3+1 επιλογές για Σαββατοκύριακο στην παραθαλάσσια Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος φιλοξενεί μερικά από τα πιο όμορφα και ιστορικά σημεία της Ελλάδας, από τη μαγευτική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, μέχρι τις γραφικές παραλίες του Γυθείου και την ζωντανή πόλη της Καλαμάτας.

Μονεμβασιά

Η Πελοπόννησος, μια από τις πιο ποικιλόμορφες περιοχές της Ελλάδας, προσφέρει μια μοναδική συνύπαρξη ιστορίας, πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς. Από τα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς και την αρχαία μεγαλοπρέπεια της Επιδαύρου, μέχρι τα γραφικά λιμανάκια του Γυθείου και την ζωντάνια της Καλαμάτας, κάθε γωνιά της Πελοποννήσου αποκαλύπτει έναν διαφορετικό κόσμο, έτοιμο να εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη.

Μονεμβασιά

Μονεμβασιά

Mέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει όλο το χρόνο φανατικούς επισκέπτες. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού, που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Μέσα στο κάστρο δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, οπότε προετοιμαστείτε για περπάτημα. Το κεντρικό καλντερίμι που ξεκινά από την πύλη του Κάστρου σε οδηγεί στα σημαντικότερα αξιοθέατα αλλά και στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα που είναι συγκεντρωμένα κατά μήκος του. Από την κεντρική πλατεία με το κανόνι, την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού και το Αρχαιολογικό Μουσείο ξεκινά το καλντερίμι για το Επάνω Κάστρο ή Γουλά, το δεύτερο οικισμό. Αξίζει η ανηφόρα ανάμεσα στις ροδιές και τις χουρμαδιές και μόνο για τη θέα από τα τείχη του Επάνω Κάστρου, μπροστά από την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, δυστυχώς όμως προς το παρόν το Επάνω Κάστρο είναι κλειστό για συντήρηση. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Γύθειο

Γύθειο

Ζωντανός οικισμός, 45 χλμ. νοτιοανατολικά της Σπάρτης, με κύριο τουριστικό πόλο έλξης το λιμανάκι, με τα πολύχρωμα νεοκλασικά, τα ουζερί και το κατάφυτο νησάκι Κρανάη, και βέβαια τις γύρω αμμουδιές, με σταθερούς παραθεριστές που έχουν εδώ εξοχικά, κατασκηνώνουν σε κάποιο από τα πολλά κάμπινγκ ή κλείνουν δωμάτιο σε ξενοδοχεία οικογενειακού κατά βάση προφίλ. Οι κοντινότερες παραλίες στο Γύθειο είναι η Σελινίτσα από τη μια πλευρά (στα ανατολικά) και το Μαυροβούνι (μεγάλη ωραία αμμουδιά με κάμπινγκ και εξοχικά) από την άλλη. Μετά το Μαυροβούνι, θα βρείτε το Βαθύ Αγερανού, μία ακόμη τεράστια αμμουδιά με πολύ πράσινο, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν ξενοδοχεία και κάμπινγκ. Η πλατεία του χωριού Μαυροβούνι συγκεντρώνει κάθε βράδυ πολύ κόσμο στις ψησταριές της. Το καλοκαίρι, αν αναζητάτε τη δροσιά του βουνού, μπορείτε να κάνετε μια κοντινή μέχρι τα χωριά Λεμονιά, Άρνα (πανέμορφη η πλατεία με τον πλάτανο και τις ψησταριές) και Σπαρτιά για να πάρετε μια γεύση από Ταΰγετο. Το Γύθειο αποτελεί καλή βάση αν θέλετε να συνδυάσετε διακοπές πάνω στη θάλασσα και εκδρομές στη Μάνη.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Καλαμάτα

Καλαμάτα

Ζωντανή πόλη με μεγαλύτερο ατού της την προνομιακή θέση πάνω στη μεγάλη παραλία, στο μυχό του Μεσσηνιακού Κόλπου. Το ενδιαφέρον σας θα μοιραστεί ανάμεσα στην παραλιακή περαντζάδα και στην παλιά πόλη με το κάστρο. Η παραλιακή λεωφόρος Ναβαρίνου είναι το υπ’ αριθμόν ένα meeting point της πόλης και το καλύτερο σημείο εκκίνησης για να μπείτε στους ρυθμούς της. Κατά μήκος της είναι μαζεμένα ορισμένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης για καφέ, φαγητό ή ποτό, αλλά και ξενοδοχεία. Προχωρώντας προς τα ενδότερα, η οδός Αριστομένους, με το φαρδύ πεζοδρόμιο, τα μαγαζιά και τα δεκάδες cafes είναι η καρδιά της Καλαμάτας. Στο βόρειο άκρο της βρίσκεται το Δημαρχείο και η πλατεία 23ης Μαρτίου, απ’ όπου αρχίζει η Παλιά Πόλη, η οποία εξελίσσεται σε σοφιστικέ πιάτσα για καφέ και ποτό, και στο νότιο άκρο της το Πάρκο Σιδηροδρόμων, ένας δημοφιλής χώρος πρασίνου με φόντο τα παλιά βαγόνια. Ο λόφος της Βέργας είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε την πόλη από ψηλά και αγαπημένο spot για βραδινή έξοδο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Επίδαυρος

Πότε κατεβαίνει το Εθνικό στην Επίδαυρο;

Το περίφημο αρχαίο θέατρο στο οποίο το καλοκαίρι φιλοξενούνται παραστάσεις αρχαίου δράματος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι ο βασικός λόγος για να έρθετε στην περιοχή. Χτισμένο στους πρόποδες του πευκόφυτου όρους Άκρο στο μυχό ενός όρμου, το χωριό της Παλαιάς Επιδαύρου είναι αρκετά συμπαθητικό και περιβάλλεται από μια έκταση κατάφυτη με ελιές και εσπεριδοειδή. Το πιο όμορφο σημείο είναι το γραφικό λιμανάκι του, κλασική στάση για τους σκαφάτους – τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά και τα καΐκια συνθέτουν τη χαρακτηριστική καλοκαιρινή εικόνα του οικισμού. Πάνω στην παραλία της Παλαιάς Επιδαύρου θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, πολλές ψαροταβέρνες, που ανοίγουν το καλοκαίρι και συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τις βραδιές του φεστιβάλ. Η διαδρομή που συνδέει τη Νέα με την Παλαιά Επίδαυρο είναι πανέμορφη, με τον ασφαλτόδρομο να διασχίζει ένα πυκνό πευκοδάσος πάνω από τη θάλασσα. Ατραξιόν της περιοχής και τα κάμπινγκ, που απλώνονται πάνω από το μεγαλύτερο τμήμα της βοτσαλωτής παραλίας Γαλάσι, λίγο έξω από το χωριό, προς τα νότια.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Χειμώνας 2024-2025: Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της με νέες πτήσεις και προορισμούς

Η Air France ανακοινώνει την εκτενή επέκταση του παγκόσμιου δικτύου της, προσφέροντας νέους προορισμούς και αυξημένες πτήσεις, με στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επιβατών και να ενισχύσει τη σύνδεση με σημαντικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

02/10/2024

Τα ελληνικά ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν στα Conde Nast Traveler Readers’ Choice Awards 2024

Στα φετινά βραβεία, η Ελλάδα κατέχει εξέχουσα θέση στον τουρισμό, με πολυάριθμες διακρίσεις για τα κορυφαία θέρετρα και το καλύτερο ξενοδοχείο της χώρας, αναδεικνύοντας την φιλοξενία και την φυσική ομορφιά της.

Εκτοξεύτηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, ο Αύγουστος 2024 κατέγραψε σημαντική άνοδο στις τιμές διαμονής στα ξενοδοχεία, σημειώνοντας αύξηση 22% σε σχέση με πέρσι, ενώ η πληρότητα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας το 87%.

2 οικονομικοί προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου

Πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, γαστρονομικές επιλογές, ιστορία και φιλόξενη ατμόσφαιρα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Τέσσερα ξενοδοχεία της Costa Navarino στο Top 10 του Condé Nast Traveller για το 2024

Η Costa Navarino συνεχίζει να διακρίνεται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός, με τέσσερα από τα ξενοδοχεία της να καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και των εμπειριών που προσφέρει.

Γιατί το "Capella Bangkok" αναδείχθηκε καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Οι λόγοι που έφεραν το 5* κατάλυμα της Μπανγκόκ στην κορυφή του ξενοδοχειακού σύμπαντος.

Bike Friendly Destination: Η Πιερία ενισχύει τον ποδηλατικό τουρισμό

Η Πιερία, για πρώτη φορά, πιστοποιείται ως Bike Friendly Destination από τη MAKE NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.