Ταξίδι στην Άμπα της Ιταλίας με αφορμή τη διεθνή έκθεση λευκής τρούφας

Η Άλμπα φιλοξενεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ λευκής τρούφας, το Alba White Truffle Festival, που εορτάζει έναν από τους σπανιότερους και ακριβότερους θησαυρούς της φύσης: τη λευκή τρούφα.

λευκή τρούφα

Η Άλμπα, μια γραφική πόλη στην καρδιά του Πιεμόντ της Ιταλίας, είναι διάσημη για έναν πολύ ιδιαίτερο θησαυρό: τις λευκές τρούφες, οι οποίες θεωρούνται από τα σπανιότερα και ακριβότερα υλικά στον κόσμο. Για να τιμήσει αυτόν τον φυσικό θησαυρό, η Άλμπα διοργανώνει κάθε χρόνο το Alba White Truffle Festival, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό φεστιβάλ τρούφας στην Ιταλία, που λαμβάνει χώρα από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο και διοργανώνεται για 94η χρονιά Το 2024, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Η Ιστορία της λευκής τρούφας της Άλμπα

Η λευκή τρούφα, γνωστή και ως "Tuber Magnatum Pico", ανήκει στα πιο εκλεκτά είδη τρούφας και αναπτύσσεται μόνο σε λίγες περιοχές του κόσμου, με την Άλμπα και την περιοχή του Πιεμόντε να είναι η πλέον φημισμένη. Χρειάζεται εξειδικευμένο κυνηγητό με εκπαιδευμένους σκύλους, καθώς αναπτύσσεται κάτω από τη γη, συνήθως κοντά σε ρίζες βελανιδιών, φουντουκιών και φλαμουριών. Λόγω της σπανιότητας και της υψηλής ποιότητας, η τιμή της λευκής τρούφας μπορεί να φτάσει πάνω από 4.000 δολάρια το κιλό.

Το Φεστιβάλ και η έκθεση λευκής τρούφας

Η Διεθνής Έκθεση Λευκής Τρούφας της Άλμπα (International Alba White Truffle Fair) είναι η κορωνίδα του φεστιβάλ και συγκεντρώνει επισκέπτες και γαστρονόμους από όλο τον κόσμο. Κεντρικό στοιχείο του φεστιβάλ είναι η Παγκόσμια Αγορά Λευκής Τρούφας της Άλμπα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τις καλύτερες τρούφες από τις περιοχές Langhe, Monferrato και Roero. Στο χώρο της αγοράς, εξειδικευμένοι τροφοσυλλέκτες (γνωστοί ως Trifulau) και έμποροι πωλούν τις πολύτιμες τρούφες, με την επίβλεψη της Επιτροπής Ποιότητας που διασφαλίζει την άριστη ποιότητα των προϊόντων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Φθινοπωρινή απόδραση στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα αναδεικνύονται σε ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό, προσφέροντας εμπειρίες για όσους αναζητούν μια αρμονική σύνθεση φύσης, πολιτισμού και γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/10/2024

Σιγκαπούρη: Η πιο φιλική πόλη του κόσμου σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Σίδνεϊ, και στην τρίτη θέση το Λας Βέγκας.

"Rooms Batumi": Μια όαση πολυτέλειας από την αλυσίδα Rooms στη Γεωργία

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Rooms παρουσιάζει ένα νέο ξενοδοχείο που συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εξαιρετική εμπειρία στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη της Γεωργίας.

Το 13ο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας έρχεται στην Κοζάνη

Ένα πλούσιο πρόγραμμα επιφυλλάσει για τους λάτρεις της αστρονομίας το συνέδριο που θα λάβει χώρα στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Με επτά νέα προγράμματα σε κυκλαδίτικα νησιά, το Cycladic Identity περνά στη 2η φάση χρηματοδότησης

Σε Αμοργό, Αντίπαρο, Σίκινο, Σίφνο και Σύρο διοργανώνονται νέα προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Aegean: Αύξηση 5% στην επιβατική κίνηση στο 9μηνο

Διαβάστε εντός τα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την επιβατική κίνηση της αεροπορικής εταιρείας κατά τους τελευταίους μήνες.

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στο "W Costa Navarino" με δύο εμπειρίες ευεξίας και αθλητισμού

Το "W Costa Navarino" συνδυάζει το Sound Wellness Retreat με ηχοθεραπεία και γιόγκα, και το Messinia Open Water Swimming, μια κολυμβητική περιπέτεια στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου του Ναβαρίνου.