2 οικονομικοί προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου

Πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, γαστρονομικές επιλογές, ιστορία και φιλόξενη ατμόσφαιρα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Μιλάνο Ιταλία Αψίδα της Ειρήνης

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ιδανική ευκαιρία για ένα μικρό ταξίδι, και το Μιλάνο με τη Σόφια προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σας. Αν θέλετε να κάνετε τον προγραμματισμό σας από νωρίς, ακολουθούν προτάσεις για το τι να κάνετε σε αυτές τις δύο πόλεις. 

Μιλάνο

Μιλάνο Ιταλία Galleria

Αν η Ρώμη είναι γνωστή για τη γλυκιά ζωή, το Μιλάνο είναι o ορισμός του στιλάτου lifestyle. Συνώνυμο της μόδας ή καλύτερα μία από τις πρωτεύουσές της, αφού εδώ (όσο και στο Παρίσι και το Λονδίνο) δημιουργούνται οι νέες τάσεις και το ντιζάιν, ενώ έχουν τη βάση τους κάποιοι από τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας. Η αισθητική υπάρχει παντού, στα κτίρια, στα καταστήματα, στα προϊόντα, στη διασκέδαση, στο φαγητό και, φυσικά, στη μόδα. Για να πάρετε μόνο μια μικρή, αλλά χαρακτηριστική γεύση από το Μιλάνο –ιδίως αν βρεθείτε εκεί μόνο για weekend– κάντε την κλασική τουριστική διαδρομή, η οποία ξεκινά από το κέντρο και τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό Duomo με την πλατεία και την GalleriaVittorio Emanuele ΙΙ.

Στη συνέχεια κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone, όπου βρίσκονται οι μπουτίκ μεγάλων οίκων μόδας, προσπεράστε τις και κατευθυνθείτε προς την Galleria d’Arte Moderna και τους κήπους Giardini Pubblici. Στην ουσία η καρδιά της πόλης χτυπάει στην GalleriaVittorio Emanuelle ΙΙ και στο Χρυσό Τρίγωνο, δηλαδή στη Via Mοntenapoleone και τους γύρω δρόμους, εκεί δηλαδή που βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας.

Ένα must-see για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας είναι το Μουσείο του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Το μουσείο διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων του διάσημου καλλιτέχνη και εφευρέτη. Το Πάρκο Σεμπιόνε είναι επίσης ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείς καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στο Μιλάνο. Το πάρκο εκτείνεται μεταξύ του Κάστρου των Σφόρτσα, το οποίο αποτελεί το νότιο όριό του, και της εμβληματικής Αψίδας της Ειρήνης (Arco Della Pace) στα βόρεια.

Δείτε περισσότερα για το Μιλάνο στον οδηγό ταξιδιού του athinorama.gr

Σόφια

Σόφια

Η Σόφια, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, είναι μια πόλη που συνδυάζει ιστορία και σύγχρονη ζωή. Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της, θα δείτε από οθωμανικά τζαμιά και αχανείς καθεδρικούς όπως ο Alexander Nevsky μέχρι αρ νουβό διαμάντια της εποχής των τσάρων, όπως το Εθνικό Θέατρο Ivan Vazov και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης. Κατά μήκος της λεωφόρου Tsarigradsko Chaussee και πολύ κοντά στην πανέμορφη γέφυρα Orlov Most, πάνω από τον ποταμό Orlovska, ξεκινά το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Borissova, ενώ στο μικρότερο, αλλά εντελώς κεντρικό Gradskata με τα όμορφα σιντριβάνια θα επιδοθείτε σε υπαίθριους αγώνες σκακιού.

Η ανέγερση μοντέρνων κτιρίων κι εμπορικών κέντρων αλλάζει το αστικό τοπίο και γνωστές αλυσίδες καταστημάτων αλλά και ακριβές μπουτίκ καταλαμβάνουν τον πιο εμπορικό από τους δρόμους της Σόφιας, τη λεωφόρο Vitosha, μαρτυρώντας έτσι το δυτικοευρωπαϊκό αέρα που πνέει εδώ τα τελευταία χρόνια. Με καλά ξενοδοχεία κι εστιατόρια, η Σόφια προσφέρεται για ένα long weekend με τα όλα του και διεκδικεί τη θέση της στους ανερχόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Δείτε περισσότερα για τη Σόφια στον οδηγό ταξιδιού του athinorama.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Bike Friendly Destination: Η Πιερία ενισχύει τον ποδηλατικό τουρισμό

Η Πιερία, για πρώτη φορά, πιστοποιείται ως Bike Friendly Destination από τη MAKE NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2024

"The Dolli": Το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Το ξενοδοχείο του ομίλου Grecotel στην καρδιά της Αθήνας, διακρίνεται φέτος ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Condé Nast Traveller UK Readers’ Choice Awards 2024.

3 χωριά του Πηλίου για ένα υπέροχο φθινοπωρινό ταξίδι

Ίσως ο πιο ταιριαστός προορισμός για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις είναι το βουνό και γι' αυτό σας προτείνουμε τρία χωριά που βρίσκονται σε ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας.

Greek Tourism Workshop Tokyo 2024: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία επιβεβαίωσε τη δυναμική της παρουσία στην αγορά της Ιαπωνίας με την επιτυχή διεξαγωγή του Greek Tourism Workshop Tokyo 2024, που συγκέντρωσε 67 Ιάπωνες τουριστικούς πράκτορες.

14ο Catamarans Cup International Regatta: Η ναυτική περιπέτεια του Σαρωνικού

Η κορυφαία διεθνής διοργάνωση ιστιοπλοΐας με καταμαράν προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει τον αγωνιστικό ενθουσιασμό με τις φθινοπωρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Navarino Challenge: Αθλητικός τουρισμός και ευ αγωνίζεσθαι στην καρδιά της Μεσσηνίας

Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού προσκαλεί αθλητές και λάτρεις της άσκησης από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε μια γιορτή αθλητισμού και ευεξίας.

Ταξίδι στον κόσμο του καφέ: Ξεχωριστές εμπειρίες για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο του καφέ μέσα από καφεϊκές εμπειρίες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.