Το 13ο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας έρχεται στην Κοζάνη

Ένα πλούσιο πρόγραμμα επιφυλλάσει για τους λάτρεις της αστρονομίας το συνέδριο που θα λάβει χώρα στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας © Konstantinos Karadimos

Ερασιτέχνες αστρονόμοι από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν 11 - 13 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη για την παρακολούθηση των εργασιών του.

Μετά το πρώτο Συνεδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 1999, ο θεσμός συνεχίζεται μεχρι σήμερα με συνεχώς αυξανόμενη απήχηση και συμμετοχή. Ερασιτέχνες αστρονόμοι, εκπαιδευτικοί, αστροφωτογράφοι, κατασκευαστές οργάνων και λάτρεις της Αστρονομίας από Αστρονομικούς Συλλόγους όλης της Ελλάδας συγκεντρώνονται για να παρουσιάσουν το έργο τους.

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας διοργανώνεται από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας. Κατά την διάρκειά του μπορείτε να παρακολουθήσετε: κεντρικές ομιλίες, παρουσιάσεις εργασιών Παρατηρησιακής Αστρονομίας, δράσεις για το ευρύ κοινό, εκθέσεις αστροφωτογραφίας και ιδιοκατασκευών αστρονομικών οργάνων, βιωματικά εργαστήρια - workshops, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, βραβεύσεις. 

Η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου θα δοθεί από τον ομότιμο καθηγητή Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρο Αυγολούπη, με θέμα: "Μερικά αποσπάσματα από την "Περί Ουρανού" πραγματεία του Αριστοτέλη με τη ματιά της σύγχρονης Αστρονομίας."

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να ενημερωθούν για το πλήρες πρόγραμμα από την ιστοσελίδα: astrosynedrio.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ταξίδι στην Άμπα της Ιταλίας με αφορμή τη διεθνή έκθεση λευκής τρούφας

Η Άλμπα φιλοξενεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ λευκής τρούφας, το Alba White Truffle Festival, που εορτάζει έναν από τους σπανιότερους και ακριβότερους θησαυρούς της φύσης: τη λευκή τρούφα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2024

Φθινοπωρινή απόδραση στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα αναδεικνύονται σε ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό, προσφέροντας εμπειρίες για όσους αναζητούν μια αρμονική σύνθεση φύσης, πολιτισμού και γαστρονομίας.

Σιγκαπούρη: Η πιο φιλική πόλη του κόσμου σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Σίδνεϊ, και στην τρίτη θέση το Λας Βέγκας.

"Rooms Batumi": Μια όαση πολυτέλειας από την αλυσίδα Rooms στη Γεωργία

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Rooms παρουσιάζει ένα νέο ξενοδοχείο που συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εξαιρετική εμπειρία στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη της Γεωργίας.

Με επτά νέα προγράμματα σε κυκλαδίτικα νησιά, το Cycladic Identity περνά στη 2η φάση χρηματοδότησης

Σε Αμοργό, Αντίπαρο, Σίκινο, Σίφνο και Σύρο διοργανώνονται νέα προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Aegean: Αύξηση 5% στην επιβατική κίνηση στο 9μηνο

Διαβάστε εντός τα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την επιβατική κίνηση της αεροπορικής εταιρείας κατά τους τελευταίους μήνες.

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στο "W Costa Navarino" με δύο εμπειρίες ευεξίας και αθλητισμού

Το "W Costa Navarino" συνδυάζει το Sound Wellness Retreat με ηχοθεραπεία και γιόγκα, και το Messinia Open Water Swimming, μια κολυμβητική περιπέτεια στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου του Ναβαρίνου.