"Rooms Batumi": Μια όαση πολυτέλειας από την αλυσίδα Rooms στη Γεωργία

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Rooms παρουσιάζει ένα νέο ξενοδοχείο που συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εξαιρετική εμπειρία στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη της Γεωργίας.

Rooms Batumi Γεωργία

Το νέο "Rooms Batumi" αποτελεί έναν συνδυασμό παράδοσης και μοντέρνας αισθητικής, όπως ακριβώς και η ιστορική παραθαλάσσια πόλη της Γεωργίας που το περιβάλλει. Το ξενοδοχείο ενσωματώνεται αρμονικά στην Παλιά Πόλη του Βατούμ και αφηγείται την ιστορία του τόπου, ενώ ταυτόχρονα εμπνέει τις επόμενες γενιές. Η αποκαταστημένη πρόσοψη του κτιρίου οδηγεί σε ένα εστιατόριο και πισίνα στην ταράτσα με πανοραμική θέα στην πόλη και τη θάλασσα, μια ήσυχη αυλή-όαση και ένα αμερικανικού τύπου δείπνο, που αναδεικνύει τοπικά προϊόντα.

Το Βατούμ, ένα "τραχύ μαργαριτάρι" στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, είναι μια πόλη με πολυπολιτισμικές επιρροές και εξίσου πλούσιες σύγχρονες προσφορές. Το "Rooms Batumi" βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, αποπνέοντας το χαρακτήρα του τόπου, συνδυάζοντας την ιστορία με την καινοτομία. 

Rooms Batumi Γεωργία

Σχεδιασμός με έμπνευση από το παρελθόν και το μέλλον

Διαβάστε Επίσης

Όταν το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τον Temur Ugulava και την ομάδα της Collective Development σε συνεργασία με το Rooms Studio, επικεντρώθηκαν στο να αναδείξουν τόσο τη θέα του πολυσύχναστου λιμανιού όσο και την ιστορική Παλιά Πόλη. Η αρχική πρόσοψη του κτιρίου του 19ου αιώνα αποκαταστάθηκε, με τα παλιά τούβλα να βάφονται λευκά και να εμπλουτίζονται με κίτρινες τέντες και μπλε παντζούρια, διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα του κτιρίου. Το εσωτερικό του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται από μια απαλή χρωματική παλέτα με ροζ, λευκές, κίτρινες και μπλε αποχρώσεις, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν κόντρα πλακέ, φυσική πέτρα, σκυρόδεμα, αλουμίνιο και ανακυκλωμένα υφάσματα.

Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στα 120 δωμάτια και σουίτες, οι επισκέπτες θα βρουν έπιπλα από τη Rooms Studio και την Collective Development, μαζί με διαχρονικά κομμάτια της Frama, καινοτόμο φωτισμό από την iGuzzini και ηλεκτρικούς διακόπτες από τη Modelec. Τα δωμάτια ποικίλουν από τα προσιτά Cabin Bunk rooms έως τις πιο πολυτελείς γωνιακές σουίτες. Όλα διαθέτουν μπαλκόνια ή βεράντες με θέα είτε στην Παλιά Πόλη είτε στη θάλασσα, ενώ οι ξύλινες επενδύσεις και οι τολμηρές, στρογγυλές κρεβατοκάμαρες σε ορισμένα δωμάτια προσδίδουν μια ρετρό αίσθηση από τη δεκαετία του 1970.

Rooms Batumi Γεωργία

Μια γαστρονομική εμπειρία με θέα 

Στην είσοδο του ξενοδοχείου, ένα μπαρ σε σχήμα μπούμερανγκ στον χώρο του Lobby ξεχωρίζει, προσφέροντας δροσιστικά κοκτέιλ και ελαφριά σνακ από εξειδικευμένους mixologists. Κοντά βρίσκεται το "Rubber Duck", ένα εστιατόριο farm-to-table που θυμίζει αμερικάνικο δείπνο, όπου ο σεφ Levan Buadze συνδυάζει γεωργιανές και διεθνείς γεύσεις, χρησιμοποιώντας τοπικά, εποχιακά υλικά. Στην ταράτσα, το εστιατόριο "The Kitchen" προσφέρει πιο εκλεπτυσμένες επιλογές με θαλασσινά και χορτοφαγικά πιάτα, συνοδευόμενα από επιλεγμένα γεωργιανά και διεθνή κρασιά, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα από την πισίνα στην ταράτσα, που εκτείνεται πάνω από την Παλιά Πόλη και το λιμάνι.

Μια όαση ηρεμίας στην καρδιά της πόλης

Για όσους αναζητούν μια απόδραση από τη φασαρία της πόλης, η εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου αποτελεί μια ήρεμη όαση, με φοίνικες και θαλάσσια χόρτα να δημιουργούν ένα γαλήνιο περιβάλλον. Ξύλινα πλαίσια με βιτρό παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να διαχέεται απαλά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης το The Shop, το οποίο εστιάζει στη βιωσιμότητα, προσφέροντας είδη φτιαγμένα στο τοπικό ατελιέ, όπως ζώνες, ενδύματα, τσάντες από άχυρο και παιχνίδια κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα και φυσικά υλικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ταξίδι στην Άμπα της Ιταλίας με αφορμή τη διεθνή έκθεση λευκής τρούφας

Η Άλμπα φιλοξενεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ λευκής τρούφας, το Alba White Truffle Festival, που εορτάζει έναν από τους σπανιότερους και ακριβότερους θησαυρούς της φύσης: τη λευκή τρούφα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2024

Φθινοπωρινή απόδραση στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα αναδεικνύονται σε ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό, προσφέροντας εμπειρίες για όσους αναζητούν μια αρμονική σύνθεση φύσης, πολιτισμού και γαστρονομίας.

Σιγκαπούρη: Η πιο φιλική πόλη του κόσμου σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Σίδνεϊ, και στην τρίτη θέση το Λας Βέγκας.

Το 13ο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας έρχεται στην Κοζάνη

Ένα πλούσιο πρόγραμμα επιφυλλάσει για τους λάτρεις της αστρονομίας το συνέδριο που θα λάβει χώρα στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Με επτά νέα προγράμματα σε κυκλαδίτικα νησιά, το Cycladic Identity περνά στη 2η φάση χρηματοδότησης

Σε Αμοργό, Αντίπαρο, Σίκινο, Σίφνο και Σύρο διοργανώνονται νέα προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Aegean: Αύξηση 5% στην επιβατική κίνηση στο 9μηνο

Διαβάστε εντός τα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την επιβατική κίνηση της αεροπορικής εταιρείας κατά τους τελευταίους μήνες.

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στο "W Costa Navarino" με δύο εμπειρίες ευεξίας και αθλητισμού

Το "W Costa Navarino" συνδυάζει το Sound Wellness Retreat με ηχοθεραπεία και γιόγκα, και το Messinia Open Water Swimming, μια κολυμβητική περιπέτεια στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου του Ναβαρίνου.