Μυστράς: Ανακαλύπτοντας την ιστορία σε ένα φθινοπωρινό weekend

Αφεθείτε στη γοητεία του Μυστρά, ενός προορισμού που συνδυάζει ιστορία και φυσική ομορφιά, ιδανικού για να αποδράσετε το φθινόπωρο.

Κάτι τρέχει στον Μυστρά

Βυθισμένος σε έναν καταπράσινο λόφο, ο Μυστράς προσφέρει την τέλεια συνδυαστική εμπειρία για ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο: περιπατητικές διαδρομές ανάμεσα σε βυζαντινές εκκλησίες και φραγκικά κάστρα, αγνά τοπικά εδέσματα σε παραδοσιακές ταβέρνες και μοναδική θέα στις γύρω κοιλάδες. Το φθινόπωρο, οι χρυσοί και κόκκινοι τόνοι της φύσης δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, κάνοντάς τον ιδανικό προορισμό για μια αναζωογονητική απόδραση. 

Ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος έλξης στη Σπάρτη, συνδεδεμένος άρρηκτα με την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού εδώ στέφθηκε το 1448 o τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύνολο από μνημεία φράγκικα, βυζαντινά και οθωμανικά, που διηγούνται με τη δική τους γλώσσα την ιστορία του Μυστρά. Πρώτοι διέγνωσαν τη σημαντική στρατηγική θέση του οι Φράγκοι και το 1249 ο ηγεμόνας Γουλιέλμος Β΄ Βιλεαρδουίνος έχτισε στην κορυφή του ένα κάστρο, προσπαθώντας να εδραιώσει την εξουσία του στην ανατολική Πελοπόννησο. Δεκατρία χρόνια αργότερα, όμως, αναγκάστηκε να το παραδώσει στους Βυζαντινούς.

Από τα μέσα του 14ου αιώνα ο Μυστράς υπήρξε πρωτεύουσα του Δεσποτάτου του Μορέως και βάση των Βυζαντινών στην Πελοπόννησο. Το 1460 παραδόθηκε στους Τούρκους. Τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα ο Μυστράς ήταν ακόμα κατοικημένος, η νέα πόλη της Σπάρτης, όμως, απορρόφησε τον πληθυσμό της ιστορικής καστροπολιτείας, η οποία τελικά ερήμωσε. Πλησιάζοντας με το αυτοκίνητο, αποκτάτε μια πρώτη εικόνα: οι οχυρώσεις διατηρούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ οι τρούλοι των εκκλησιών και τα χαλάσματα των σπιτιών ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα κυπαρίσσια. Τ

α βυζαντινά καλντερίμια αυλακώνουν ακόμη τις πλαγιές του λόφου. Σας προτείνουμε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στη δεύτερη είσοδο, απ’ την οποία θα βρεθείτε στην Πάνω Χώρα, όπου βρίσκονται και τα σημαντικότερα μνημεία (ο Μυστράς χωρίζεται σε τρία βασικά πολεοδομικά επίπεδα: το οχυρωμένο κάστρο βρίσκεται στην κορυφή, ενώ ακολουθούν η Πάνω και η Κάτω Χώρα). Όλα τα αξιοθέατα που αναφέρουμε βρίσκονται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Σε κοντινή απόσταση από το κάστρο και στο γειτονικό οικισμό Πικουλιάνικα θα βρείτε όμορφους ξενώνες και ταβέρνες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αύξηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2024: Σημαντική άνοδος σε κλίνες και πληρότητα

Το 2024 σημειώθηκε σημαντική άνοδος στον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση στις διαθέσιμες κλίνες, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του κλάδου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Οκτώβριος στη Ρώμη: Ατελείωτη ανεξερεύνητη γοητεία

Ο μήνας Οκτώβριος στη Ρώμη προσφέρει την ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία, την τέχνη και τη γαστρονομία της "Αιώνιας Πόλης", σε ένα περιβάλλον ήπιας κίνησης και ευχάριστου καιρού.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Neon Museum του Λας Βέγκας μεγαλώνει και αλλάζει έδρα

Μια αγαπημένη ατραξιόν για τους επισκέπτες του Λας Βέγκας αλλάζει τοποθεσία και μας δίνει περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε.

15η Διεθνής Νεανική Συνάντηση "Ολύμπια εν Δίω": Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί το επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αθλητισμού.

Την αναβίωση την Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία επιδιώκει ο νέος διευθυντής της

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Simone Verde μίλησε για τα πλάνα αναδιαμόρφωσης της Uffizi.

Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία: Συνδυάζοντας αθλητισμό και πνευματικότητα στην Πιερία

Η Πιερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 2η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις θρησκευτικές παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία.