Μύκονος: Αντίθετη στην υπερβολική αύξηση τελών κρουαζιέρας

Η Μύκονος αντιδρά έντονα στην πρόσφατη αύξηση των τελών ανά επιβάτη κρουαζιέρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κρουαζιέρας για την τοπική οικονομία και την βιωσιμότητα του νησιού.

Μύκονος

Η Μύκονος εκφράζει τη σφοδρή αντίθεσή της στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση των τελών ανά επιβάτη κρουαζιέρας. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας, παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν την ουσιαστική συμβολή της κρουαζιέρας στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι η νέα επιβολή τέλους μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις κρουαζιέρες.

Κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μέγας ζήτησε την αναθεώρηση της πολιτικής, επισημαίνοντας ότι η αύξηση πρέπει να είναι λογική και σε συμφωνία με τις τιμές άλλων λιμανιών. Ανέφερε επίσης ότι η Μύκονος δεν είναι κορεσμένη και η κρουαζιέρα συμβάλλει στη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας. Ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο στήριξε την πρόταση του Δημάρχου Χρήστου Βερώνη κατά της υπερβολικής αύξησης των τελών.

Ο κ. Μέγας τόνισε την ανάγκη για μια σωστή ρύθμιση των αφίξεων και της διανομής των εσόδων, με σκοπό την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών και την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού. Η Μύκονος, όπως είπε, έχει αναπτύξει ένα μοναδικό οικοσύστημα που ενώνει παραδοσιακούς και τουρίστες κρουαζιέρας, και δεν πρέπει να αποθαρρυνθεί η επισκεψιμότητα.

Καταλήγοντας, ο κ. Μέγας υπογράμμισε την ανάγκη να αναγνωριστεί η αξία της Μυκόνου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού και να μην στοχοποιείται άδικα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αύξηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2024: Σημαντική άνοδος σε κλίνες και πληρότητα

Το 2024 σημειώθηκε σημαντική άνοδος στον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση στις διαθέσιμες κλίνες, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του κλάδου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Οκτώβριος στη Ρώμη: Ατελείωτη ανεξερεύνητη γοητεία

Ο μήνας Οκτώβριος στη Ρώμη προσφέρει την ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία, την τέχνη και τη γαστρονομία της "Αιώνιας Πόλης", σε ένα περιβάλλον ήπιας κίνησης και ευχάριστου καιρού.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Neon Museum του Λας Βέγκας μεγαλώνει και αλλάζει έδρα

Μια αγαπημένη ατραξιόν για τους επισκέπτες του Λας Βέγκας αλλάζει τοποθεσία και μας δίνει περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε.

15η Διεθνής Νεανική Συνάντηση "Ολύμπια εν Δίω": Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί το επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αθλητισμού.

Την αναβίωση την Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία επιδιώκει ο νέος διευθυντής της

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Simone Verde μίλησε για τα πλάνα αναδιαμόρφωσης της Uffizi.

Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία: Συνδυάζοντας αθλητισμό και πνευματικότητα στην Πιερία

Η Πιερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 2η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις θρησκευτικές παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία.