3 προορισμοί για μία μίνι απόδραση κοντά στην Αθήνα

Ανακαλύψτε τρεις προορισμούς κοντά στην Αθήνα, ιδανικούς για μια αναζωογονητική μονοήμερη απόδραση γεμάτη φυσική ομορφιά και πολιτιστικές εμπειρίες.

Για πεζοπορία και μανιταροκυνήγι στη λίμνη Δόξα

Οι προορισμοί της Λίμνης Δόξα, της Λιβαδειάς και του Ναυπλίου προσφέρουν εμπειρίες και μαγευτικά τοπία, σε απόσταση μόλις λίγων ωρών από την Αθήνα. Από τις αλπικές ομορφιές της Δόξας και τη γραφική ατμόσφαιρα της Λιβαδειάς, μέχρι τη γοητευτική παλιά πόλη του Ναυπλίου, κάθε προορισμός έχει κάτι να μας δώσει.

Λίμνη Δόξα

Η Λίμνη Δόξα, κρυμμένη στα βουνά της Κορινθίας και της Αχαΐας, αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την ανθρώπινη δημιουργία. Σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων, η τεχνητή αυτή λίμνη είναι περικυκλωμένη από τις επιβλητικές βουνοκορφές της Ζήριας, του Χελμού και της Ντουρντουβάνας, οι οποίες δημιουργούν ένα αλπικό σκηνικό που συναρπάζει τον επισκέπτη. Τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης αντανακλούν τα πανύψηλα έλατα, τα πυκνά πεύκα και τις φουντουκιές που αγκαλιάζουν τις όχθες της, προσφέροντας μια εικόνα γαλήνης και αρμονίας. Ο περίγυρος είναι ιδανικός για ήρεμους περιπάτους, ποδηλασία ή ακόμα και απλά για στιγμές περισυλλογής, καθώς το τοπίο μοιάζει να σε αποκόπτει από το θόρυβο της καθημερινότητας και να σε βυθίζει σε μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας και ευφορίας.

Λιβαδειά

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά

Χτισμένη στους πρόποδες του Ελικώνα, μόλις 140 χλμ. από την Αθήνα, η Λιβαδειά οφείλει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της στον ποταμό Έρκυνα που τη διασχίζει. Η αλήθεια είναι πως η είσοδος στην πόλη δεν προϊδεάζει τον επισκέπτη για τις όμορφες γωνιές που μπορεί να βρει λίγα μέτρα πιο πάνω. Στη γραφική πλατεία της Κρύας, τα ψηλά δέντρα και η πυκνή βλάστηση δημιουργούν μια ευχάριστη, ξεκούραστη σκιά για τον επισκέπτη, ενώ κατά μήκος του ποταμού η βόλτα έχει ενδιαφέρον. Οι πέτρινες γέφυρες από την εποχή της Τουρκοκρατίας, ο νερόμυλος, η νεροτριβή, οι πεζούλες, το όμορφο πέτρινο θέατρο της πόλης, τα παλιά παραδοσιακά κτίρια συνθέτουν ένα γραφικό σκηνικό για βόλτα του αλλά και για καφέ, τσίπουρο ή φαγητό καθώς όλα τα cafes και εστιατόρια είναι μαζεμένα εδώ. Το σουβλάκι της περιοχής είναι ξακουστό, ενώ τα γύρω χωριά φημίζονται για τις ψησταριές τους. Η περιοχή της Κρύας ενδείκνυται και για αναρρίχηση, καθώς υπάρχουν πολλές αναρριχητικές διαδρομές, ύψους έως και 70 μέτρα. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Ναύπλιο

Ναύπλιο

Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend και μονοήμερη όλες τις εποχές του χρόνου. Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα –999 κατά την παράδοση 857 κατ’ άλλους– σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ αν ακολουθήσετε τον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας, θα κάνετε μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σας. Σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά, διάσπαρτα μέσα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, θα βρείτε όμορφους ξενώνες. Ο πυρήνας της παλιάς πόλης απλώνεται πίσω από τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη, που είναι γεμάτες cafe-bars και ταβέρνες με υπέροχη θέα απέναντι στο Μπούρτζι, το μικρό ξερονήσι με το ομώνυμο ενετικό φρούριο. Ο κεντρικός πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα γίνει σημείο αναφοράς σε κάθε περιήγησή σας στην παλιά πόλη, καθώς τη διασχίζει σχεδόν ολόκληρη και καταλήγει στη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, το σημείο συνάντησης που θυμίζει έντονα ιταλική piazza. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αύξηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2024: Σημαντική άνοδος σε κλίνες και πληρότητα

Το 2024 σημειώθηκε σημαντική άνοδος στον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση στις διαθέσιμες κλίνες, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του κλάδου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Οκτώβριος στη Ρώμη: Ατελείωτη ανεξερεύνητη γοητεία

Ο μήνας Οκτώβριος στη Ρώμη προσφέρει την ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία, την τέχνη και τη γαστρονομία της "Αιώνιας Πόλης", σε ένα περιβάλλον ήπιας κίνησης και ευχάριστου καιρού.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Neon Museum του Λας Βέγκας μεγαλώνει και αλλάζει έδρα

Μια αγαπημένη ατραξιόν για τους επισκέπτες του Λας Βέγκας αλλάζει τοποθεσία και μας δίνει περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε.

15η Διεθνής Νεανική Συνάντηση "Ολύμπια εν Δίω": Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί το επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αθλητισμού.

Την αναβίωση την Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία επιδιώκει ο νέος διευθυντής της

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Simone Verde μίλησε για τα πλάνα αναδιαμόρφωσης της Uffizi.

Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία: Συνδυάζοντας αθλητισμό και πνευματικότητα στην Πιερία

Η Πιερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 2η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις θρησκευτικές παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία.