Το πλούσιο πρόγραμμα του Santorini Experience 2024

Το Santorini Experience επιστρέφει για 7η χρονιά προσφέροντας την ευκαιρία στους αθλητές και λάτρεις της φύσης να συμμετάσχουν σε αγώνες και δράσεις σε μερικά από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού.

Santorini Experience © Babis Giritziotis

Το Santorini Experience επιστρέφει για την 7η χρονιά του, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που ενσωματώνει αθλητικές δράσεις και φυσική ομορφιά. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες που διεξάγονται σε θεαματικά σημεία του νησιού, όπως το Ηφαίστειο και το μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά.

Κολύμπησε με ασφάλεια από το Ηφαίστειο

Santorini Experience

Ο αγώνας open water 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με τους συμμετέχοντες να κολυμπούν από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών. Η διαδρομή θα διεξαχθεί σε ασφαλή νερά, με την υποστήριξη της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης και επαγγελματιών ναυαγοσωστών. Σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας κολυμβητικής σκηνής θα συμμετάσχουν, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίδας Barbara Pozzobon και της Ουγγαρέζας Anna Olasz.

Τρέξε στην Καλντέρα

Santorini Experience

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, οι δρομείς θα απολαύσουν τρεις διαδρομές στην Καλντέρα. Ο αγώνας 15 χλμ. powered by HOKA και ο αγώνας 10 χλμ. powered by SIXT θα ξεκινήσουν στις 8.15 π.μ., ενώ ο αγώνας των 5 χλμ. "Αριστείδης Αλαφούζος" powered by Miele θα ξεκινήσει στις 11π.μ..

Παράλληλες δράσεις για τα νέα παιδιά

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πολλές δράσεις που απευθύνονται στα νέα παιδιά του Δήμου Θήρας:

  • Μαθήματα Taekwondo με τον Μιχάλη Μουρούτσο: Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 4 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.
  • Basketball Clinic με Γιώργο Πρίντεζη και Joe Arlauckas: Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 12 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.
  • Kids Running με τον Περικλή Ιακωβάκη: Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 10 π.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Θήρας.
  • Ομιλίες για τη Διαφορετικότητα με Δημήτρη Παπανικολάου: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και Παρασκευή 4 Οκτωβρίου σε Γυμνάσια του Δήμου.

Σπουδαία πνόματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στη Σαντορίνη

H παγκόσμια elite της κολύμβησης open water που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αναμένεται στο νησί για τον αγώνα κολύμβησης από το ηφαίστειο. Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Barbara Pozzobon, η Ουγγαρέζα αργυρή πρωταθλήτρια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 4η Ολυμπιονίκης Anna Olasz, η Γερμανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Leonie Beck και ο Ιταλός πρωταθλητής Ευρώπης Mario Sanzullo θα λάβουν μέρος στον κολυμβητικό αγώνα δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην εξαιρετική και γρήγορη κολυμβητική διαδρομή του Santorini Experience. Το "παρών" στη διοργάνωση θα δώσει και ο Ιταλός προπονητής των κορυφαίων επιτυχιών σε Ολυμπιακούς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα Fabrizio Antonelli.

Δώρα και παροχές για τους συμμετέχοντες

Κάθε συμμετέχων θα λάβει πακέτο συμμετοχής με τσάντα, τεχνικό T-shirt, μετάλλιο, chip χρονομέτρησης και άλλες παροχές. Η hoper, ως Official Helicopter Partner, προσφέρει πτήσεις με ελικόπτερο και δώρα στους νικητές, ενώ η HOKA θα προσφέρει παπούτσια στους πρώτους νικητές των αγώνων.

Santorini Experience

Δωρεάν συμμετοχή για Δημότες Θήρας

Οι δημότες Θήρας μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν, με εγγραφές που γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά.

Μεταφορές και πτήσεις

Santorini’s Best Driver

Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς από το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, εξασφαλίζοντας άνετες και ασφαλείς διαδρομές με επαγγελματίες οδηγούς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν 20% έκπτωση στις μεταφορές τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

SKY express

Η SKY express είναι ο επίσημος αερομεταφορέας του Santorini Experience 2024, προσφέροντας καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα προς τη Σαντορίνη. Διαθέτει τον πιο σύγχρονο στόλο στην Ελλάδα και καλύπτει ευρύ δίκτυο προορισμών. 

Blue Star Ferries

Οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς μπορούν να επιλέξουν την Blue Star Ferries, η οποία προσφέρει άνετα πλοία με πολλές παροχές. 30% έκπτωση σε εισιτήρια με επιστροφή από Πειραιά και Κυκλάδες, καθώς και έκπτωση για οχήματα. Ισχύει για συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους. Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να φέρουν μέχρι τρία επιπλέον άτομα με την ίδια έκπτωση.

Hoper

Η hoper προσφέρει ειδικές πτήσεις με ελικόπτερο, παρέχοντας μια μοναδική και εντυπωσιακή εμπειρία ταξιδιού. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν από 20% έκπτωση με τον κωδικό SANTORINI20 κατά την κράτηση πτήσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Θα δούμε περισσότερες πισίνες στα βουνά;

Η κλιματική αλλαγή σπρώχνει τις καλοκαιρινές διακοπές στα όρη και τα έλατα, σε αναζήτηση ανακουφιστικής δροσιάς, αλλιώτικων υγρών εμπειριών, ζεν και δέους. Προσαρμοστείτε γιατί καιγόμαστε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
28/09/2024

Διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στον Πόρο

Η διήμερη πεζοπορική εξόρμηση της Ατραπού συνδυάζει περιηγήσεις σε καταπράσινα τοπία, ιστορικά μνημεία και γραφικά σοκάκια, μαζί με στιγμές χαλάρωσης στις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού.

Μόναχο: Ανακαλύπτοντας την ομορφιά της Βαυαρίας κατά τη διάρκεια του Oktoberfest και πέρα απ' αυτό

Το Μόναχο συνδυάζει την πλούσια ιστορία, την παραδοσιακή κουλτούρα και την εορταστική ατμόσφαιρα του Oktoberfest, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Oktoberfest: 5 πράγματα που αξίζει να ξέρεις για το πιο διάσημο φεστιβάλ μπίρας

Το Oktoberfest άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο Μόναχο, γιορτάζοντας τη 189η διοργάνωσή του, που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να ζήσουν μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και εορταστική ατμόσφαιρα.

"Androck Villas": Ένα κυκλαδίτικο καταφύγιο για ξεκούραση και πολυτέλεια το φθινόπωρο

Η μίνιμαλ αισθητική συναντά την παράδοση του νησιού, προσφέροντας μια ιδανική απόδραση για όλες τις εποχές, και ιδιαίτερα το φθινόπωρο, όταν οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη γαλήνη και την ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Το μήνυμα της Υφυπουργού Έλενας Ράπτη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, συμμετείχε, ως ομιλήτρια, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη.

5 μονοήμερες εκδρομές με άρωμα νησιού χωρίς απαραίτητα να πάρεις πλοίο

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει Σεπτέμβριος, αλλά για να μην αφήσουμε τα φθινοπωρινά blues να μας παρασύρουν στη μουντάδα τους, οργανωνόμαστε για πέντε μονοήμερες που θα επαναφέρουν το νησιώτικο χρώμα στο φόντο.