλό Λιβάδι.

Κ. Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα δεν έχει και δεν πρόκειται να αποκτήσει πρόβλημα υπερτουρισμού" | Το μέλλον του κλάδου στο 2ο Reimagine Tourism in Greece

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία των υποδομών και της ενεργειακής μετάβασης για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Χάνει το στοίχημα του φθινοπώρου η Μύκονος στους ξένους επιβάτες - Αντίθετη πορεία για Σαντορίνη

Tο "νησί των Ανέμων" καταγράφει πτωτική πορεία σε επίπεδο επιβατικής κίνησης ξένων επισκεπτών, ενώ διαφορετική είναι η κατάσταση στη Σαντορίνη, αλλά και σε Ρόδο, Κέρκυρα και Χανιά.