Παρουσίαση της Ημαθίας στην Αθήνα: Ένας προορισμός πολιτισμού, φύσης και γαστρονομίας

Η Ημαθία έκανε την εμφάνισή της στην Αθήνα με μια εντυπωσιακή παρουσίαση, αναδεικνύοντας την ως έναν προορισμό πλούσιο σε πολιτισμό, φυσική ομορφιά και γαστρονομικές απολαύσεις.

Βέροια

Η Ημαθία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Αθήνα, καθώς παρουσιάστηκε ως ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, φυσικές ομορφιές και μοναδική γαστρονομία. Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, είχε ως στόχο να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που μπορούν να την τοποθετήσουν τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές προσκήνιο.

Πολιτιστική κληρονομιά και αρχαιολογικός πλούτος

Η παρουσίαση ξεχώρισε για την ανάδειξη του πολιτιστικού και αρχαιολογικού πλούτου της Ημαθίας. Το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, με το ανάκτορο του Φιλίππου Β', το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, αποτέλεσε βασικό σημείο αναφοράς. Επιπλέον, η παρουσίαση περιλάμβανε τους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών, το θέατρο και την βασιλική συστάδα των Τημενίδων, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στον βυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου στα Παλατίτσια και στις βυζαντινές εκκλησίες της Βέροιας, που της έχουν χαρίσει το προσωνύμιο "Μικρή Ιερουσαλήμ".

Παρουσίαση της Ημαθίας στην Αθήνα
Δήμαρχος της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης

Οινοποιητική παράδοση και γαστρονομία

Η εκδήλωση ανέδειξε επίσης τη μακρά οινοποιητική παράδοση της Νάουσας, με το ξινόμαυρο κρασί να πρωταγωνιστεί. Ο πρόσφατα επικαιροποιημένος οινοτουριστικός χάρτης "Νάουσα, η Γη του Ξινόμαυρου" παρουσιάζει τα 25 οινοποιεία της ζώνης του ξινόμαυρου και προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις γεύσεις της περιοχής.

Παράλληλα, η γαστρονομική παράδοση της Ημαθίας εκπροσωπήθηκε μέσα από τη δράση "Veria Menu Gastronomy", που παρουσιάστηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού της Βέροιας κ. Λάζαρο Ασλανίδη. Η Ημαθία φημίζεται για τα τοπικά προϊόντα της, όπως το ξινόμαυρο κρασί, το ροδάκινο, το παραδοσιακό ρεβανί Βέροιας, το βόειο κρέας και τις φρέσκες ντομάτες Ριζωμάτων. 

Παρουσίαση της Ημαθίας στην Αθήνα
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύσιος Σταμενίτης

Νέες δράσεις και προοπτικές

Οι δράσεις της Ημαθίας δεν περιορίζονται μόνο στην τουριστική ανάδειξη. Όπως ανακοινώθηκε, στον προγραμματισμό για το 2025 περιλαμβάνεται η διοργάνωση της πρώτης διεθνούς συνάντησης πόλεων με το όνομα Αλεξάνδρεια, υπό τον τίτλο "Ο Αλέξανδρος της Οικουμένης". Η Ημαθία διαθέτει την μοναδική πόλη στην Ελλάδα που φέρει το όνομα Αλεξάνδρεια, γεγονός που ενισχύει τον πολιτιστικό και ιστορικό της χαρακτήρα.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία "Imathia Quality", που αναδεικνύει τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, με στόχο την προβολή της Ημαθίας και στο εξωτερικό.

Παρουσίαση της Ημαθίας στην Αθήνα
Υφυπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Ράπτη

Ένα ταξίδι πολιτισμού και φύσης

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, η Ημαθία συνδυάζει την αρχαία ιστορία των Μακεδόνων με τον φυσικό πλούτο και την εξαιρετική γαστρονομία. Οι επισκέπτες της περιοχής έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους των Αιγών, να ζήσουν την εμπειρία της εκπαίδευσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Αριστοτέλη στη Μίεζα και να απολαύσουν την βυζαντινή ατμόσφαιρα της Βέροιας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο του τουρισμού και της αγροτικής ανάπτυξης, όπως η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Ράπτη, και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύσης Σταμενίτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου και της γαστρονομίας, όπως η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελας Γκερέκου και ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης, τόνισαν την αξία της Ημαθίας ως προορισμού που συνδυάζει ιστορία, φύση και γαστρονομικές απολαύσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αύξηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2024: Σημαντική άνοδος σε κλίνες και πληρότητα

Το 2024 σημειώθηκε σημαντική άνοδος στον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση στις διαθέσιμες κλίνες, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του κλάδου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Οκτώβριος στη Ρώμη: Ατελείωτη ανεξερεύνητη γοητεία

Ο μήνας Οκτώβριος στη Ρώμη προσφέρει την ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία, την τέχνη και τη γαστρονομία της "Αιώνιας Πόλης", σε ένα περιβάλλον ήπιας κίνησης και ευχάριστου καιρού.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Neon Museum του Λας Βέγκας μεγαλώνει και αλλάζει έδρα

Μια αγαπημένη ατραξιόν για τους επισκέπτες του Λας Βέγκας αλλάζει τοποθεσία και μας δίνει περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε.

15η Διεθνής Νεανική Συνάντηση "Ολύμπια εν Δίω": Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί το επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αθλητισμού.

Την αναβίωση την Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία επιδιώκει ο νέος διευθυντής της

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Simone Verde μίλησε για τα πλάνα αναδιαμόρφωσης της Uffizi.

Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία: Συνδυάζοντας αθλητισμό και πνευματικότητα στην Πιερία

Η Πιερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 2η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις θρησκευτικές παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία.