Αύξηση 9,7% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας τον Σεπτέμβριο 2024

Η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ανήλθε στα 3,30 εκατ. τον φετινό Σεπτέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 9,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου.

Αερολιμένας © shutterstock

Σε 3,30 εκατ. ανήλθε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2024, αυξημένη κατά 9,7% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. 

Αναλυτικά, τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 4,0% και 12,3% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

Συνολικά, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 24,56 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 13,3%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 7,3% και 16,0% αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 207.744, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,2% και 16,6% σε σχέση με το 2023.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

3 προορισμοί στη Γορτυνία για την 28η Οκτωβρίου

Εκμεταλλεύσου αυτό το τριημέρο για να ανακαλύψεις τις ομορφιές της Αρκαδίας μέσα από τρία χωριά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2024

ΕΟΤ: Καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού 2024 στα TTG Travel Industry Awards

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Οργανισμός Τουρισμού για το 2024 στην βρετανική αγορά, κερδίζοντας το βραβείο "Tourist Board of the Year 2024" στο Λονδίνο.

Ταξίδι εξοικείωσης στην Πιερία: Η Ολυμπιακή Ριβιέρα αναδεικνύεται ως προορισμός κρουαζιέρας

Η Ολυμπιακή Ριβιέρα κάνει δυναμική είσοδο στον χάρτη των προορισμών κρουαζιέρας, μέσα από ένα ταξίδι εξοικείωσης που παρουσίασε σε στελέχη και εκπροσώπους του κλάδου τις φυσικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές της ομορφιές.

Στο "Elissa Lifestyle Beach Resort" μαθαίνουμε να ζούμε σε slow summer ρυθμούς

Το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort στη Ρόδο κρατά το καλοκαίρι ζωντανό και τον Οκτώβριο με ξεχωριστές εμπειρίες.

ΕΟΤ: Ο βιώσιμος τουρισμός στη Νάξο γοητεύει τη βρετανική αγορά

Η Νάξος κερδίζει τις εντυπώσεις της βρετανικής αγοράς μέσω ενός ειδικού ταξιδιού εξοικείωσης που διοργάνωσε ο ΕΟΤ, αναδεικνύοντας την ως κορυφαίο προορισμό βιώσιμου τουρισμού.

Τουρισμός: Ο Οκτώβριος θα θυμίσει "καλοκαίρι"

Ο τουρισμός στην Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει σημαντική άνοδο, με τον Οκτώβριο του 2024 να προσεγγίζει τα τρία εκατομμύρια προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις.