Greek Tourism Workshop Tokyo 2024: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία επιβεβαίωσε τη δυναμική της παρουσία στην αγορά της Ιαπωνίας με την επιτυχή διεξαγωγή του Greek Tourism Workshop Tokyo 2024, που συγκέντρωσε 67 Ιάπωνες τουριστικούς πράκτορες.

Greek Tourism Workshop Tokyo 2024 Παρουσίαση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΚΜ, κ. Λεωνίδα Τσιαντή

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία κέρδισε μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης από την Ιαπωνία με τη διεξαγωγή του Greek Tourism Workshop Tokyo 2024, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση αυτή συγκέντρωσε 67 Ιάπωνες τουριστικούς πράκτορες στο Hotel Gajoen Tokyo, αναδεικνύοντας τη σημασία της ελληνικής τουριστικής αγοράς για τη χώρα της Ανατολικής Ασίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Tourism Media & Events, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Κεντρική Μακεδονία, η οποία παρουσιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΚΜ, κ. Λεωνίδα Τσιαντή. Η παρουσίαση ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της περιοχής και τη σημασία της αγοράς της Ιαπωνίας για την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Greek Tourism Workshop Tokyo 2024

Η εκδήλωση χαιρέτησε η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β΄ της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο, κα Μαρίνα Σπανού, και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, κα Βίκυ Χατζηβασιλείου. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του κ. Tadashi Shimura, εκπροσώπου της Ιαπωνικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (JATA), που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Ιαπώνων για τον ελληνικό τουρισμό.

Η εκδήλωση στο Τόκιο αποτελεί ένα μέρος του προγράμματος εξωστρέφειας της Tourism Media & Events, που συνεχίζεται με το Greek Tourism Roadshow στην Ουτρέχτη στις 22 Οκτωβρίου και στην Αμβέρσα στις 24 Οκτωβρίου 2024. Ακολουθεί το Greek Luxury Tourism Workshop στο Σικάγο στις 21 Νοεμβρίου, εστιάζοντας στην προβολή του ελληνικού τουρισμού πολυτελείας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Greek Tourism Workshop στη Φρανκφούρτη στις 4 Δεκεμβρίου 2024.

Η συμμετοχή και η υποστήριξη των σημαντικών φορέων του ελληνικού τουρισμού, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Enterprise Greece, η Fraport Greece, η Aegean Airlines και το "Ελληνικό Πρωινό" του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ελλάδας να προωθήσει τον τουρισμό της στην ιαπωνική αγορά και να επενδύσει σε νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!